Jag vill.

Jag vill. Jag vill inte. Jag vill. Jag vill inte. Jag vill. Jag vill inte. Jag vill. Jag vill inte. Jag vill. Jag vill. Men jag orkar inte. Jag vågar inte. Jag vill inte. Jo, jag vill. Men. Jag avskyr det. Tänk om. Tänk om. Men jag vill. Nu åker jag. Jag åker. Jag vill. Jag måste bara. Tänkte bara. Att. Att jag vill. Jag vill flyga. Nu.

Julklappar!

Jag trodde inte jag skulle få något som jag önskade mig. Men jag fick i princip bara saker jag önskade mig. I julklapp. Fick söta björnborg-trosor, presentkort (MQ 500kr), pengar, body butter (kokos!), strumpor och en kamera (en röd med grymma macroeffekter) och en hel del annat fint. Jag blev superduperglad för allt! Jul är mys.


Merry little Christmas

Have yourself a merry little Christmas
Let your heart be light
From now on
our troubles will be out of sight

(Hoppas vi.)

Snart är det jul

Jag har varit på promenad. Länge. Och åkt linbana. Det var mysigt. Julmysigt sådär. fast utan snö då. Och så har jag har köpt mina sista julklappar. Jag glömde säga att jag önskade mig ett sådant där bananfodral (som kommer från Designtorget, ni vet). Så jag kommer nog inte få något sådant. Nu ska jag bara städa lite. Och inatt ska jag baka. Det är min och Mackes jultradition. Den är bäst.

Jag vill krossa en pepparkaka

Jag vill krossa en pepparkaka i tre bitar och önska mig något. Helst en resa långt bort till ett varmt land. Jag vill vara ensam. Och skriva eller något. Bara så. Ungefär, typ.

Och var inte glad för min skull. Du kan också krossa pepparkakor.

Jag förlorade!

Jag fattar inte. Jag vann inte rim-tävlingen. Jag måste ha skickat till fel adress eller något. Eller så missade de mina rim helt enkelt. Jag menar, vem kan förlora på något sådant här! Här kommer ett litet urval (första ipod nano, andra H&M-presentkort):

Musiken som du helst vill höra
Till jul ska klinga i ditt öra

Hej hopp
Skyl din kropp

Jag fattar fortfarande inte. (jag är i alla fall bra på att vinna bibliotekstävlingar - och hur mycket coolare är inte det). Jag var helt säker på att jag skulle vinna. (alla rim är såklart copy-rightade)

Like a bird

image520
I'm like a bird, I'll only fly away.

Julklappsrim!

Vi har rim-tävling i skolan. Man ska skriva ett julrim till några julklappar man har chans att vinna. Ettan rimmade på ett presentkort från H&M. (Jag tyckte jag var sämst innan). Sen ville Bella också göra det. Checka resultatet här nedan. (Först Ettans, sedan Bellas).

Smycken, kläder, väska
i kassan säger de nästa

Springa, hoppa, skratta
vill du ha en jacka?


Alltså. HAHAHA! Det rimmar inte ens. inte någonstans. Verkligen inte.
Bella ändrade sig sen. När hon märkte att det inte rimmade. "Nej, det skulle vara kratta. Jag sa fel först". Bella, det finns inte krattor på H&M.

PS. Jag är lite rädd att någon snor nåt härifrån. Eller okej, hämtar inspiration. Säg om ni vann i så fall. Då kommer jag vara stolt.
PS2. Jag har skickat in mina nu. Läskigt. fast det är ingen fara. De är de sämsta julrimmen någonsin. Tror jag. Jag har aldrig hört några riktigt bra.


Silverfolie är ju fint.

Människor tycker min skåpinredning är egen. Ni vet att jag har folie på insidan av skåpdörren. Jag tycker det är fint. Silver är fint. Vaktmästaren och datakillen skrattar bara. Bara bildläraren som förstod det konstnärliga i det hela. Hon tyckte det var fint. Ja, lite fint i alla fall. Tror jag. (Typ).


Julklappsshopping

Jag känner mig bra. Jag har köpt tre julklappar. Den svåraste var Paulina. Hittills. Hur ska man kunna veta vad en sexårig unge vill ha? En sak visste hon; en kikare. Men det fick jag inte köpa. För hon hade skrivit brev till tomten och önskat sig det. Och det skulle ju vara dumt om hon fick två. Tänkte hon.


Pussel

Världen består av många pussel. De är som världsdelar, fast ändå inte. Två pusselbitar kan bo på samma världsdel, men samtidigt höra till ett varsitt pussel. Ibland tar vi fel. Bara för att båda bitarna är en bit av en blå himmel, betyder det inte att det är samma. Man kan vara envis. Med våld se till att de sitter ihop, i pusslet. Sedan blir det tomt. När någon märker att det blev fel. Fel pusselbitar. Det var fel nyans. Nyans på himlen. Lite för mörkt. För mörkt för att se några goda utsikter. Så man börjar om. Med pusslerna.


Jo?

cattis! säger:

jag jobbar inte där?

Håkan säger:

jo?

Aha. Ojdå. Nejmen, då har jag bara missat det helt. Jag hade helt enkelt inte koll. Vadå, hur skulle jag kunna veta vart jag jobbar? Det är väl inte logiskt. Haha. Sämst. Jag är trött.


Great!

image515
Det är väl inte bara jag som tycker den här outfiten är sjukt snygg. Okej.
Jag hade satsat på en annan väska, men i övrigt: Wow.

Äcklig förkylning

Jag har en sådan där äcklig förkylning. Ni vet så det smakar spya i hela munnen. Eller inte spya, men spyäckligt. man har bara lust att spy och spotta. Man är torr i halsen när man sväljer, och alltid har man massa skolarbeten när den kommer. Nej, men jag ska ju skriva 6000 tecken till imorgon. Dags att börja kanske.


Goodbye.

image514
Jag såg inte att du gick förrän du var borta. Och då var det försent.

Ordningsbetyg?

En elev från vår skola är med i Expressen. Nämligen elevrådsstyrelsens ordförande, Kerstin. Hon säger att hon inte träffat en enda elev som tycker de skriftliga ordningsomdömena som ska införas är någon bra idé. Men hon har träffat mig. Och jag tycker det är asbra. Jag fattar grejen med att man inte vill ha det på gymnasiet. Fast det spelar väl ingen roll? Ordning bör införas i den svenska skolan. Skulle inte ens ha något emot skoluniform. Hur som helst. Vill du läsa artikeln hittar du den här.

Blanka nitar.

image513Okej. Nitar kanske känns lite uttjatat nu. Jag vet inte, för det har aldrig varit riktigt min grej. Alldeles nyligen hade alla nitar, så trenden kanske inte är helt död ännu. Men de söta ballerinaskorna här är ju dessutom lackade i tårna. Så Two in one. Jag trodde lacktrenden var dissad för länge sedan. Men folk går ju fortfarande med det. De här skorna var i alla fall jättesöta, och lite flashiga sådär. Skulle inte tacka nej till ett par. De kommer från H&M och kostar typ 198 spänn. Men de lär inte finnas kvar..

Igår var det Lucia.

Igår var det en lång dag. En jättelång dag. Och eftersom den dagen var så lång, så hann jag inte sova så länge under natten som var till idag. Så nu är jag jättetrött. Jättejättetrött. Men hur som helst. Den jättelånga dagen igår började strax efter sex. Vi skulle vara tidigt i skolan. Jag gick tre luciatåg. Alla nervösa tärnor (ettor förmodar jag) sjöng tusen gånger för fort, och det blev lite otakt och halvdant. Annars var det bra. Det var mysigt och det var lucia. Sedan fortsatte min jättelånga dag i skolan. Sedan jobbade jag några timmar och efter det drog jag till Amanda. Spelade innebandy, i hennes lag, för första gången på länge (oj vad mycket länge jag använder). Det var kul, men gick itne alltför bra. Min kondis är kass. Jag åkte hem. Åt (jättemycket) och sov.

Jag är bra på mycket

Jag är bra på många saker. Till exempel att vinna bibliotekstävlingar. Jag har vunnit fyra stycken. Två på högstadiet och två på gymnasiet. Vid jul har man varje dag i december chans att vinna en bok. Jag har vann både förra året, och i år. Det är bara dåligt att jag inte kan vinna fler gånger i år. (Jag är ändå med och tävlar, bara för att. Typ). Förra året vann jag sista dagen, och då glömde jag boken i skolan. Så det var ju rätt värdelöst. Men jag vann i alla fall! Jag är så bra på sånt.

Lucia!

Jag måste gå och lägga mig tidigt ikväll, för imorgon är det lucia och då ska jag vara ombytt och klar klockan 8 i skolan. (jag lär ju vara där halv åtta eller kvart i, om jag ska få något band). Nej, nu måste jag springa och testa lucialinnet (hoppas jag inte växt något sen i fjol).

Pirr

Det borde pirra i hela kroppen, ända ner i tårna. Men det gör det inte. Inte om domnade fötter inte räknas. Då, kanske. Och inget pirr i magen, fast jag börjar bli hungrig? Var är pirret? Det kommer snart. Pirr (i magen).

Stökiometri

Vi håller på med stökiometri på kemin. Det är konstigt. Det är stökigt. Jag hänger inte med i uträkningarna, för allt är så tjorvigt och invecklat. Det är ingen ordning. Jag har nog med stök. Det räcker med stökiometri nu. Jag vill inte anteckna mera. För jag bryr mig inte.

Me like.

image504
Jag gillar verkligen den här. Sjukt snyggt. Visst?

Simon says

Annika och jag kom på en ny lek. Msn-simon-says.

Simon says jump!
DO IT DO IT
*jumpjump*

Jag vill

Jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill. jag vill.
   Jag kan. För jag vill.

Sluta

image501Jag darrar.
Jag skakar i hela kroppen.
Jag vill inte mera.
Jag vill bara blunda.
Blunda. länge
Jag vill inte.
inte mer.

Jag darrar.

Bara sallad

image503
Igår var min mage trasig. Jättetrasig.
Vad ska jag göra?


Vänta nu

Ibland hänger jag inte alls med i svängarna. Då har jag egentligen bara lust att resa mig upp: "Va?!" Gestikulera sådär fult med händer och armar i vädret. "Jag fattar inte". Alltså Annika, vad var grejen? Jag tror vi har missat något. Något väsentligt. Typ.


Dagens ord och pepparkakor

Nybakta pepparkakor måste vara det godaste som finns. Har hunnit med ett snabbak med småsystrarna nu alldeles nyss. Riktigt värt. (de är redan slut - jag kommer få ont i magen). Nu ska jag iväg och jobba. Är inte så megapep, som jag borde vara.

Dagens ord blev ju succé förra gånger. Massor av anonyma kommentarer. Så vi kör såklart en till.
Jag säger pepparkakor
Och ni svararr?

(min mage håller på att dö)

Du låter lite hyper

Igår hade jag medlyssnare på jobbet. Det gick dåligt. Jag sålde sämst. Tillslut blev jag sur.

"Alltså, vad gör jag för fel? Jag gör nåt fel, för annars går det ju jättebra!"
"Du låter lite hyper."
"Eh. Aha" (paus) "Men det är inte det som är felet, för så låter jag alltid.."

Hänger ni med? Fattar ni grejen?
(är det abra jag som aldrig skulle säga så till en främmande människa?)


Does your feet hurt?


   does your feet hurt?
   'cause you've been running through my mind
   for so long. 
   (and you still do)

Jag vann!

Wiho! Jag vann. Jag vann. Minns ni tävlingen på jobbet jag snackade om? Det var en tävling där man fick poäng när man sålde (bäst träffstatistik, antal ordrar/timme och dyl). Sen var det ett speciellt poängsystem. Och jag kom på delad förstaplats. Härligt. 1000 spänn extra på lönen är ju inte helt fel. Jag blev glad!

Dagens ord!

Jag hade förväntat mig mer respons av mina nya fix-idé. Men nej. Jag gör ett nytt försök. (Jag borde ha typ 60 kommentarer - tycker jag. Jag hade 63 läsare igår. Jag blev stolt). Okej. Vi testar då.

Om jag säger Lussebulle,
vad säger ni då?

Skriv ditt namn (1 poäng)

Kom att tänka på en sak. En klockren sak. Från svenskaprovet i litteraturhistoria. Jag är bombis på att jag får minst 1 poäng. Nästan. Första frågan löd: Skriv ditt namn (1 poäng). Jag började illustrera en massa. Lite häftigt sådär. Sista bokstaven fick en blomma. Det vart fint. Jag vart nöjd.

(Carolina är skön!)

Follow me

image498
Let's run together.


Hörseldoktor?

I min familj har vi delade viljor. Nästan alla älskar att diskutera, vilker ger halvtaskiga resultat. Exempel: Varje gång jag säger någonting och person X hör fel uppstår följande scenario (se nedan):

"Du sa fel"
"Nej? Det sa jag inte. Du kanske hörde fel?"
"Nej. DU SA FEL"
"Alltså. Vad är mest troligt: Att jag, som vet vad jag tänker säga, inte vet vad jag själv säger, eller att du, som inte har den blekaste aning om vad jag faktiskt menar, hör bäst? Och människa. Du kan faktiskt höra fel. Det är okej. Men man vet när man själv säger fel."
"Cattis! Du kan aldrig erkänna att du säger fel. Det är alltid jag som hör fel. Jämt" (argumenteringen fortsätter i cirka tio minuter. Det vi kallar ordbajsa..)
"Det råkar inte vara tvärtom? Så att det är du som ALDRIG NÅGONSIN hör fel. Jag vet när jag säger fel. Det bara är så. Och du vet mycket väl att jag många gånger sagt att jag själv, säkert hört fel."
"Du har ju AALDRIG sagt fel"
"Jag tror jag ska börja skriva upp alla gånger, för det börjar bli tjatigt att du säger sådär varenda gång"

Jag brukar klara mig undan med att säga ungefär "oj, jag måste ha sagt det snabbt eller pratat otydligt". Men det gäller att vara skärpt, annars ligger man risigt till. Då kommer man aldrig ur diskussionen. Grejen är att liknande diskussioner uppstår VARJE VECKA. Ibland flera gånger. Helt sjukt. Och som jag sa, oftast pratar jag över det. Hade jag sagt fel så många gånger som han påpekar skulle någon annan också ha påpekat det. Eller hur? Och dessutom säger samtliga av mina syskon också fel allt som oftast, även fast de inte diskuterar. Han påverkar kanske sin omgivning, så att de helt enkelt säger fel? Vad är mest troligt. Liksom. Hörseldoktor nästa, tro?

Fånga mig

Jag vill måla en tavla.
Färger. Utan ord.
Snudda vid din verklighet. 
Kan du fånga mig?

Lucia-snö

Igår kväll snöade det. Jag var övertygad om att vintern var tillbaka. Men på morgonen var allt borta. Jag insåg det påväg till bussen, och då var det försent att byta till klackskorna. Och de hade jag fått ont av om jag skulle gått hela vägen till pianon med. Litteraturhistoria är inte riktigt min grej tror jag. På tal om ingenting sådär. (fast vi hade prov på det idag). Det känns bra att jag imorgon utökar min hög med ofärdiga labrapporter till fem. Fem stycken den femte december. Inte bra. Bättre är att vi ska öva till lucia. Imorgon alltså.

(Det här inlägget handlade just om ingenting. Ingenting vesäntligt)

Jag ser inte

Mitt öga svider. Jag kan inte titta. Inte riktigt. Eller jag kan titta. Men jag vill inte. Jag gnuggar mig i ögonvrån, fast jag inte borde. Jag vill inte att det ska vara suddigt. Jag vill se klart. Annars kanske jag springer mot rött ljus. Eller missar busshållplatsen jag ska stiga av vid. Eller glömmer. Eller tar fel. Fel. Fel. Vilket misstag. Det svider i ögat.

Green spring!

image495
H&Ms hemsida kan man nu tjuvkika på vårmodet. Tyckte inte det var så mycket överdrivet snyggt. Men en  sak säger jag: Färg. Färg, färg, färg. Jag älskar färger. Särskilt grönt. (och blommigt!) Den på bilden är ashäftig. Vickar man kragen uppåt och matchar med en fräsch scarf. Varför inte? (fast den kommer säkert vara förstor).

En sak har jag lärt mig idag. Slutsats: Läs inte sms i sömnen. (hett tips)

Dagens ord

Här kommer dagens idé. (som jag har copyright på). Det är lätt. Jag säger någonting, typ ett ord, och då ska ni antingen svara eller associera det till något. Vad som helst. Skriv bara det första ni kommer på. (Jag blir lite nyfiken. Det är så många läsare varje dag att det vore kul om alla dumpade en kommentar. Eller något.) Okej?

Jag säger Renässansen.
Vad säger ni?

Förresten.

Annika, det är ganska svårt att få ner alla käglor med en enda liten pärla.

Du är en stjärna

image494

Ibland vore det bättre om det bara fanns en stjärna på himlen. Tänk att man kan se Karlavagnen när man är i Grekland. Och vissa stjärnor ser man bara ibland. Då glömmer man bort hur fina de är. Så jag vet inte. Jag kan inte. Vilken är den finaste stjärnan? Tänk så slocknar den.


Plugga.

23:23 - Någon tänker på mig.

En störd sak. När jag pluggar äter jag jämt. Och jag äter inte vanliga saker som godis eller en macka. Nej. Dels klunkar jag vatten från en rosa BIKBOK-vattenfalska, sen käkar jag morötter och skinka. Just bara så. Jättegod skinka. Jätteäcklig kombination. Fast jag åt lussebulle också. Och det är normalt.

(det tog mig två minuter att skriva det här inlägget).

Ångrar mig

Ibland ångrar jag mig. Även fast det inte är någon idé. Och då ångrar jag mig igen. För det är onödigt att ångra att man ångrar sig. Och att ångra något överhuvudtaget. Det tar bara en massa tid och energi. Och förändrar inte ett faktum. (Snart kommer jag ångra att jag skrev det här inlägget istället för att kämpa med svenskaanslyseringarna. Men det är okej). Eller jag ångrar mig, förresten.

Fast man kan lära sig. Av sina misstag.

Sommardröm

Nästan all snö och is har smält bort. Det är bra. För nu kan jag gå i mina fina högklackade skor utan att halka. Och nu kan jag springa till bussen på morgonen och slippa komma försent varje morgon (det vill säga om jag skippar de högklackade skorna). Nu kan jag drömma om sommar och vår och färgglada ballerinaskor. (söt klänning på bilden, eller hur?!). Fast jag tycker om vintern. Jag älskar när det snöar. Det är mysigt. (slask däremot är piss. Och frusen slask ännu värre). Nej nu ska jag skriva lite om Herkules och Odysseus.


Max Delifresh? Yes!

image492Max Delifresh är megafresh. Jag gillar inte deras hamburgare annars. Inte hamburgare överhuvudtaget något särskilt. Det funkar. Men inte så mycket mer. Max delifresh, både kyckling och vanlig är helt underbart GOD. Ja, jättegod. Ingen sliskig saltgurka eller äcklig dressing. (det är nån dressing på den, men den smakar knappt. I alla fall inte äckligt). Man blir jättemätt och det jättejättesupergott. Jag älskar delifresh. Fräscht var ordet.

Jag är jättehungrig.

Kommer inte mamma hem med mat snart dör jag av hunger. Och det vore väl onödigt. Jag som har drygt fem analyseringar kvar, som svenskaläraren säkert vill läsa. Plus att jag inte bestämt mig om jag ska behålla den ljusgrå klänningen eller inte. Ja. Det skulle vara olägligt. (bara därför befinner jag mig inom riskzonen nu).

Hello.

image491
Hello. Is it me you're looking for?

RSS 2.0