Vet ni hur gammal jag kommer bli, eller?!

Gissa vad? Jag gjorde ett test på hur gammal jag skulle bli. Och, ja, jag vill ju inte skryta med resultatet, men det var mycket bra. Jag förväntades bli 106 år. (Fast juförsig, det kanske inte är så roligt, trots allt, att sitta där ensam i sin stökiga lägenhet och sticka dagarna i ända, när alla ens vänner och bekanta dörr för läänge, länge sedan. Ochdet inte är någon som kommer på ens begravning. På tal om begravning har jag kommit på en sak. Det är bara onödigt att folk kommer på ens begravning. Ja, om de ska välja mellan mitt bröllop och min begravning, föredrar jag att se de på brölloppet!) Det ni! Expertens utlåtande: 

"Du har goda chanser att leva längre än dom flesta. Du har en sund livsstil och både njuter av livet och samtidigt lever livet. Precis som man ska göra. Som en tankeställare så gå gärna igenom frågorna en efter en och tänk noga igenom om det går att förbättra ytterligare. Som du redan vet är livet härligt och kanske kan det bli ännu bättre. Skriv gärna och berätta för oss hur det gått för dig och om denna test betytt någonting för dig. Vi är intresserade av att det går bra för dig. Jag önskar dig lycka till. Vill du veta hur din framtid blir enligt astrologin? Titta då på länkarna till höger. Hälsningar Rolf Ekberg. PS Det finns en viktig faktor som vi bara delvis räknat med i denna test. Det är läkarvetenskapens framsteg inom dom närmaste åren. Vi står inför flera genombrott inom många medicinska områden och om du själv kan bidra med att förlänga ditt liv i bara ETT år så kanske det betyder att du får ta del av något medicinskt framsteg som förlänger livet i TIO år eller mer. Tänk på det!"

Hur gammal blir du?
Juste, Inspirationskällan är åter denna.

Fotvård idag!

image300Eftermiddagen ägnades idag till fotvård. Ja, fotbad, filande av trötta fötter och filande av naglar. Avslappnande. Sådant här borde man göra oftare, ränker man. Köpte en fotsten (eller vad det heter!) i Grekland, och den testade jag idag. Man filar fötterna med den. Jag gillar den. Men det kan ocklså bero på att den är grön, och jag gillar det mesta som är grönt, förutom, möjligtvis miljöpartiet. De är inte mina absoluta favoriter, faktiskt.

Knaprandes på pistagenötter

image299Säga vad man vill om Grekland, men riktigt goda pistagenötter fanns det i alla fall där. Dessvärre glömde jag helt och hållet bort att jag planerat smuggla hem massvis av denna produkt. Istället blev det bara resterna från en halv påse ungefär. Vilket är tragiskt. Jag kommer sakna de asmycket. Det är svårt att förklara med ord hur goda de var. (De smakar inte som ICA's översaltade, även fast de också är goda)

I'm back!

Tjobado alla läsare! I'm back.

Back from Rhodos. Det var fint där. En mysig ö fullspäckad med de välkända, små, vita grekiska husen, mysiga gränder och kvarter, pooler, rödbrända engelsmän (i alla fall där vi var! I pefkos bodde det bara 200 greker, resten var engelskmän, och det var många! Tro mig.), vidsträckta stränder, djur av alla möjliga salag (allt från ödlor till åsnor) och leende kypare. Men typ. Fast jag tycker om det. Det var stekhett, över 40 grader (en dag närmare 45 till och med, tror jag!). Men det blev en del sol och bad i alla fall. Trots allt var det skönt att komma hem till regniga Sverige igen (fast solen verkade följa med, iaf när jag vaknade imorse). Nu vill jag ha en choclate-chunc eller en ismocca, och somna i solen. Helst. Men verkligheten är en annan: Jag ska gå ner och äta köttfärssås och spaghetti. Ciao bellos!

Nu pyser jag! (bloggstopp)

Tjobado! Nu pyser jag till Rhodos. (Det innebär blogg-stopp i över en vecka, mest troligt. Om det inte skulle vara så att jag huxflux hittade en ensam dator med internetuppkoppling, som bara väntade på att jag skulle visa den barmhärtighet, och skänka den ett lass uppmärksamhet.)

(Det ska bli ytterst trevligt att läsa den nya Systrar i jeans-boken på flyget i alla fall! Jag försöker hålla mig från att öppna den. Har bara läst första kapitlet. Och det var lite ledsamt. Inte sorgligt direkt, men trist, på nåt vis. Men det brukar bli bra ändå. Jag älskar de böckerna.)

Have a nice week dear bloggläsare! (Det är inte helt säkert att jag kommer sakna bloggen jättemycket. (ja, jag är ärlig!) Men jag kommer i alla fall skänka den en tanke. Sedan får jag väl dokumentera allt genom min dagbok, vilket förhoppningsvis blir niceigt värre!)

(Sorry alla parenteser. Jag har fått återfall. Om jag ens lärt mig hantera de än.)


Packning och dagens händelser

Jag har inte särskilt mycket kvar att packa. Rummet ser ut som ett bombnedslag. Jag vet inte hur jag ska hinnna med att röja upp i det också. Och det är faktiskt inte ett projekt jag egentligen tänkt skjuta på framtiden. Men så svårt kan det väl inte vara?

Gick och lade mig vid sex-tiden imorse. Kusselinen var här. Och blir man aldrig trött glömmer man lätt bort tiden. I alla fall vaknade jag av att systeryster kastade kottar, och bankade på fönstret. Grejen var den att det passade så bra in i min dröm. Jag vaknade av att jag själv skrek för full hals: "SLUTA!!". I samma ögonblick som jag vaknade insåg jag att det måste vara Vicki, så med min hesa röst gastade jag "VIIICKIIII!" och kutade ner för trapporna i en väldig fart. Härlig väckning. Vi drog i alla fall ned på stan där jag inhandlade bland annat en bok (Systrar i jeans - fjärde sommaren ♥) och en ny bikiniöverdel (med smalare band). Jag blev rätt missnöjd med bikinin. Den var jättefin egentligen, men problemet var just det att den inte passade till min underdel (som jag hade hemma). Jag blir bara sur. vet inte hur jag ska göra. Om jag ska köpa någon där eller hur det nu blir. Har i alla fall 2 (och ½, om jag hittar den i skåpet...)

Jaja. Åter till packningen!

Stackars brassar

"På de stekheta sockerrörsfälten i södra Brasilien arbetar etanolslavarna, männen som ska rädda miljösamvetet hos västvärldens medborgare. Förra året dog 20 män under skörden enbart på den största etanolproducentens fält. Usla löner och hårda arbetsvillkor driver också fram självmord. Forskning visar att sockerrörsarbetarens kropp är sönderkörd efter 15 år och att de förgiftas när de andas in besprutningsmedel."

Som naturare har man såklart hört både det ena och det andra om klimathotet. Och vad var väl inte det bästa att göra? Minns jag inte helt fel prioriterades just detta högt upp. Åk miljövänligt! löd slagordet. Jag var dock inte ensam om att tröttna på detta eviga klimatsnack. Flertalet klasskamrater suckade även de högt. Ändå var de flesta väldigt positiva till Al Gores film. Ja, helt entesuastiska. Jag är dock fortfarande tveksam. Visst ska man ta klimatfrågan på allvar, men bara det inte drabbar andra människor. Gores film är ju ändå höjden av skrämselpropaganda! Grunden var väldigt vinklade undersökningar. (Dessutom kan inte växthuseffekten bevisas, eftersom solaktiviteten har ökat just under samma tid. Alltså behöver inte alla utsläpp ha något med värmeökningen att göra). Såklart ska man ändå ta det säkra före det osäkra, och helst, typ, cykla till jobbet/skolan.

Artikeln hittar du på aftonbladet. Dock fann jag min inspiration här.

Det brinner!

image298Det luktar skit. Ja, hela Sävja luktar skit. Luften är unken och grå. Det brinner. En bil utanför kiosken. När kusinen parkerade bilen möttes han av en brand alldeles bredvid. Stora lågor slickade himmelen. Bilen exploderade slutligen. Om än bara en liten explosion. Men det var en hel del folk som kom och uppmärksammade den. Undrar just vem som tuttat på, och varför. Hur som helst har brandkåren kommit nu. Och det ryker bara... Fast himmlen är bara ett enda stort, grått rökmoln. Mindre nice.

Ciao, ska göra våfflor nu!

Skönaste reklamen!

Måste säga att jag älskar denhär reklamen. Så klockren. Värd en titt! Promise.


Angående detta inlägg vill jag bara påpeka att jag inte menade att man var en sämre människa för att man inte gillade fisk, och kastade sin mat. Det jag ville föra fram var att vi borde tänka på detta. Jag ville att det skulle bli en liten tankeställare!

Checka snygga kjolen

Jag vill ha en sådan här kjol! Tycker den är hur cool som helst. Precis en sådan vill jag ha. Visst, den måste inte nödvändigtvis vara svart, men just  en sådan modell skulle sitta fint. Gillar inte pennkjolar, eftersom de inte passar min former direkt. Men samtidigt tycker jag hög midja är supersött. I alla fall när det gäller kjolar. Den här puffmodellen var ohyfsat söt. Jag bara måste hitta något liknande. Fast... Det får nog trots allt vänta ett tag. Nu ska jag ju snart pysa på semester ju! (Tjejen på bilden är den unga, svenska modellen Elsa Hosk).


Adoptering och fattiga barn

När jag blir stor vill jag jättegärna adoptera en unge. Jag vill jobba med att hjälpa barn, särskilt i fattiga länder. Pratade i telefon med min kusselin idag, och han var helt förfärad över att de skulle äta fisk till middag (eftersom det var så hemskt äckligt). Då berättade jag för honom om de stackars barnen i Afrika som inte fick någon mat alls, och hur hemskt det var att det till och med fanns människor som slängde maten. "Men varför har de ingen mat då?" frågade han. Tänk vad sorgligt, tragiskt. Och efter ett tag "Men blir de inte hungriga då?". Jo de blir så förfärligt hungriga.

image296
En vacker bild på Angelina Jolie och hennes adopterade son. Kan vi inte alla göra något?

Robin Hood och boklån

image295Måste bara säga att Robin Hood är typ underbar. Men han är ju värsta drömprinsen. Kanske inte världens vackraste till det yttre. Men me like him a lot. Dock har jag aldrig läst boken. Kanske skulle ta och låna nån på bibblan, nu när man har all tid i världen. Frågan är bara om jag får låna böcker överhuvudtaget. Jag råkar nämligen ha en skuld på 250 kronor, vilket är lagom smidigt sådär (Lägligt också, precis när jag har pengar i överflöd).

Talang 2008?

image294Kolla Cattis! Jag kan böja glasspinnen utan att den går sönder.
Wow, värsta talangen!
Men, de flesta tar nog sönder de. Om de skulle böja en glasspinne.
Jag menar det! Du borde ställa upp i Talang nästa år.

Jag måste erkänna att jag är helt facinerad av Mackes talang. Han förvånar mig varje dag. Vad säger ni, är han inte en trolig vinnare av nästa års talangjakt? Han är ju lätt i klass med Totte! (En annan talang han har är att han kan äta otroligt mycket glass. Han funderade ett tag på att utmana Bert. Dock är det inte säkert att det blir av. Det kostar rätt mycket, om båda de ska äta så mycket de orkar!)

Gotlandsplanering och annat trevligt

Mamma, pappa, Ettan och Lina har åkt till Spanien. Alltså är det bara jag och några av mina syskon hemma. Just för tillfället; jag och Mackan. Det är alltid kul när vi är ensamma hemma. Men hur som helst, konversationer liknande denna uppstår ofta:

Jag sitter och kollar i en kartbok (Jag har varit asduktig idag och planerat vissa sträckor för Gotlands-resan. Blir nog en härlig trip. Dock måste jag erkänna att jag stötte på en hel del problem på vägen):

"Men åh, vart är det?!" (jag)
"Which country?" (mackan)
"Inget land."
"Aha. Gotland"
"Nej. Det är emh.. eh.. Rhodos"
"Jaha. I Östersjön?"
("Ja, du vet klimatförändringarna. Allt kan hända.")
(Alltid lika dåliga kommentarer av mig. Såklart skrattar vi. Vi är syskon, vi har samma dåliga humor). Men ofta liksom! Juste! På tal om ofta... Detta är vad Anna skrev om mig i sagan:

Sist men inte minst fanns det i klassen även språkliga innovatörer som Julia C och Catharina t ex. Som spåkförnyare gjorde de sitt bästa för att införa omvänd ordföljd i det svenska språket. Frasen som mest frekvent användes för att illustrera detta var "ofta" och man kunde t ex höra formuleringar som "ofta jag orkar" eller "ofta jag tänker gå på fysiken". Vad dessa fraser egentligen betyder är fortfarande lite oklart men för att uppmuntra detta språkvårdande arbete har svensklärargruppen beslutat att Catharina ska få åka på ett skrivläger på Wiks folkhögskola. Skolan betalar.

Första sommarlovsdagen.

Har varit i skolan idag. Haha. Det låter knäppt. Ett superbra sätt att fira första sommarlovsdagen på. Inte. Men jag var tvungen att lämna min franska-CD, och låsa upp skåpet. (Det läskiga vara att det var helt tomt. Jag som trodde jag lämnat kvar en massa!). Jag var hos tandläkaren också, och fick en skena till underkäken. Jag behöver inte ha den hela tiden, vilket är tur, eftersom jag läspar när jag har den. Måste tala väldigt snabbt, mörkt och otydligt för att det ska låta någorlunda normalt (och då kan ni tänka er hur det låter). På bussen satte jag i den igen, eftersom jag snackat med gubben på ex-change (var ju tvungen att ta ut när jag skulle prata, växlade pengar idag) och en unge som satt på andra sidan stirrade storögt på mig i flera minuter efter att jag satt in den (hon hade en rosa hörapparat, så jag kände att vi hade något gemensamt). Jag tänkte köpa "systrar i jeans", den fjärde boken idag, men hade glömt mitt presentkort, så jag får väl göra det imorn eller nåt. Ihk, jag vil läsa den nu!

En sak som är konstig är att jag aldrig är sugen på sötsaker längre. Jag tycker inte om glass längre, inte ens mjölkfri! Är aldrig sugen på något sött, överhuvudtaget. Så, nu vet jag inte vad jag ska äta. Frukt är väl ok, men jag har inte lust. Det är konstigt att vara naturligt nyttig. Jag får väl vänja mig vid det. I guess.

Tandläkaren imorgon

Kom just på att jag ska till tandläkaren tidigt imorgon. Det var riktigt nära att jag missade det helt och hållet! Och jag som hade tänkt pyssla med något trevligt, typ manikyr eller fotvård av något slag. Mina käke värker, jag är snorig som bara den och trött att jag skulle kunna slockna när som helst.Därför skjuter jag nog upp samtiliga aktiviteter till imorgon. Ska sätta in lite rena kläder i skåpet. Skriva på mitt sista dagboksblad och sova min så efterlängtade skönhetssömn. Godnatt

Silverfeber

Ingen kan väl ha missat att metallic är hett just nu. Och silver är faktiskt hetast av de alla. Visst kan man fortfarande kila runt i söta små guldarmband och annat häftigt, men silver är lätt snyggast. Ni kanske förstår att jag drabbats av silversjukan. Något feberliknande. Nejdå. Men på en vecka har de viktigaste färgerna förvandlats till silver, silver och åter silver, i min garderob. Jag köpte silverskor, silverväska, och har även inskaffat ett antal accesoarer i silver. Och nu, ska jag självklart resa i silver också. Wow, en silvrig resväska. Som pricken över i, eller vad säger ni?

 
   
It's cute, all right?

Rätt, men ändå fel.

image287Jag gillar den här t-shirten. Visst är et kul att tydligt se vad det står. Men grått och gult är en skön mix. Ja, jag gillar de färgerna. Det är bara det att jag har en del gråa kläder. Så blir det alltid. tycker jag något är snyggt köper jag massvis av det. Jag nöjer mig inte med en. Nyligen hittade jag en söt silverväska. Direkt när jag såg den började jag leta efter silverskor (som jag såkalrt hittade på en gång). Ja, jag är bra på att shoppa. Hittar nästan jämt vad jag behöver. Okej, ibland tar det lite tid, men i alla fall. Något hittar man jämt. Men tillbaka till ämnet. Nu älskar jag silver (precis som jag var galen i rött i höstas - jag älskar fortfarande rött, men ändå!). Men mer om det senare. problemet var just att denhär supersnygga trlöjan, som jag älskar färgerna på, ändå borde vara en annan färg! Vilket tragiskt problem. I-landsproblem i sin bästa form, kanske?

Teen hittade jag på Ellos. Såklart till en billig peng! (som vanligt på ellos). Förresten avbeställde jag hela min beställning. bara för att när jag tog bort det jag redan hade köpt i vanliga affärer, blev det för lite. Funderar på att göra en ny, men det får vänta tills jag är hemma igen.


Baktime!

Gissa vad jag valde på min att-göra-lista? Rätt! Du genomskådade mig. Chokladmuffinsen vann såklart, ja. Ändock måste jag erkänna att jag inte är riktigt kry än. Såklart tog jag mig i kragen (alla dessa motgångar till trots) och bakade mina chokladmuffins. Eller sa jag chokladmuffins? Vi hade knappt någon kakao kvar, så jag som var så smart och hade gjort dubbelsats, bestämde mig för att testa hur det blev ändå. Och ja, jag höll på att spy. Jag mår illa än, när jag tänker på det. Det värsta var att efter att jag sedan kilat ned till kiosken och köpt kakao för att göra några goda muffins av den återstående smeten, gräddat de och satt mig ned för att smaka, knappt kunde äta. Jag fick kväljningar. Men de blev bra. Konditorn hon själv, är tillbaka! (tro det eller ej) (fast jag håller på att spy när jag skriver om detta)

Vad måste jag göra då?

Det är ganska mycket jag behöver göra. (ska jag säga nu liksom, jag som precis fått sommarlov och är friiii). Som vanligt, för att organisera mig, ska jag göra en lista. (Har inte gjort det på bloggen förut, men nångång måste väl bli den första. Det är ju ändå min internet-dagbok).

Städa rummet (inga kommentarer)
Packa, och skriva packningslista (om jag har lust).
Baka chokladmuffins (känner mig lite skuldmedveten för att jag inte bakade till avslutningen. Plus att jag knappt fick nåt fika själv. Skuldkänslan avgjorde, emh, typ.)
♥  Men! Det finns typ inget jag måste göra egentligen! Fast ska spela lite piano också, hade jag tänkt. Efter att jag bloggar färdigt. (jag har drabbats av natur-ångest: Vänta nu. Något måååste jag väl göra?)

Det viktigaste är definitivt att baka chokladmuffins. Men det är ett stort steg. Undrar om vi har alla ingredienser. Hur många ska jag göra då? (jag försöker säga att jag egentligen inte orkar)

Obligatorsik uniform för simskolelärare

image285Ja, vad säger ni? Är detta ett alternativ när jag ska införskaffa baddräkt till nästa termin på simskolan. Skulle inte tro det. Men måste erkänna att jag är bra sugen på att gå i något annat än en heltäckande, tight, blöt baddräkt varje fredag och måndag hela hösten. Det blir faktiskt rätt kallt. Och den här var ju minst sagt sweet. Så typiskt mig att ha ett hjärta där också. Undrar just vad alla simskolefröknar skulle säga... (ja har absolut inte något emot att den införs som obligatorisk uniform för oss simfröknar. Det skulle ju vara så mycket lättare att hålla koll på oss, för barnen. Jag är faktiskt på tal om uniform positivt inställd till skoluniform. Det skulle vara kul, visst?!) Åh, först var det nästan menat som ett skämt. Men jag är seriös, faktiskt, jag vill ha den där baddräkten! Nu. Den är verkligen skitfin! Någon annan som skulle kunna tänka sig baddräkt, förutom när man är simskolefröken?


Rhodos nästa!

As you know, är jag väldigt impulsiv. Så också in familj, och min kära syster. Därför bestämde vi oss igår natt för att ta oss en tur till Rhodos. Jag och min syster alltså. Kul, där har jag aldrig varit. Boka sista minuten, och vips var det viktigt att packa också. På söndag morgonen, grytidigt hade vi tänk pallra oss mot varmare breddgrader. Det lär ju bli nice, förhoppningsvis!

image284

Sommarlov, jiiihaa!

Hej alla glada. Jag vet någon annan som också är glad. Och det är jag. Inte bara för att jag har fått sommarlov, utan också för att jag fick stipendiet. Ja, alltså, jag har vetat det rätt länge, men det har varit "superhemligt", så jag har knappt avslöjat till någon! Så nu ska jag åka på kurs i några dagar i augusti, på Wiiks universitet. Nice värre! Det tråkiga med skolavslutningen var att jag var tvungen att sjunga på tvåornas, och då missade jag klassens egna lilla avslutning. Anna läste upp en supergullig saga (jag läste den efteråt) där alla i klassen var med på något sätt. Det nämndes bland annat om hur jag använder det svenska språket (t.ex att jag har omvänd ordföljd, då jag börjar typ var och varannan mening med ofta). Sedan fikade de också. Men jag fick i alla fall lite, för det blev över. Ska pysa på toa nu. Ciao (ifall nån undrar mår jag bättre nu, även fast min röst är krasslig och jag är lite hängig)

Förresten, nu har vi ju SOMMARLOV!

Tråkiga dagar

image282De dagar man har tråkigt ägnar man sig alltid åt massa annat onödigt. Jag har sovit i tusen år, utan att jag varit trött, läst flera bloggar (både bra och dåliga. Eller alla blir dåliga efter ett tag. Det är som att lukta på parfymer, tillslut luktar alla likadant...), duschat, druckit vatten (försökt i alla fall) och kraxat på ett flertal sånger med min trasiga hals. Ingen hit direkt, måste jag medge. Dessutom har jag typ skrivit 18 blogginlägg om just ingenting och raderat samtliga. Nyss kom söta lillasyster uppspringande och visade sin nya bikini, med en underdel av kjol (som sitter ihop med en bikinitrosa). Jag vill ha en sån ju! Skitgulligt. Varför finns det bara på barnavdelningen? Undrar just vad man ska ha på sig på skolavslutningen, om man lyckas pallra sig dit imorn... Tips någon?

Gillar bilden på Kate Moss här bredvid. Jag har precis lärt mig hur man ska sätta bilden sådär i höjd med texten. Tack Mi!


Jag ser solen.

Solen har gått upp, och jag skymtar den bakom träden. Det är nu den ska väcka oss. Tala om att vi ska fortsätta med våra dagliga göromål. Men jag är inte trött. Jag kan inte sova. Jag är sjuk, och det går verkligen inte. Jag låg i sängen kanske i 40 minuter innan jag tappade tålamodet (någon gång mellan kl 12 och 1). Jag kan inte somna när min hals är så sjukt äcklig och det känns som att jag ska spy hela tiden. Just nu vill jag ha lim, för jag har tänkt pyssla ihop någon sån där Cattis-grej. Uääh. Jag mår illa.

image278

Would you know my name
If I saw you in heaven?
Would it be the same
If I saw you in heaven?

Krig, jag säger bara krig

Det är krig. De onda mot de goda. Egentligen vill kroppen som vanligt smälta min mat. Men något man ofta glömmer är ens fiender, de onda bakterierna. De vill inte ens att jag ska äta. Men det som kan fälla de är väl att de som vanligt kör ett tvåfrontskrig (att de aldrig lär sig). Några vill att jag bara ska spy upp maten, precis därifrån den kom, andra vill att jag ska skita ut den. Så nu är det upp till kamp. Jag kan bara inte förlora. (men jag kan sova, och det ska jag göra nu... Bara jag inte kokar ihjäl).

Jag spårar alltid på bloggen när jag är arg, eller sjuk. Nu är jag bådadera (har fått en släng av magsjuka, sådär lagom passande och mysigt). Men den kanske blir roligare att läsa då?

Mat och sånt

Jag har kommit på en sak. Folk skrattar ganska ofta åt mig. Eller jag vet itne riktigt om det är med eller åt mig. Det blir väl med antar jag, eftersom jag jämt skrattar själv också. Men vad är det egentligen man skrattar, jag menar, vad är det som är roligt? Jag skrattar åt det mesta, men just nu vet jag inte varför. Helt knäppt. Något annat som är knäppt är att jag inte har varit sugen på mat aslänge. Det är liksom ändå mig vi pratar om. Funderar på om jag är sjuk. Minst sagt konstiga syndrom. Mat är itne ens gott liksom. Jag gillar inte sötsaker egentligen, men det är ju inte direkt så att jag brukar må illa av att se det. Jag måste vara allvarligt sjuk. (Kom att tänka på det när jag sökte på jag spyr. Då kom det nämligen upp en bild på en kladdkaka, som en tjej spydde av att se (jag brukar itne spy, möjligen få kväljningar på sin höjd, och känna avsmak. Det måste vara drygt att sitta där framför datorn och bara kräkas upp allting, rätt på tangenterna. Undrar just hur lång tid det tog att rengöra innan de kunde berätta för den övriga befolkningen vad som hänt) En annan stackare spydde av så lite att en kändis klädde sig en aning fult. Arma mänska). Men vad har hänt med mig. Alla dessa parenteser. Kolla in kladdkakan. Jag har itne lust att käka den, men spyr gör jag definitivit inte (klicka på den för att den ska bli större) - hoppsan!

    Den såg i alla fall väldigt somrig ut. Och det är ju inte negativt.

Piss-skit.

Just nu mår jag bara piss-bajs-skit. Först funkade inte internet, så jag satte mig för att rita. Det blev inte särskilt bra, och istället la jag mig ned för att sova en tupplur. Och när jag vaknade ville jag bara spy, för hela munnen smakade spya. Dessutom har jag fortfarande ont i magen och halsen, och jag trycker i mig massvis av mariekex hela tiden, som jag sköljer ner med vatten bara för att få det att smaka annorlunda än rutten kompost i munnen. Nej, inte nice. Inte nice alls. Ett annat problem är att jag har värsta dilemmana om vad jag ska göra i sommar. Så mycket man vill, men så lite man kan. Jag blir sur på sånt. Och, som pricken över i får jag orättvisa skitbetyg. Jag pallar itne mer. Det skiter sig bara. Vad är det för idé? Man kan ju lika gärna.. Ja, jag vet inte vad, Men i alla fall. (jag har städat ut mitt skåp idag, och var fett nöjd med mig själv). (parentes två: Påtal omoingenting är jag kokhet också, och tror jag har värmeslag).

image279
Okej, jag googlade först på sämst, och då kom det upp massa bilder på kändisar som ansågs vara sämst klädda. Men ofta människor, är det verkligen det som är sämst i dagens samhälle? Sen sökte jag på dålig och då kom den här bilden upp. (ja, visst var hon dålig på att illustrera ämnet) (parentes 18: fast jag erkänner att jag egentligen tyckte den var fin)

Ingenting vet du, ingenting

Något som för mig betyder så mycket, kan för någon annan vara ovesäntligt. Och det som för någon annan betyder mest av allt, är för mig just ingentinng alls. Hur ska man då veta, egentligen? Ingenting vet någon. Man tror sig ofta veta så mycket, utan att ha en blekaste aning. Ofta antar man, och framställer det mesta som självklarheter, utan att ha en aning om bakgrunden. Så många tror att de vet så mycket, fast de egentligen bara bygger upp sina egna föreställningar. Allt för många skapar av sina bilder en egen sanning. Ingen vet allt, men många vet något. Sägs det. Jag vill veta, så snälla berätta. Ge mig i alla fall en ledtråd.


Drömmar och önskningar

Tänk om drömmar varit verklighet. Tänk om det varit så när du vaknade. Ja, tänk om allt det du drömt hade hänt. Tänk att först gå och lägga sig, färdas genom natten i ett antal drömmar, för att sedan vakna upp i en helt ny värld. Ibland önskar man ju att det skulle ha hänt, men stundtals vaknar man, lycklig över att det hela bara var en dröm. Men jag tror att man kan förverkliga sina drömmar, bara man vågar ta steget. Det är inte helt lätt. Såklart inte. Men det går. Det går om man vill.

image277
Så många drömmar. Så många önskningar världen är full av. Men varför gör man inget åt de?

Jag saknar dig

Nu har hon åkt. Nu har min kära, älskade, bästa syster åkt. Och jag saknar henne redan. Hennes underbara leende. Det som bara hon har. Hennes dåliga skämt, som vi tillsammans med vår dåliga humor alltid asgarvar åt. Min shoppingkompis och den snällaste människan i hela världen. Den som aldrig blir arg på mig, hur dum jag än är. Den som aldrig skulle svika, hur dålig jag än blir. Därför är hon bäst. Hon kommer alltid vara. Och jag älskar henne mest! Jag saknar dig Bellibo!


Städdags (nej nu avslöjade jag)

Jag är trött som bara den! Ändå vet jag vad jag måste göra. Mamma syr och fixar, Bella packar och alla, precis alla andra, tar det bara lungt och njuter av sommaren. Jag, jag vet vad jag måste göra. Och hur många pauser jag än tar, så finns det kvar där. Jag käkar kex för att itne somna, och klunkar vatten (alternativ 1, när man börjar spåra från sin tandläkar-diet). Jag måste städa. Städa mitt rum. Och det är nu. (Önska mig lycka till, det kan ta ett tag. Hoppas jag överlever kuppen)

image275
Javisst, såhär ser jag ut när jag städar. Alltid. Inte alls.

Studentdagen och andra problem

Igår var jag och sjöng med kören på 3:ornas avslutning. De hade studentlunch, som vi också fick komma på. Och det var väldigt kul, och mysigt. Sedan sprang jag ner på stan för att göra några sista tappra försök till att hitta ett par leggings med heltäckande tyg. Hittade ett helt okej par, faktiskt. Frågan är om det kommer kännas som om jag kan använda de som jag tänkt. Jaja, ska testa och se hur det blir. Mamma köpte ett stycke vitt sidenband till mig också, vilket jag blev mycket gladish över! Precis vad jag behövde. (Juförsig var det jag som sa det till henne).
Superskojsigt var det i alla fall när kusinen och massa kompiasr tog studenten!

Min rygg blir brun asfort, medan benen fortfarande känns bleka. Jag förstår inte varför. och det värsta är att ansiktet inte får någon färg alls, utan fortfarande ter sig kritvitt, i jämförelse med resten av kroppen. Jaja, jag ska inte klaga. Mamma köpte en mini-pool till Lina idag, så jag har doppat mig några gånger, då jag känt att jag hållit på att koka över. Underbart skönt. Nu vill jag ha sommarlov! Om fyra dagar kommer man stå där, utanför skolan, med ett leende som knappast slockar i första taget. När man sedan insett sin frihet kommer man kuta till busshållplatsen för att färdas hemmåt i ett stekhett fängelse....

Shopping med silverslantar

Idag skulle jag på stan med Marianne. Och ni anar kanske redan hur det gick. Javisst, jag "glömde bort", eller förträngde hela min ekonomiska planering, som består av sparande, där jag räknat bort en hel del av min kläd- och skokassa.Hihi, jag har dragit in på detta, på grund av semesterbesparingar. Så heter det i alla fall i min hjärna och min ekonomibok. Dock vill någon annan del av mig inte lyssna på detta. Shopping-Cattis känner på långa vägar när det doftar bra köp. Så, detta är dagens shopping. (Klicka på bilderna för förstoring)

  
Det blev en hel del silvershopping. En stor silvrig väska och världens sötaste, och skönaste ballerinaskor med en gullig rosett framtill. Väskan från Lindex, och skorna från Wedins.

 

Ett par roliga vita glasögon fyndade jag också, även dess från Lindex (hör och häpna). Och när jag ändå var i shoppartaget passade jag på att köpa en fin skrivbok, med massa choklad på! Denna från Gallerix, såklart.

Tänk hur fort allt förändras

Varför förändrades allt? När jag sedan minns och ser tillbaka. Det var inte alls länge sedan. Helt plötsligt hände något. Jag vet inte när. Men för inte så länge sedan upptäckte jag att allt inte var som förut. Eller, att alla inte var som förut. Tänk vad mycket du betydde ett tag. Innan du försvann, långt, långt bort. Och blev en ytlig gestalt jag inte kunde förstå mig på. Jag var ledsen, du tröstade mig. Jag var besviken och du peppade. Jag tog åter allt med ett leende. Men kanske vissa människor bara ska finnas där för en, för ett kort ögonblick, innan de sakta suddas ut. Ja, kanhända behövdes du bara där för mig just då. Som en pelare, en krycka, ett stöd. Eller var den som fick mig att gå vidare. Tack i alla fall. Men jag saknar den vän jag en gång kände.

Gotlandsplaner

Ååh vilken underbar daaag! Solen skiner, glada miner. Men ja, precis så känns det. Dagen har varit full av sol, fotboll och badminton. Härlig sportig kombination. Dessutom har vi planerat, planerat, och åter planerat vår Gotlands-resa. Upplägget för vår cykelsemester: motion + bad & sol = Cattis semester. Okej, jag antar att vi kollar på lite sevärdheter (fast jag har sett rätt mkt under mina resor där), men detta är ju lätt det viktigaste! Det är sådant som är underbart skönt. Resanlär äga rum under månadsskiftet juli/augusti. Vi verkar bli rätt många, och det hela känns aningen knepigt att lappa ihop, men jag hoppas det fixar sig. Härlig dag har det i alla fall varit, med en massa sol, kompisar och sport.

image269
Vackert, eller hur? Lite gulligt på nåt' vis.

Sista provet (och omständigheter kring detta)

Äntligen klar. Ja, egentligen är det sommarlov redan nu kan man säga.  Alltså, vi har ingenting kvar i skolan. Så, det är ju ungefär samma sak, som att ha sommarlov. För första gången på mycket länge kom jag hem, och gick runt och städade. Vanligtvis vill jag inte annat än sova och gruva mig inför nästa skoluppgift som väntar runt hörnet. Frågan är om vi har några lektioner på torsdag ens. Det enda jag ska göra är att repetera med kören. Det här ser riktigt bra ut. Det är nästan så att jag skiter i hur det gick på fysiken, bara för att liksom. Det är slut, inget att göra åt längre. Visst, jag hann inte med allt. men som jag sagt tidigare. Det som hänt har hänt, och man kan inte spola tillbaka tiden, hur mycket man än vill. Faktumet kvarstår ju, ändå.

Var hos tandläkaren och gjorde tandavtryck idag. Ska få en skena till underkäken, hur nu det ska lindra min smärta i käken. Men vi hoppas på det bästa, som vanligt. Problemet med att man besöker tandläkaren ära tt man drabbas av massa konstiga syndrom. Nuförtiden är det så att jag blir hypernyttig. Ända sen tandläkaren sa till mig att varje gång jag blev sugen på något, skulle jag dricka vatten, så har det liksom fastnat, i mitt undermedvetna eller något. Det visar sig så att så fort jag besöker tandläkaren så börjar jag dricka fasligt mycket vatten. Jag vet inte hur jag ska tolka det, men under 3 timmar, efter besöket, fick jag gå på toaletten 4 gånger. Det var inte särskilt praktiskt under fysikprovet. (Fast det kan ju vara så att jag blir kissnödig just för att det är prov eller nåt, för under matte B, nationella, hann jag gå på toa minst fyra gånger, med. Och jag kan inte minnas att jag varit hos tandläkaren då)Tror bestämt jag ska gå nu. Ciao så länge

Tandläkarbesök

Det som har varit bra idag är att jag skällt ut tandläkaren och tvingat de att fixa min käka. Okej, så var det inte men ändå. Såklart pratade jag med min snälla röst och sa att jag hade så förskräckligt ont att de faktiskt var tvungna att hjälpa mig nu. Jag log bara vänligt när hon frågade om jag hade haft ont sedan i måndags (1 vecka? Är du galen?) och svarade, "nej, i några månader". Så nu ska hon sammankalla massa tandläkare, och så ska hon ringa mig om en tid imorgon. Hoppas något händer, äntligen!

image267
Jag älskar den här bilden. Ashäftig. Den påminner lite om Uppsala. Gränden från gågatan, mot dragarbrunn, där  vid bussarna. Dessutom är brunt assnyggt.

Sista plugget för terminene

Till en början kände jag mig riktigt duktig. Jag menar, vi gick ju igenom kapitlena, räknade uppgifterna, och allt var frid och fröjd. Men sedan. Oj. Tillslut pallade jag bara inte längre. Allt blev fel. Allt blev jobbigt. Och spy på fysik. Nej, men seriöst, jag orkar inte prov imorgon. Skönt att man kan ta sovmorgon till lunch i alla fall. Tog en tupplur alldeles nyss, så nu inbillar jag mig att jag har fått ny energi så att jag pallar med fysiken. Jaja, troligt.

image268
Haha. Så härlig bild. Vi skulle fota när vi spelade (ja, istället för att plugga)


Solskensdag

Ännu en dag ute i solskenet. Har dock inte orkat sola. Satt bara en kortis efter lunch. Kunde inte sitta särskilt länge, eftersom solen stekte och jag verkligen kände hur jag sakta men säkert började koka över. Badminton har blivit lite av en favorit. Spelade idag igen. Först med pappa, sen med Macke. Det är superhärligt ju! Sedan kom Jiyan, och hur mycket jag än försökte, förmådde jag inte mig själv att plugga. Helt plötsligt var allt så onödigt att jag lika gärna kunde hoppa över det. Tillslut sa hon: "Jamen cattis, ska vi inte göra det här heller? Nu gör vi ju ingenting." Och det var sant. Det här är det sista. Jag förstår inte varför jag inte kämpar. De sista stegen. Jag är inte motiverad. Jag har nästan tagit sommarlov. Bryr mig inte mer, orkar inte. Allt känns så värdelöst. Det är ju ändå sommarlov snart. Frihet. Nej. Nu ska jag försöka kämpa. Kämpa de sista dagarna. Till min hjälp har jag som tur är två paket mariekex. (På simskoleavslutningen åt jag mariekex som bara den. Den är asgott har jag kommit på!)

Sverige vann, trots allt.

Ja. Sverige vann. Visst. Men ändå. Det stod 3-3. Hur mycket roligare hade det inte varit om Sverige fått sätta sin straff, och det hade hunnit bli så där lagom pirrigt för allihop?! 3-4 vittnar såklart om en otrolig fotbollsfest. Och var det inte så det var då? Massor av mål. Visserligen dåligt försvarsspel av båda lagen, stundtals, men i alla fall! Hur som helst gick ju Sverige segrande ur striden. Dock, 1. Boxar man itne en spelare i magen och 2. Är man inte så korkad, som supporter, att man kutar in på planen och ger domaren en örfil. Detta blev minst sagt en knäpp avslutning. Resultatet blev, efter domarnas överläggning, 0-3 till Sverige. Vad kunde de göra, liksom?

image266
Härligt Sverige!

Sol och annat somrigt.

Dagen har i princip bestått av sol, bikini, fysik och mat. Jag har varit ute, dagen igenom. Juförsig inte i solen hela tiden, men i alla fall ute. Jag har repterat lite fysik, om än alltför lite, ätit grillat och annat gott, spelat badminton, funderat på sommaren och bara haft det så underbart skönt. Ja, för nu, äntligen nu kommer sommaren på riktigt. Det känns nästan som att den har hållit inne med solskenet, bara för att slippa se våra deppiga ansikten i klassrummen, när vi kollar ut. Men härdanefter blir det kanonväder, tycks det som. Så det enda man kommer skymta i mitt ansikte kommer vara längtan. Vi har ju knappt några lektioner alls nästa vecka. Vi har fysikprov, visst. Men inte så mycket mer efter det. Snart är det sommarlov ju! Ska nog försöka läsa några rader fysik till innan jag lägger huvudet på kudden och slumrar in.

image265
Såhär såg det ut i morse när jag var påväg ut till solen och värmen. Trevligt värre, snart är det ju slut med skolböckerna också! (förhoppningsvis har man fått lite mera färg också)


Gräset är grönare på andra sidan

Jag har tänkt på det länge. Ända sedan jag var liten. Jag har alltid velat göra något annat. Förändra. Det vill väl alla, såklart. Men inte så. Jag menar. Jag har sett en väg. Visst, man kalrar sig på den. Men skymtar inte en annan väg. Kanske bara en dröm, men ändå. Jag vill inte gå just på den stigen jag letts på. Jag vill testa något nytt något annorlunda. Som när man sa när man var liten: "När jag blir stor ska jag göra så!" (Ofta handlade det dock om att man typ skulle göra chokladmuffinssmet och bara äta, själv, eller kokosbollar, eller köpa en helt egen flaksa med kolasås, och täa, med sked!) Frågan är bara hur jag ska fixa det. Hur jag ska komma dit, utan att som så många, mista fotfästet, och sakta men säkert dra sig tillbaka till urspungsstigen. Ibland måste man faktiskt chansa. Om man vill hitta nya träd att få frukt ifrån. Men kanske är det ändå så, att gräset alltid är grönare på andra sidan. Vad man än gör.

daggregn
Denna bild anser jag är väldigt, väldigt vacker. :)

När jag inte kan förmedla mitt buskap

Ibland säger jag för mycket. Det är en dålig egenskap. Nej, sådan är jag inte. Mina och andras hemligheter behåller jag för mig själv. Det är bara det att jag säger så mycket onödigt. Sådant som hade mått bättre av att inte behöva testa vingarna i den fria luften. Ja, sådant som ingen egentligen behöver göra. Om det ändå inte har någon positiv inverkan så spelar det ju ändå ingen roll. Då finns det ju ingen anledning att öppna munnen. Alltid, alltid ska omgivningen plocka upp spegeln. Se det hela med kritisk blick. Kanske hånle åt någon, för att strax konstatera något negativt. Istället för att se det positiva i det hela. Det jag egentligen ville säga bakom min ordvävda mening. Tänk att det ska vara så svårt. Så svårt att förklara, så svårt att förstå.

image263
Som bladen på träden. Så enkelt. Så väldigt enkelt.

Grilldag och gråa nyanser.

Vi hade grilldag i skolan idag. Det innebar att vi åt grillat i skolan. Det låter som värsta lyxen, jag vet. Men jag känner mig rätt kräsen när jag bara mår illa av det. Usch och fy. Det är i alla fall 1 juni idag. Och dagen till ära tittade solen fram. Juförsig blåste det också förskräckligt. Men i alla fall. Nej. Detta blev bara drygt. Egentligen är det en bra dag, men den braiga ballongen går sönder när de små tistlarna sticker hål på den av lycka uppblåsta ballongen. Luften pyser ut och strax måste man täppa till hålen. Jag hatar dessa taggar som etsar sig fast. Som förstör en härlig dag, släcker en brinnande eld, sotar ned en vit klänning, eller suddar ut ett härligt leende. Varför blir det jämt så? Varför är det så mycket lättare att se de svarta fläckarna, än de hela vita? Det blir så lätt grått. Grått, grått och åter grått.

RSS 2.0