Rain rain go away

Utanför hör jag regnet piska mot taket. Det låter som tusentals vassa stenar kastas samtidigt. Ett ögonblick senare är allt tyst igen. Hörde jag rätt? Om det inte varit för mina småsyskon som tjutit högljutt "Jag vill se!" hade jag säkert trott mig somna till för ett ögonblick. Men det är ett konstigt regn. Det växlar fram och tillbaka, ena stunden smattrar det envist, nästa stund hörs det inte ett knyst ovanifrån, medan det bara en minut senare kan låta som om hela himlen faller ned. Kan ni tänka er då hur det är att bo i Bergen? Detta eviga smattrande varje dag. Först om morgonen när du vaknar, och lagom till lunch hör du det också. Sedan när middagen kommer väntar det där åter, och slutligen är det också regnet som vaggar dig till sömns. Nej, men riktigt så är det inte. Även fast det regnar mycket där. Jag saknar faktiskt sommaren i Bergen, och jag längtar förskräckligt mycket tills jag ska dit (nu lät det nästan tragiskt). Men nu har vi faktiskt väntat på sommaren nog länge. Imorgon är det ju juni! So, rain, rain go away, come again another day.

image261
(Bilden snodde jag härifrån)

Om orättvisa och framtiden

Ja, jag har misslyckats. Känner mig så otroligt misslyckad. Fattar inte vad jag gjort fel. Det spelar nog ingen roll vad jag gör. Hon har redan bestämt sig. Bestämt sig för att jag inte är bra på dethär. Det är inte bara så att jag tycker det är orättvist och att jag är besviken. Jag vet att jag inte gjorde det sämre än de andra. Jag är helt säker. Vet inte om jag är arg eller ledsen, eller om jag borde skita i det helt och hållet. Undrar faktiskt varför jag sitter kvar i klassrummet. Detta är inte möjligt. Nej, verkligen inte. Det är inte realistiskt. Tragiskt. Jaja, har ju i alla fall kommit på vad jag vill bli: stylist. Vad säger ni?

image259
Förresten, varför inte fotograf? I love my beautiful Uppsala.


Hemligheter

Okej, jag brukar aldrig göra såna här listor. Men för den här gången då, säger vi. Voila! Here it comes: Hemligheter

Har du några hemligheter som ingen annan vet?
Ja det har jag!
Har du en hemlighet som du kan berätta här?
Njaa. Om det verkligen är en hemlighet, så säger jag ingenting!
Är du bra på att hålla hemligheter?
Jepps det är jag. Om jag skulle skvallra, skulle jag själv inte kunna lita på någon.
Är du en hemlighetsfull person?
JA, det är jag också.
Vem berättar du helst hemligheter för?
För mina allra närmsta vänner som jag vet aldrig skulle säga något.
Så skönt att ha er!


Det var här jag hittade listan. Gör den du med.

Trötthet och drömmar

Hela dan var bara trötthet, trötthet och åter trötthet. Jag ville sova bort varenda timme. Och det var i princip vad jag gjorde (undrar just hur mycket jag får sova inatt). Direkt när jag reste mig upp gjorde sig den dunkande huvudvärken påmind. Har knappt kunnat äta heller.

Motgångar har vi alla gott om, det vet jag med, men idag blev jag särskilt sur. Kom att tänka på en sak. Vad som än händer måste man skydda sina nära och kära. Låta de veta att man bryr sig, och att de behövs. Tror ni inte? Oj, vad osammanhängande, Vad fick jag det ifrån?

Just nu drömmer jag bara om att andas frisk luft och sola på en strand med vit, len sand.

image258


Sådan bloggare är jag.

Hittade ett test någonstans där man skulle undersöka vilken sort bloggare man var, och en sådan här blev jag:

Spelevinkbloggare
Du skämtar och driver med det mesta. Du har livlig fantasi och älskar att spetsa dina inlägg med överdrifter och rena osanningar. Din största passion är att göra dig lustig på andras bekostnad. Du har egentligen inget liv, men vill ändå ge sken av att du ständigt är på topp, alltid har nära till ett skratt och att din tillvaro är som Lustiga Huset.


Oh, yeah. Sure. Kolla in testet här!

Skolkampen

Imorse när jag vaknade var allt skit. Jag trodde jag skulle spy, mitt huvud dunkade i 180, och kände mig som rutten frukt. Yes, och jag som skulle spela innebandy. Ni förstår kanske att jag missade skolkampen, och det var rätt tråkigt faktisiskt. Jag hade velat vara där. Hade varit bättre att missa en tråkig skoldag. Men men. Fick i alla fall höra såhär i efterhand att Celsius vann.
I alla fall så har jag hunnit med att beställa kläderna från ellos. Äntligen. Men linnet jag tänkte köpa var dessvärre slut. Längtar tills jag får de! Om en dryg vecka skulle det bli :). Nu ska jag städa och kanske sova lite till.

Visdom och tankar

Har kommit på att jag alltid lyckas skriva så extremt mycket i varje inlägg. Bra eller dåligt? Inte så många som läser, men bättre än att inte ha några ord alls. I alla fall så har jag inte lyckats resa mig från stolen ännu. Måste bita mig hårt i läppen, samla alla mina krafter och i ett sista avslappnande andetag greppa tag i bordet för att med all min kraft häva mig upp. Det kan jag juför sig föra senare. Kom i värsta diskussionen ang Israel/Palestina-frågan, och nu nr jag ör påläst kan ingen säga hur det verkligen är till mig. Jag kan nämligen allt (och lite till, eller inte...). Ni kanske anar på vilken sida jag står? Cattis loves Israel. Hur som helst tänkte jag bjuda på ett fint visdomsord, för ovanlighetens skull:

"Jag är övertygad om att de flesta människor är ungefär så lyckliga som de bestämmer sig för att vara"
Abraham Linkoln

Jag tror faktiskt det är så. Jag känner mig lycklig. Jag bara är det. Men hur är det för er andra? Tror ni det är såhär kanske?

Historiemingel och dyl.

Jag sitter här framför datorn, slumrandes. Ögonlocken faller sakta igen, huvudet faller framåt. Jag tror nästan jag somnar sittandes nu på en gång. Men än får jag inte somna, nej inte än. På morgonen hade vi kemi-redovisning och sedan hade vi gympa. Spelade fotboll och brännboll. Efter att ha käkat började vi göra i ordning oss för eftermiddagens trevliga historiemingel. Ni anar inte hur man såg ut! Alla såg så sjukt roliga ut när vi klädde ut oss till historiska personer. Jag var Yassir Arafat. Ja, ni hör ju. Kan ni då tänka er hur jag såg ut? Haha! Vi hade massor av tid på oss, så det var perfekt. Det var flera uppgifter vi skulle göra, för att samarbeta och lära känna nya människor typ. Det var rätt kul. Det hela slutade med att några fick pris. Det var två från vår klass. Julia fick för mest lik sin person. Gissa om jag också var lite stolt? (Hade hjälpt henne massor och fixat hennes hår i en satsar-frisyr, precis som tjejen själv hade på en bild). Alltså ni anar inte, men hon såg exakt ut som henne! Ascoolt, hon var lätt värd att få vinna. Nu ikväll har jag bara hunnit äta och spela piano, och nu sitter jag här, med värkande käke och funderar på om jag ska orka lyfta på häcken och pallra mig ned för att beställa från ellos. Jag undrar jsut. Mest av allt vill jag bara sooova! (ända tills grytidigt imorn då det är skolkampen!)

image256
Sjukt snygg grön färg. Jag vill ha långt hår igen, och detta är vackert !

Dagen hittills.

Det första som hände var bra. Jag fick värsta idén på bilden. Min bild blev supercool, och jag var hur nöjd som helst. Nästa sak som hände idag var att jag var stutus identifierad på engelska provet. Jag var faktiskt namngiven. Inte illa. Vilka andra har varit med på ett prov? Sedan fick jag dessvärre veta att mitt engelskabetyg skiter sig totalt. Vet inte vad jag ska säga. No comments förrän jag har fått veta resultatet på nationella.

Sen till det tragiska. Ja, jag tycker faktiskt vi alla ska hålla en tyst minut för mig. Kanske i er ensamhet, men snälla visa att ni bryr er. Tänk en tanke i alla fall. Det är så att jag har blivit mördad, dött. Livsgnistan har slocknat. Jag sköts av en ett år äldre tjej. Mordvapen: Banan. Jag säger bara Maffia. (Det värsta var att hon berättade att hon faktiskt drömt att honmördade mig, och såg det som ett tecken).

Till er som inte fattar ett skvatt: I vår skola är det typ en lek där alla fick en lapp med en de skulle döda, och man dödar bland annat med banan. Jag hann döda typ tre innan jag tröttnade, och först nu kom hon och skulle döda mig. Och jag fick typ panik och kutade genom hela korriodren och in på bibblan (dum som jag var) frågade om nån hade spegel, och sen så sa jag "Nej, jag vill inte bli dödad!" Men det kändes mest fånigt, så jag gav tillslut upp, och steg fram bakom skydden av bokhyllor. And now am I dead.

Sommaren kommer!

Om det blir såhär varmt imorgon lär man ju gå i shorts. Skulle verkligen vara underbart! Sommaren knackar inte bara på dörren, utan har tagit steget in känner jag. Äntligen! Vi har saknat dig vår sommarvän. Hur som helst har dagen gått åt bland annat till att skriva klart mitt PM. Det enda jag har kvar nu är egentligen att fixa fotnoterna, och typ hitta en sida, varifrån jag hämtat info. Men men, innan jag ska ta och sova får jag väl plugga lite engelska. Passar så lagom bra att vi har prov imorgon. Jaja, jag ska inte klaga. Godnatt.

Getingbo och funderingar

När jag idag skulle gå ut och sola, och hämtade en dyna på altanen, upptäckte jag till min fasa ett getingbo, under dynorna. Och en enorm getinghona surrar ilsket ut. uuuh. Det har ju inte varit soligt på särskilt länge, så getingarna har i lugn och ro hunnit bygga sitt bo. Det satt fast i dynan. Invävt liksom. Jag undrar hur e gör egentligen. Jag blev alldeles hispig. Sprang därifrån som en galning. Har skrivit på tok för mycket på PM:et, så vet inte hur jag ska göra nu :/.

I alla fall. Vad tycker ni om dessa skor, och, är den här klänningen värd att beställas?

  


Om jag inte vill

Om jag inte vill mera. Orm jag inte vill någonting. Vad händer då? När jag stannar. Vad händer med tiden runt ommkring? Kommer allt bara fortsätta som vanligt, utan mig. För jag står still. Och vad händer om jag försvinner från sin plats i livets pussel. Kommer man minnas mig? Kommer man söka mig, då jag inte längre är på min plats. Eller kommer det vara ett faktum, ett faktum att jag är borta. Och man går vidare, fast jag står still.

image252
Am I?

Vem bryr sig?

Varför bryr jag mig egentligen? Det är ju ändå ingen idé. Kanske kommer man aldrig lyckas. Kanske kommer man alltid att vara en i mägngden. I skuggan av alla andra människor. Hur mycket man än försöker, hur bra det än är, så ser ingen det. Spelar det någon roll om du sitter ensam framför spegeln och tycker du är fin, när ändå ingen annan ser dig? När man tillslut kämpat och gjort sitt bästa. Så bra, men ändå inte. Kanske för bra.  För bra, så någon annan måste få chansen. Men varför glöms man alltid bort? Vart ska man söka all motivation och uppmuntran? I skolan finns ingen. Överallt ska man klara sig själv. Men hur vet man om det man gör är bra, om aldrig någon säger det? Ingenting vet jag. Inget om min framtid, inget om det jag gjort. Jag vet knappt vad jag gör nu. Det känns ovärt. Man skriver, är nöjd, skriver lite till. För ingen, just för ingen. För vem bryr sig liksom.

Matte och stilikon.

Fick tillbaka båda matte A och matte B, nationella idag. Och jag blev superglad! Fick MVG, i båda.Riktiagt skönt. Jag blev lättad, även fast det på matte b bara var på snudden att jag klarade gränsen. (hade precis antal vg-poäng, men flera ¤). Matte A fick jag typ tre fel på, och det var bara slarv! Hur som helst passade jag på att mitt i PM-skrivandet kika in på aftonbladets hemsida, och jag fann en riktig stilikon. Checka denna härliga bild:

image251

Jag blev rätt nöjd med denna redigering. Eller vad tycker ni? :D


Stegen blir tunga

Jag är trött. Men det är inte mycket kvar nu. Bara några steg, en liten bit. Jag måste bara kämpa mig fram till den sista anhalten. Där framme, där jag får vila. Jag älskar trygga hamnar, som jag kan stödja mig på innan jag tar nästa steg. Dessa hamnar av glada besked, som peppar mig. Får mig att orka lite, lite till. Jag önskar och hoppas verkligen. Ett handtag. Jag skulle bli så glad. Jag vill vara nöjd. Jag vill att de ska vara stolta. Ja, jag ler. Jag ler inte bara för att. Eller jo, bara för att. Bara för att jag är jag.

Go Alliansen!

Rekordmånga jobb att söka





Har ni inte hört det senaste kanske? Jo, Sveriges borgeliga partier till regering har lyckats vända den nedåtgående sossetrenden där alla sjukskriver sig, och arbetslösheten ökar. Nu äntligen, börjar det hända något! 400 000 jobb är anmälda till Arbetsförmedlingen redan i år. Sammanlagt förra året var det 600 jobb totalt anmälda till Arbetsförmedlingen. Ja, jag säger bara GO ALLIANSEN! Ni fixar det lätt. Det ser lysande ut, Sverige går äntligen framåt i utvecklingen. Så vad säger sossepacket nu då?


Oj, jag var typ asnära att börja göra fotnot! Haha, man blir skadad av att skriva PM. Hela tiden måste man skriva källan! Knepigt värre är det. Artikeln hittar du här:  http://www.e24.se/dynamiskt/Jobb_karriar/did_15535714.asp (okej jag fotnotade i alla fall, i smyg sådär)

My PM is gone.

Ni anar inte hur duktig jag kände mig igår. Jag satt och skrev på mitt PM om Yassir Arafat i ´över fyra timmar. Jag läste, skrev, läste, skrev, omformulerade, finslipade, och hade hunnit komma till den femte sidan, då jag bestämde mig för att gå och lägga mig. Smart som jag var tryckte jag på Ctrl S innan jag kryssade ned rutan. Till min fasa kom jag på att jag inte sparat den i mina dokument, och bara öppnat den från internet. Och hur mycket vi än sökte hittade vi det inte. Så, gissa om någon var laddad på att börja skriva om sitt PM i maorse. Nej, inte jag i alla fall. Typsikt mig med sådan otur. Jag hatar det. Fast duktig känner jag mig i alla fall idag. För jag har börjat. Börjat skriva om.

Champions League är avgjort

Champions League är avgjort. Och ja, det är pinsamt. Milan vann. Vilket fjasko. Finalen var till och med snudd på ett fiasko. Hur kunde det bli så? Liverpool kämpade. De kämpade, var värda att vinna, och var bäst. Milan maskade, domaren var partisk, och första målet var ett riktigt skitmål. Den enda anledningen till att Milan skulle få vinna, är väl för att Kaka spelar där. Okej, han är grym. Det är han. Men Liverpool borde ha vunnit, fortfarande.

image250

Lärare? Javisst!

Ja, nu har man gjort det också. Kanske ska man bli lärare ändå. Bara det att alla alltid har sagt det till mig, att jag kommer bli lärare alltså. Och jag har såklart stretat emot. Aldrig. Aldrig någonsin. Jag vet om baksidan, med alla nätter med rättande av prov. Men varför inte, egentligen? Okej, jag borde kanske komma till saken. Jag har "testat" att vara lärare genom att vakta prov för elever i årskurs 8. De gjorde en diagnos för att se om de skulle kunna börja läsa Matte A redan på högstadiet. Det var kul, för att man kände sig mäktig. Man kunde allt, och tyckte det var busenkelt, medan de kämpade med uppgifterna. Och man kunde verkligen lida med de. Det var inte länge sedan man själv satt där. Så vad säger ni? Vilket yrke ska man egentligen satsa på?

Dagens ängel!

Fram till denna dag hade jag inte förstått ett skvatt av kapitel 8, 9 och 10, i kemiboken. Jag kunde verkligen inte ett skit. Jag kunde länge stirra sådär tomt på uppgifterna, utan att ens ana dess lösning. Utan att förstå innebörden av orden. Göra en konstig grimars. Sådär tveksamt. Eller vadå, egntligen, va?! Men idag hände också något bra i mitt liv. En ängel, vid namn Annika gick igenom alla dessa kapitel. Och ni anar inte, men jag fattar ALLT! Hon är bara för bra. Och tur är väl det, för mig.

image248 image249

Tell me how to be such a pretty angel.

Abstinensbesvär!

Ojdå. Nu fick jag värsta abstinens-besväret. Jag vill ha muffins. Nu!Minns första gången jag hörde ordet abstinensbesvär. Det var någon sommar sedan, och komiskt nog kopplar jag ihop det till just muffins (bakade muffins någon gång i samband med detta). Ibland blir jag nästan rädd för mitt eget minne. Läskigt att jag kommer ihåg så mycket. Och jag som alldeles nyss var så övertygad om att jag bara kommer ihåg sådant som är nödvändigt att komma ihåg. Yeah, sure.

image247
Baka muffins är jag i alla fall väldigt bra på! :)

Måste bara säga att

... jag är väldigt trött, men ändå funderar på att ägna de sista timmarna åt att nöta lite kemi. Grejen är bara den att jag ändå inte förstår det sista. Så det känns inte som det är någon idé. Men försöka kan man ju alltid. Tillsammans med glass brukar det blir bra. I alla fall gott.
Jag har i alla fall tecknat en skiss till min saga-bild. Så, funderar på att göra den större, men får se. Är i alla fall nöjd. Det blev som jag tänkt mig. Tanken var från början att det skulle bli en sommar-saga, men jag ändrade lite, och vips var det en romantisk julberättelse. Inte illa va? Gillar i alla fall lovika-vantarna jag ritat. Hihi.

image246
Jag gillar att fotografera. The sunshine, I love.

Tankens gåta.

Jag bläddrade i kalendern och upptäckte till min förvåning att det snart är juni. Jag låter som en gammal tant om jag säger att tiden går snabbt, men jag har aldrig tänkt på det förut, att den kan gå så pass snabbt. Allt det hemska är snart förbi- I min hjärna har jag redan gjrot kemi-provet. Så jag tänker något i stil med: "Jaja, nu är det över. Det är ju ingen idé att plugga. Vi får se hur det blev sen.." Helt knäppt. Men det blir så. Min hjärna är i psykisk oordning. Men, det har jag lärt mig på kemin! Naturen strävar efter oordning (och så tror de vi ska hålla koll på den liksom). Det kallas hög entalpi, om jag minns rätt. Och så är fallt i min hjärna för tillfället, dessvärre.

Kan du se att detta är ett...                             ÄPPLE?!
               

Kort uppdatering

Igår var det en speciell dag. 17 maj. Ja, det var Norges nationaldag. Det var en väldigt speciell dag, i alla fall om man är norsk. Himlen är bomullsvit och vädret aningen kyligt. Mina fingertoppar är fett-blanka av chipsen jag tryck i mig. Dags att fräscha upp sig kanske. Idag har jag i alla fall hunnit med att kila ned på stan och inhandla en supersöt röd klänning, med vita prickar. Sedan köpte jag de svarta shortsen i en större storlek också. Bella klippte sig. Har lust att göra det jag med, men det måste nog växa ut lite först, misstänker jag. Snart ska jag äta renskav, det är typ den näst godaste maträtten i världen. Promise you. Kemi-pluggandet går skit. Dessvärre.

Det finns en gräns.

Gräns. Ja, det finns en gräns. Det finns en gräns för hur långt man hoppar. Det finns en gräns för hur mycket man säger. Det finns en gräns för hur många pinnar du skippar i en stege. Du kan inte plötsligt vara på den översta. Så, stig ned några steg. Börja om. Tänk efter. Blir det inte ganska dumt annars. Snudd på löjligt. Börja vid den första pinnen. Ta dig sedan uppåt. Steg för steg. En dag är du framme, om du inte hunnit bli uppmanad att byta stege, eller någon av pinnarna gått av. Jag vet, ja, jag vet att fallet kan bli hårt. Men, det kanske är värt det?

image242
Väntandes på någon. Ingen vet vem. Inte ens du.

Nya shorts

Idag fick jag mina svarta shorts från H&M. De var jättefina, men ska nog byta till en storlek större. De vart ganska höga i midjan, och jag vill inte ha de tajta. Så snart, snart kan jag äntligen börja använda mina fina shorts. Bara lite vackert väder som krävs nu då! Så, vad tycks?

image241


Catch the time.

Man lever nu. Alltid nu. Men det är så lätt. Ibland backar man, kollar sig över axeln, och låter blicken fastna där. Då kan man råka springa rätt in i en lyktstolpe. Men samtidigt är det lätt att se låångt, långt bort. Bortom alla horisonter och tidsramar. Man glömmer bort stegen man tar, och stannar upp i en framtidsdröm. Man slits fram och tillbaka, utan att kunna hålla sig fast i nuet. Det är som när man går på ett rullband, istället för att låta den ta sin egen tid springer man före, och ser tiden rinna förbi. Eller kanske man springer bakåt, mot rullbandets riktning. Bara för att se om man glömt något längst bort? Är det så vi är? ... Och är det så vi ska vara?

image240

Försöker fånga tiden. Hålla den tryggt i min hand, utan att släppa lös den. Men jag kan inte.

Plugg och huvudvärk.

Sitter i skolan och mumsar på en bit kladdkaka. En supersnäll gosse köpte åt kom upp med de till mig och alex. Gissa vem som blev glad? Gott är det i alla fall. Passade också, precis när jag tagit min välbehövliga paus från Nk-pluggandet (Ofta jag har jobbat hårt). Snart svimmar jag av huvudvärk. Måste åka hem och spela piano, så jag hinner lära mig läxan till i eftermiddag. Önska mig lycka till. Har nämligen franska, nationellt imorgon också. Yes, min favoritdag, lätt! (Plus att jag ska skriva färdigt tre labrapporter. Skolan gör min dag). Take it easy.

Fysikfilosofi

Jag är dålig på att gå på fysiklektion. Alltså inte att på lektionerna. Jag menar promenera runt... Men jag är dålig på att lyssna under lektionerna.Jag är ännu sämre på att låtsas att jag lyssnar. Att kolla upp från datorn helt plötsligt och stirra tomt på tavlan. Ibland rynkar jag ena ögonbrynet i hopp om att se fundersam ut.  Eller så höjer jag båda, och lägger huvudet lite på sned. Ja, men så måste det ju vara. Egentligen är det inte ens ointressant. Det är bara det att jag inte har lust att lyssna. Plus att en viss fysiklärare framställer mig som dum, dum. Men jag är inte dum. Därför skiter jag i fysik. Dessvärre. Men jag är bra på en sak. På att börja skratta för mig själv. Jag gör det ofta på fysiklektionerna, då datorn är min bästa kompis. Eller min näst bästa.

Helt plötsligt under lektionen, precis när läraren ställde en fråga, gjorde Alex något med armen, och jag viskade chockad: "Hahaha, oj, jag tänkte väl. Det såg ut som om du skulle räcka upp handen!"

Vinterdikt

Vinterns andetag
Djupt i den frusna jorden
Hålls rosen fången


Du kanske inte förstår vad jag menar. Det är en haiku-dikt. Jag har skrivit den. Det var ganska länge sedan. Men den betyder mycket.

Har du tänkt på att

ordspr?k4

Ibland känns det precis tvärtom. Man tänker att man borde ha sagt något, när man inte gjorde det. Man hejdade sig just när man inte skulle ha gjort det. Man kom fram till en osynlig bom.  Man sprang rätt in i den. Av chocken vågade man inte försöka igen. Inte ens fegt krypa under. Istället backade man. Men ibland är det bättre att vara tyst... De gånger man itne springer rätt in i bommen.


Jag vill flyga

Ja, jag vill leva nu. Just nu. Ja, det gör jag också. Men sommaren närmar sig. Och massa planer jag hade, har skrotats. Suddats ut. Nu vet jag inte längre. Ingenting vet jag. Ena stunden vill jag göra sådant som jag tänkt på länge, nästa vill jag hitta på något nytt och annorlunda. Liksom bryta en mur, ta en genväg. Men ändå gör jag inte det. En dag gör man det. Jag skjuter på det. Jag ger denna sommaren en chans. För alla molnen på himlen, varje regndroppe i Bergen. För varje solstråle som väcker en på de mysiga hemmamorgnarna. Det verkar bli så att jag får vara ensam hemma i början på sommarlovet också. Ska bli skönt. Jag älskar att vara ensam hemma. Inga krav. Jag bestämmer bara själv.

Jag förstår varför du flydde. Jag vill också gå min egen väg. Testa mina vingar. Flyga lite själv. Inte glömma mitt hem och min trygghet. Men smita därifrån. Kommer inte kunna stanna där ändå. Inte alltid. Tänk att ta med sig det man behöver, och bara gå. Packa och gå. Mot friheten. Men inte än. Inte än.

image239


Dagarna går

Dagarna går. Jag glömmer bort tiden. Igår bloggade jag ingenting. Var i alla fall duktig och städade en massa (hela dagen!). Det kändes riktigt bra. Idag har jag myst med mina släktningar. Åt lunch hos mormor och tillbringade eftermiddagen med mina söta kusiner. Det var supermysigt.
Vissa dagar blir man gladare än andra. Ofta känner man sig så betydelselös och vilsen. Man tror inte man räknas. Tänker att man bara är irriterande. I vägen. Men lika ofta har man fel. När man väl inser det, då blir man så glad. Idag var en sådan dag. Den härligaste människan i världen fick mig att förstå hur mycket det betyder. Bara att bry sig. Jag älskar dig, gullunge!

Idiot-test

Min kusin har hittat etti asroligt idiot-test på internet. Man blir beroende (tills man klarat). Men det är verkligen ett tips. Jag har hunnit med att göra det första och det andra. Det tar inte så lång tid.
Gå in här: http://www.hamsterpaj.se/amusefiles/search.php och sök på "idiot". Lycka till!

image237
Riktigt kul! XD

Ibland gör jag sånt

Det är så mycket jag borde göra. Så mycket jag inte gör fast jag borde. Jag antar att ni klurat ut vad jag gör istället. Och jag ska inte säga någonting, för ni har antagligen rätt. Ja, ja, ja. Ja, jag sa ju det. Jag äter. Inte just nu, men jag gjorde. Nyss. Sedan fotograferade jag också. Surprised? Okej, kanske inte. Men det gjrode jag i alla fall. Och nu ska jag skriva labrapporter, och sagan (som inte är klar än. Har liksom fastnat..) Borde kanske plugga matte. nationellt imorn igen ju, men pallar jag?

image233 image234 image236

Haha, fy vad äckliga bilder!
God och glad kexchoklad.

My secret

Do you want to know a secret? Vanligtvis berättar jag inte för någon, men du, just du ska få veta min hemlighet. Den är ganska enkel, och du kan hitta den på nätet. Frågan är bara om du vågar satsa. Om du verkligen ger allt för detta. I så fall kommer du att lyckas. Men det är ditt beslut, det är du som bestämmer. Läs noga nu!

image231

Hittade den på denna blogg: http://catya.blogg.se/. Så skön! Hope you enjoy it.

Ännu ett ordspråk

Ja, ni kanske har märkt att jag börjat lägga upp några fina ordspråk då och då? Det har blivit någon sort rolig hobby liksom. Det här tycker jag är fint, och tankvärt. Läs och fundera. Filosofera över det hela Och tänk kanske lite till. Om du blir klokarare av det.

image230

Eller vad säger ni?

Jag närmar mig friheten

Då var det bara ett nationellt matteprov kvar då. En timmes matteprov kvar. Sedan har jag haft 8 timmars prov denhär veckan, varav en timme varit engelska, nationellt. Om det känns bra? Ja, faktiskt. Det är skönt. Skönt att jag har gjort det. Att det är över. Slut. Jag har kvar följande prov: Naturkunskap, franska (två), kemi och fysik. Ni kanske tycker det verkar mycket. Men jag känner att jag närmar mig slutet. Slutet. Snart möter vi friheten. Andas den friska luften, skrattar med vinden. Lever. Känner ni doften?

image232
Jag älskar bilden!

Mischa

Jag vet att jag skrivit mycket om utseendefixering. Men måste i alla fall säga att jag tycker denna bild på Mischa Barton är väldigt vacker. Man blir nästan tårögd. Haha, okej jag tog i lite väl mkt där, men fin var den. Eller hur?i! Lite skevt leende. Hon ser nästan blyg ut. If I'm jealous? No, I can't be. We are everyone pretty in our own way. Don't you think?!

image229
Bild: aftonbladet


Mitt himmelska tak

Solen lyser på de gula tegelväggarna. Klarblå himmel. Så oskyldigt blå är den. Man vill röra, snudda den, försiktigt, för att känna om den är sådär mjuk som den ser ut. Lite vitt bomullsstoppning har läckt ur. De ligger spridda över det väldiga täcket. Och det är ingen som ar bort de. Täcket är rent. Någon har nyligen tvättat det. Det regnade ju i måndags. De gröna tallbarren skär en vacker kontrast mot denna himmel. Det är så vi kallar vårt tak. Taket som vattnar blommorna, om vi glömmer, taket som skuggar oss när det är varmt, taket som vakar över oss. Fridfullt och tyst. Under det är vi trygga. Eller är vi det? Kanske kommer någon ta sönder vårt tak. Vad gör vi då?

Är livet en drog?

Men. Är drömmar då också en drog? Kanske är livet till och med en drog, och hela lyckan? Man är ju beroende av det. Av allt. Men jag kommer inte sluta drömma för det, och inte sluta skriva heller. Särskilt inte sluta leva! Aldrig. Aldrig någonsin. För är verkligen alla dessa droger farliga? Är hela livet inte farligt i så fall? Missbrukas inte ordet drog, tycker ni?

image228
Hit vill i alla fall jag åka. Följer du med?

Blogg-drogen

Mamma säger att hon har läst att Blogg är den nya drogen för ungdomar. Men jag bloggar itne bara för att. Nej, nu bloggar jag för att jag tycker om så mycket att skriva. jag älskar alla ord. Hur de formar alla vackra ord. Klingar i varje mening. Sjunger i allas hjärtan. Det är precis lika mycket drog för mig som att sjunga och måla. Och läsa. Att skriva är för mig självklart. Det är något jag alltid kommer vilja göra. Vare sig det är på datorn eller inte. Förr kunde jag sitta och skriva dagbok i timmar. Då var det den jag skrev i varje dag. Nu finns det människor som läser min dagbok. Och då tar jag inte med precis allt såklart, men. Så vad säger ni, bloggare, och bloggläsare, är ni drogade eller?

Prov och skit

Hela kroppen värker, precis överallt. Jag tycks till och med ha muskler i halsen som tränats. Varje steg jag tar är som en börda. Det riktigt hugger till. Jag vill bara ligga ner, och sova. Så länge det bara går. Orkar inte prata om matteprovet. Egentligen kunde jag allt, men jag blev helt förvirrad. Har gjort massa småmissar, så det känns rätt skit. Hursomhelst räknade jag i alla fall inte någonting kvällen. Jag läste bara igenom och repeterade. Nu måste jag i alla fall räkna igenom matte b till torsdag. Har ett fyra-timmars-prov då... Vi gjorde engelskaprov också. Det muntliga. Vi spelade in när vi snackade. Det var asroligt. Really.

Matteplugg på g

Nu måste jag abra skärpa mig. Vad ska jag göra om hela provet skiter sig, nationellt och allt! Nu har jag ätit, så det enda jag bör göra är att sätta mig ned för att innerligt räkna hemuppgifterna på samtiliga kapitel i A-kursen (och se till att mamma besäller ett par shorts till migfrån H&M). Nice, very nice. Not. Wish me good luck. I really need it.

image227
Haha, jag älskar sådana här fula bilder!

Skol-DM

Idag var de skol-DM, i innebandy. Upp och hoppa klockan sex på morgoen är inte riktigt min grej. Riktigt kul var det i alla fall. I början funkade allt jättebra, och vi vann första matchen mot GUC med 5-0. Matchen efter det losade vi mot Linné med 0-1. Det var sämst, för de var inte bättre än oss. I alla fall så avslutades gruppspelet med en jämn match mot Ekeby, som vi vann med 3-2. Kvartsfinalen förlorade vi mot Livets ord. Det var surt, men ändå rätt skönt, eftersom jag då hann cykla hem innan jag pallrade mig till jobbet. Så gissa vem som var trött på simskolan idag? Mina ben är som betongklocssar, mina fötter helt förstörda (pga sämsta skorna) och psyket totalkvaddat, med tanke på att jag ska plugga matte nu, eftersom det är nationellt prov imorgon. Varför händer det så mycket samtidigt? Jag hinner inte med ju!

En härlig dag

Idag har det varit en härlig dag. Har legat i solen och njutit, pratat och bara slappnat av. Sett ut över väldiga slätter och böljande vågor. Filosoferat, och pratat ännu mera. Blivit glad, lugn, sur, arg, irriterad, överraskad, skrattig och glad igen. Sist och mest blev jag glad. Glad och jätteglad. Ni vet som jag brukar bli, när hela ansiktet är ett enda leende. Jag kan inte sluta le. Jag minns en gång, en speciell gång, då jag log mer än mest. Det är ett brinnande minne, av den vackraste lyckan. Den allra bästa. Men den finns kvar där. Längst inne. Om jag tänker efter, Känslan.

That's true!

Åh, alla modebloggare tjatar ständigt om hennes fräscha klädval. Visst, hon klär sig snyggt. Det tycker jag med, till och med riktigt snyggt ofta. Men jag orkar inte blogga alltför mycket om det bara. Det är mer nice att ha lite mix. Ibland ha någon kändisbild kanske, men centrera bloggen om sig själv. Modebloggar blir tråkiga fort. Man tröttnar. I alla fall jag. Det är mixen som gör helheten. Hennes citat gillar jag dock. Here comes Elin Kling:

image226

Det finns så mkt roligare

Det fanns flera anledningar till att jag inte pluggade till det kaosartade kemiprovet. Men en av de var faktiskt att jag ägnade mig åt sådant som jag tycker är tusentals gånger roligare. T.ex. satt jag och sjöng i säkert en timme i sträck. Juförsig så sjunger jag ju typ jämt dagarna i ända, men i alla fall. Sedan gick jag och hämtade mitt block och några kolpennor, för att rita.


Jag älskar det bara. Kan sitta hur länge som helst. Mitt mål är att rita ett självporträtt jag är nöjd med. Men jag får väl se när jag har tid för det. :)

Muffins eller matte?

Idag har jag varit med min kära vän J. Det var meningen att vi skulle ägna tre timmar åt matte, eftersom de nationella proven börjar nästa vecka, men eftersom jag är impulsiv, kom jag på att vi skulle baka muffins istället. Det var riktigt gott, ända tills jag kände att magen vände på sig och spyan låg skyhög i halsen. Jag åt för mycket, igen. På det skulle jag trycka i mig pizza också  Det blev inte någon särskilt lyckad kombination, dessvärre.

image218 image219

Detta var dagen i ett nötskal.

Shopping is my friend

Idag har jag varit på stan, och äntligen, äntligen lyckats få tag på mina dreamshoes. När jag kom dit, samma dag som de skulle komma, var de redan slut i min storlek. En tjej hade dock lagt undan ett par, men hon kom inte och hämtade ut de i tid, så jag fick de! :) Oh, happy day. Dessutom köpte jag en sweet skjorta i veckan, när jag var på stan med J. Något nice här i världen ändå.


Iih, Jag älskar de där skorna!
Och här kommer den nya favvis-shortan då:


Rutigt is nice.

Förresten, vet någon vad jag ska göra när min Kalender och bild på höger sida har kommit längst ned på sidan, efter alla inlägg?! Jag vill ju ha den som vanligt. tacksam för hjälp! (jag kom på själv!)


Min hjärna

Gjorde precis ett test om vilken hjärnhalva jag använder mest. Och jag blev inte förvånad. Har gjort det förut någon gång, och då blev det också lika i princip. Den ena är konstnärlig och den andra smart, matte typ, va? Jag är en allt-i-allo. Inte dum för att jag är estet, typ :).

Högerhjärna15
Vänsterhjärna16

Men vilken är vilken?
Gör testet här: http://www.cfl.se/konsten_att_lara/v_h_test/h_v_jarnhalva_test.htm

Psykiskt och filosofiskt.

Vi ska göra tre saker idag. Vadå? Förklara den filosofiska meningen tack. Psykiskt instabil. Filosofiskt störd. Något händer. Vad gör han? Hjärnan snurrar. Termometer. Vi har åter fysik. Jag klarar inte av påfrestningarna. Måste välja bort fysik b. Deprimerande. Men man gör vad det blir till. Trots allt brukar jag lyckas ha roligt på fysiken. Råkade till exempel skriva till fel klasskompis på msn, något i stil med: "Jag fixade det själv. Jag är inget igbarn. Jag klarar mig själv" Haha. Det var ett skämt, skulle skriva till kusinen, men. Det var nästan pinsamt. Haha.

Oh no kemi

Har nyss gjort kemiprov. Det sista innan slutprovet. Det sket sig totalt. Vilken totally flopp. Nu pallar jag inte höra allas snack om uppgifterna hit och dit. Jag skiter i det, okej. Varför försöker jag knappt? Varför gör jag aldrig något? Från och med nu är det matte som gäller. Problemet är bara att jag glömde matteboken hemma, och nu inte kan bli den satsare jag planerat bli. Gjorde ett litet orspråk istället.

image206


Hoppas på det va? Att det blir bättre nu...


Champions League

Jag vet inte vad jag ska säga om gårdagens flopp. Manchester förlorade, och Milan är vidare till Champions League-final. 3-0. En dålig start och Manchester hade ingen chans att återhämta sig. Milan spelade förvånandsvärt bra, och även fast jag anser att Man Utd är bättre, så kunde de inte vända spelet helt och hållet. Dock spelade Manchester väldigt bra i andra halvlek. Men, det räckte inte. De hann inte ikapp försprånget. Jaja, allt vårt hopp ligger hos Liverpool nu. Jag håller på er!

image205

Minnen i hjärtat

Så mycket minnen bubblar iväg med mig. Jag stundom ler, stundom rynkar på ögonbrynen. Vet inte vad jag ska tänka. Minns. Det gör jag. Mycket och ofta. Jag känner mig som en gammal tant när jag sitter och tänker på gamla tider. Även om man fortfarande räknar dessa minnesvärda år på ena handen. Vissa minnen får man visserligen använda båda händerna för att räkna åren bakåt. Men de mest betydelsefulla kan jag samla i min knutna näve. Den knutna näven, som ska föreställa storleken på mitt hjärta. Tänk att det är så litet, och ändå håller igång hela min kropp. När jag springer, springer det med mig. När jag sover, vilar det med mig. När jag skrattar, skrattar det också, även fast jag ibland får både magvärk och andnöd då. Hjärtat följer alltid med. I vått som torrt. Men ändå är det kanske det som en gång måste svika. När man ska lämna denna jord. Allt kommer inte vara förevigt. Och det är väl så det ska vara. I guess.

Min framtid som...

Alltså jag är ju helt förvirrad. Har funderat mycket på vad jag vill jobba med i framtiden. På denna blogg tipsade det om ett test: twww.jehona.blogg.se. Jag vill hålla på med något kreativt, men blir bara mer och mer förvirrad. Nu vet jag inte vad jag vill längre. Detta skulle vara jag då:

Handel
Ekonomi/Försäljning

Du är en extremt utåtriktad person med en osviklig förmåga att vinna över människor på din sida i en diskussion. Inte helt oväntat bor det en liten säljare i dig. Faktum är nog att du skulle kunna kränga vad som helst till vem som helst. Detta personlighetsdrag kan du självklart utnyttja i allehanda försäljningssammanhang och inom marknadsföring. Inom dessa områden kan du dra nytta av din inställning att ett nej faktiskt inte alltid behöver betyda nej, och att ingen stängd dörr inte går att öppna. På vilken arbetsplats du än hamnar kommer du att ansvara för att det blir många personalfester och framför allt att du har kul på dem.

eller...

Grafisk industri / Media
Mode design / Musik
Trä, målning, hantverk

Kännetecknande för dig är att du är kreativ, fantasifull och målinriktad. Du har troligtvis en konstnärlig ådra som du gärna får utlopp för i olika sammanhang. Som barn var du klassens lilla konstnär och din fröken minns förmodligen fortfarande dina avancerade teckningar/skulpturer/dikter. Du gillar att lära dig nya saker och hitta lösningar på olika sorters problem. Där andra människor ser hinder ser du möjligheter. Grafisk design eller modedesign, musikmakare eller ett konstnärligt inriktat yrke inom hantverkssektorn bör vara yrkesområden som passar dig, eftersom du där kan kombinera ditt kreativa anlag med problemlösning.

Gör testet här: http://www.kyguiden.se/Docs/Test.aspx

Vem tog tiden?

Vem tog min tid? Jag menar... All den tid vi hade efter jullovet. En ocean av tid fram till sommaren. Nu har någon, utan att jag ens märkt det, försiktigt rullat in mattan för mig. Jag börjar skymta fransraden, och det är inte längre framkanten jag snubblar på. Det är bara dryga månaden kvar i skolan. Dryga månaden kvar av mitt första gymnasieår. Det har gått så fort. Så fort att jag knappt hunnit med. Nu sitter jag t.ex. här istället för att fånga tiden, använda den till att plugga kemi. Kemi. Just det jag. Ibland bryr jag mig inte om tiden. Gör man det bara för att man är ung, och tror att man har all tid i världen, eller?!

Liverpool vs. Chelsea

Liverpool vann andra semifinal-matchen mot Chelsea på straffar. Och är nu kvalificerade för finalspel i Champions league. Jag hoppades verkligen på Liverpool, även om jag misstänkte att Chelsea skulle vinna. Liverpool är värsta cuplaget, som äger när det gäller. Och det är ju riktigt bra det också. Nu hoppas vi bara på att vårt Manchester United vinner över Milan ikväll.

image204
Liverpool taggar!

Ensam i en stor stad

Mest ensamma av de ensamma. I en stor. Oändligt stor stad. Det borde man inte kunna vara. Det måste ju finnas någon. Någon av alla människor som bryr sig. Men i en stor stad är man alltid någon i mängden. I en liten syns man, och är en människa. Betydelsefull eller inte.

image203 
Alex tyckte den var ful. Men jag tyckte den bara var sad. Made in Sweden, by Cattis.


Vägen till lycka

Vad är det alla vill uppnå? Berömmelse? Varför vill man bli kända? För att synas? För att bli bekräftad? Kanske man vill få det bekräftat att man verkligen är någon? Det känns som alla vill bli det. Ett nästan omöjligt mål som alla strävar efter. Man klamrar sig fast vid denna hemliga önskan. Man vill göra något bra. Man vill vara bra. Och man vill att människor ska vända sig om när man går förbi. Tror man det är vägen till lyckan?

Early morning, she wakes up
Knock, knock, knock on the door
It's time for make up, perfect smile
It's you they're all waiting for

"Isn't she lovely, this Hollywood girl?"

Lucky? Maybe not?

Jag ser, hör och gör.

Jag ser - och jag glömmer
Jag hör - och jag kommer ihåg
Jag gör - och jag förstår

-
Japanskt orsspråk

My heart will go on.

Every night in my dreams I see you, I feel you
That is how I know you go on
Far across the distance and spaces between us
You have come to show you go on.
Near, far, wherever you are
I believe that the heart does go on
Once more you open the door
And you're here in my heart
And my heart will go on and on

Love can touch us one time and last for a lifetime
And never let go till we're gone
Love was when I loved you, one true time I hold you
 In my life we'll always go on
Near, far, wherever you are
I believe that the heart does go on
Once more you open the door
And you're here in my heart
And my heart will go on and on

You're here, there's nothing I fear,
And I know that my heart will go on
We'll stay forever this way
You are safe in my heart
And my heart will go on and on



Jag tycker den är jättefin.


Natur

Jag ska aldrig mer välja natur.
Nej. Såklart inte. Det hoppas jag verkligen inte. För jag går ju bara gymnasiet en gång. Det jag egentligen försökte säga var att jag aldrig skulle det ha valt natur. Men nu är det försent. Alldeles försent. Jag kan inte hoppa nu. Jag kan inte sluta. Inte ge upp. Jag kan gå vidare, utan att bry mig, men jag kan inte vinna, om jag inte kämpar för seger. Frågan står kvar. Vill jag, eller inte?

Alex goes poet!

Idag skrev Alex världens sötaste dikt till mig. På matten när jag satt och höll på med datorn satt hon jättelänge och skrev i mitt räknehäfte. Hon har verkligen ansträngt sig. Jag blev asglad. Hihi. Tack mest bästa Alex! 

image202


CATT
DU ÄR GANSKA SNÄLL
ATT UMGÅS MED DIG
BLIR EN LYCKAD KVÄLL
ÄVEN FAST DU ÄR RÄTT SPECIELL

DU ÄR ALLTID PÅ GOTT HUMÖR
DU SJUNGER SOM EN FÅGEL,
ÄR MED I KÖR

ATT ETT GOTT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET
ÄR FÖR DIG GIVET
DU SKRATTAR NÄSTAN JÄMT
ÄVEN ÅT MINA DÅLIGA SKÄMT

OMKRING DIG DU SPRIDER LYCKA
ATT DU ÄR BRA,
DET MÅSTE ALLA TYCKA

TÄNK VA' TUR ATT JAG LÄRDE KÄNNA DIG
TÄNK VA' TUR ATT DU ÄR KOMPIS MED MIG

FÖR EN JÄTTEBRA VÄN
DET ÄR DU
MED DINA GODA RÅD
DÅOCH NU

DU ÄR ÄVEN VÅR LILLA ESTET
DU ÄR DUKTIG
SÅ FORTSÄTT MED DET

FORTSÄTT VARA JUST CATHARINA
SÅ KOMMER VÅRA MINNEN TILLSAMMANS
BLI VÄLDIGT FINA

Det finns så många.

Det finns så många vackra människor. Så oändligt många. Jag blir inte längre förvånad över att se någon vacker. Någon söt. Någon fin. Det spelar liksom ingen roll. Det känns inte ens speciellt att vara vacker. Jag inser mer och mer för varje dag som går att det enda som egentligen kommer spela någon roll i slutändan är insidan. Jag menar; ser man bara på utsidan kan man egentligen ta i princip vilken som helst. Bar den är fin. Och i så fall är det väl ingen idé att bry sig för mycket? Javisst, du är söt, du är fin, men det bästa av allt är din insida. Det är den som gör dig allra finast. Längtar till somrarna på Sotra, utanför Bergen, i Norge. Förra året brann det där. Elden slukade stora delar av det fina lanskapet. Nej där kan man vara utan att bry sig. Springa i regnet. Bada i Stora vattnet. Och bara njuta av friheten.

 image201   Sotra.

Jag bara är.

Jag är inte hungrig. Jag är inte mätt. Jag är inte trött. Jag är inte pigg. Jag är inte ledsen. Men samtidigt inte glad. Men jag tänker bara. Jag filosoferar. Utan tankar. Full av tankar. Jag lyssnar. Men allt försvinner. Hjärtat dunkar. Det hotar att spricka. Spricka av minnen, tankar och önskningar. Förväntningar. Mitt i allt vill jag le. Som i min saga. Jag vill alltid leva nu. Men ändå någon annanstans, i någon annan tid. Med någon annan. Jag vill så mycket. Och på samma gång så lite. Allt är så bra. Så bra det kan vara. Jag vill fortsätta som nu. Jag vill sjunga. Jag vill spela. Men jag måste äta nu. För allt går vidare. Allt har en gång. Luktar det mat. Då ska man äta. Så är det bara. Det är inget jag kan ändra på. Inget jag vill ändra på. Även fast jag vill så mycket.

Mobil

En sådan här mobil hade alla för typ tre år sedan, medan jag har en sådan nu. Men den funkar helt okej. Ända tills jag köper en ny i alla fall. Är inte särskilt brydd ändå. Vadå man kan ta kort, även fast de inte blir särskilt bra. Man kan ringa, skicka sms, och t.o.m. mms. IR finns också. Dock har jag tröttnat på att vara blue. Så, nu är det bara dags att byta till en trendig färg på skalet. Vad säger ni? Rött eller gult?

image200

Dreaming about summer

Just nu önskar jag att jag var sommarbrun och hade kvar mitt långa tjocka hår. Jag skulle vilja gå på en vit strand, med solen i ryggen. Känna vinden leka i mitt hår. Le för mig själv. Åt just ingenting, eller kanske åt allting. Åt den rena och skära lyckan. Bara le, le. Och le.


                                   image199

An apple

Den sista minuten innan vi är inne i månaden maj. Och ännu ett steg närmare sommarlovet och friheten. Men på vägen dit vet jag att jag kommer möta många hinder och motgångar. Och ja, jag behöver hjälp. Egentligen. Man klarar sig alltid. Frågan är bara hur bra man klarar det. Det känns så värdelöst. Att plugga. Jag vill ändå inte hålla på med något sådant. Jag vill göra något roligt. Sådant jag bara älskar att göra.
Typ fotografera. Skriva, måla, sjunga.

image198

Det är fint. Men vad är fint. Kan insidan vara fin? Den röda färgen är fin. Äpplet rodnar i skymningen. Innan döden snörper dens sista andetag. Och bara kärnan och hjärtat finns kvar. Men sakta förmultnar också det. Och döden är ett faktum. Inget skal finns längre kvar. Inget skydd. Ensam och naken.

RSS 2.0