Rymddräkt


Idag efter gympan (Berlintest - jobbigt, men man blir så glad när det går bra) gick vi på stan ett tag. Ett ganska långt tag. Jag hittade inte särskilt mycket. Jag letade efter skor. Det finns inga fina. Jag hittade i alla fall en söt klänning. Billig från H&M. Det känns bra. Ska bara testa den här hemma (och helst hitta snygga skor som matchar förstås). Nu vill jag hitta kjolar och fler klänningar. Dock inte i grått. Allt jag tar i blir grått. Dags att köpa mera färg.

Det har förresten öppnat en ny affär i St: Per. New Yorker heter den. Och nja. Ingen tiopoängare direkt. Jag hittade en riktigt snygg klänning. Men den var för stor. Annars bara ett silvrigt linne som Alex tyckte såg ut som en rymddräkt. Men hade jag behövt ett linne hade jag inte bangat. Tror jag. (Fast det var ju klännignar och kjolar jag skulle satsa på. Och SKOR.)


Analysera mera

Jag har skrivit sammanlagt tre svenskatexter. Tre av nio analyser. Jag hade tänkt bli klar ikväll. Det tar bara så sjukt lång tid. Och egentligen. Hur värt är det att tillbringa timmar av sitt liv för att analysera vad författare gjort på gamla dar? Vi borde bara läsa och tycka om - eller ogilla. (Stackars svenskaläraren som dessutom ska ägna åtskilliga timmar av sitt liv åt att läsa våra sammanfattande analytiska texter.)

(en annan sak: Vi analyserar för mycket. Vi överanalyserar allt. Ingen bryr sig. Man blir skadad av sådant här. Ibland borde det vara förbjudet att tolka. alltså tolka fel. Man måste fatta rätt. Bara så.)

Jobb och dåliga ovanor

Det måste jag sluta med. En dålig ovana. Usch. Jag smittas. Men jag kan inte rå för det. Det bara blir så. Ibland. Undrar just om det är någon som tänkt på det. Nej. Eller kanske. Bara jag.

Men en annan sak. Idag på jobbet. Var tvungen att byta projekt. Det var för många timmar på mitt gamla, så vi fick inte jobba. Istället gick jag en snabbutbildning i kalsongförsäljning. Jag gjorde ett prov. Jag glömde skriva allt. Jag skulle egentligen inte ens få jobba, för jag gjort fel. "Men kom hit imorgon då, så får du göra om det." eh. "Nja. skulle inte tro det va? Den enda dagen jag ska jobba på den är dryga avdelningen är idag. Så." Jag fick jobba. Det gick inte bra. Det var tråkigt. Och tänk så vinner jag inte på Drömresan nu heller! (då kommer jag lacka).


Deo, tack

Jag har ingen bra deo. Jag behöver en bra deo. Någon som har tips? (Det är ändå typ femtio personer som läser min blogg, dagligen. Kul om ni kommenterar, för jag har ingen koll på vilka det är som läser). Men, deo. Var det någon som visste nån bra eller?

Du är snäll

Mackan är snäll. Han har köpt en sånt där megastort Smarties-rör till mig. Ni vet såna där runda, platta mjölkchoklad-godisar. (ofta ni inte skulle veta). Och kolla på bilden. Inte mina gula skor. Bruna fötter. Jag vill åka utomlands. Och sola. (skulle juförsig inte ha något emot att åka och shoppa i typ London, juförsig. Också).

Sluta

Det blir för mycket. Sluta. Jag vill bara sätta mig ned och gråta. Men ingen får se, och ingen får bry sig, för då blir man bara mer ledsen. Och jag tycker inte om ledsna blickar. Sedan är jag trött också. Jag vill sova. Nu. Men jag ska inte sova. Jag är i skolan, och sen ska jag jobba. Och jag kommer komma hem klockan 10 kanske. Och jag kommer inte hinna åka till Norge. Och det är tråkigt. För jag vill. Egentligen

Norge nästa?

Nu kan jag inte bestämma mig. Ska jag åka till Norge, eller ska jag inte? Jag vill. Jag vill träffa Mary. Men det är kallt. Norra Norge. Det säger sig själv. Det lär vara sjukt kallt. Och jag har inga bra vinterskor ens en gång. Det går inte ihop. Plus att när jag flygit till Kiruna måste jag först ta mig från flygplatsen till tågstationen och sedan vidare till Norge. Och det tar tid. Är det värt?

PS. Jag luktar fortfarande vitlök från munnen sen jag käkade tzatsiki. Därför sväljer jag läkerol på löpande band. Det hjälper inte. DS

Det är fint.

Jag vet inte riktigt varför. Men jag tycker om den här bilden. Jag gillar kombinationen. Svart kjol, grå pösig tröja och en färgglad väska. Plus ringen måste jag säga. Jag har bara lust att shoppa en massa kjolar nu på en gång. Men jag hittar inga fina. Och inga klänningar heller. Och inget med paljetter ens en gång. Fast det är så gulligt och fint och allt. (och boken Djävulen bär prada slutar dåligt - påtal om ingenting)

Stadsteatern?

Idag, eller ikväll, var jag på teater med klassen. Vi såg en modern version av Henrik Ibsens  "Ett dockhem" på Stadsteatern. Det var inte värt. Tvärtom, det var fett ovärt. Visst. Ibland skrattade man. Men jag klarar inte av det där överdrivna, overkliga. Jag höll till och med på att somna ett tag. Hade varit bättre att använda tiden åt att skriva svenskan exempelvis. Men det gorde jag inte. Det var i alla fall gott med sallad. Till middag.

Maya design

image484


Maya Design. Checka dessa smycken. Jag vill ha. Massor av saker vill jag ha. Kolla in ringarna. De är ashäftiga ju. Och armbanden, de kedjeliknande. Åh, jag vill ha. Jag önskar mig. Jag har faktiskt varit med i en tävling, på Kellys blogg. Man kan vinna 1000 kr i Presentkort, från just Maya Design. Fett värt?


Andra skor.

Jag älskar skor. Det är inte det. Ofta ser man skor i skyltfönster, och menar då bestämt att de är det finaste som finns. När man sedan provar de, och de glappar eller skaver, då börjar man fundera på om de verkligen är värda sitt pris. Och det värsta som finns, det är när de sitter som gjutet, men är slut. Bara för att man tvekade, när man hade chansen. Och vissa skor. De är bara underbart sköna, fast de itne alls är särskilt fina. Men de kanske man glömmer att prova.

Annika, du är ett snille. (Det är hennes liknelse)

Check this!


Kolla in halsbandet!
Jag är mållös. Det är sjukt snyggt. Fast jag vet, ärligt talat, inte när jag skulle kunna använda det. Fast det är vackert. I alla fall. Och väldigt speciellt. (Och sjukt dyrt). Men det är okej om någon bara känner för att ge det till mig. Det är lugnt.

Bra.

För tio sekunder sedan var jag lugn. Sedan insåg jag att jag inte gjort engelskan och att den ska skickas in om en timme. Då fick jag panik. Nästan.

Hur som helst gick det jättebra på jobbet idag. Ingen dryg berg- och dalbana, utan stabil nivå genom alla fyra timmar. Det var rätt kul faktiskt. Men jag är trött. Mycket trött (dödstrött) och har ont i mina tänder (usch för tandläkare). Och jag måste bara säga HAHA. Komiskt. (allt är komiskt).


Tandläkaren

Jag hatar att gå till tandläkaren. Att borra gör mig ingenting. Jag bryr mig inte. Det går fort över. Och sätter man bedövning, så känner man ju ändå ingenting. Det är inte det. Inte alls. Men jag pallar inte längre. Min käke pallar inte längre. När jag är 30 år kommer jag ha tandlossningar och jag kommer inte kunna prata längre, för att min käke gått sönder. Mitt enda kommunikationssätt kommer vara skriftligt, eftersom jag kommer förblindas av sorg över mitt tillstånd. Eller något. Nej, men jag pallar inte. Kan inte tandläkaren bara fixa min käke, och sen är det klart? Eller hur funkar det?

Jag älskar piano

Jag älskar att spela piano. Min pianolärare blir glad. Helt oväntat kommer mina bra perioder då jag bara vill spela och spela och spela och spela. Och allt går så bra. Och lär jag mig inte direkt så kämpar jag tills jag kan allt. För jag vill. Och min pianolärare jublar över att jag är musikalisk. Men det är bara ibland. När jag vill. Då älskar jag att spela piano. (Fast oftast glömmer jag hur kul det är).

(Jag fick jättelust att spela piano nu mitt i natten When you wish upon a star, men då skulle hela huset vakna och alla skulle bli sura och då skulle det inte vara lika kul längre.)

25 november?


Det är den 25 november idag. Säger det dig något? inte. Okej. Du får en chans till. Dagens datum är 25/11. Ringer en klocka nu kanske? Minns du? Lite..? Juste, ja! Någon råkar ha namnsdag idag. Ja, rätt. Det är jag. Vad glad jag blir.
Tack!

Gjort är gjort

Gjort är gjort. Inte gjort är inte gjort. Så är det bara. Så kommer det alltid vara. men ändå. Fortfarande. Samtidigt. Jag lär mig aldrig.  Allt blir vad man gör det till. Och det är bättre att göra än att inte göra. Att våga än att fega ur. Om man tänker för mycket på nästa steg, kommer man ju tillbringa hela livet stående på ett ben. Bättre att försiktigt snudda vid markytan, för att se om man sjunker, och då eventuellt backa - visst skon blir kanske lerig, fast det är det väl värt, än att stå där på sitt ena ben, om man nu vågar lyfta det och aldrig någonsin ta ännu ett steg. Rädd för leran. Möjligen.

NEJ. NEJ. NEJE.

no

tell me what is now goning on.
jag vill jag vill jag vill. Eller något. men ändå kan jag inte bestämma mig.
sämst. vad ska jag göra?

Beslutsångest

Jag hatar beslutsångest. Just nu har jag beslutsångest x2. Och ingen kan hjälpa mig. Jag får spunk. Jag blir förvirrad, som alltid. Och jag är förvånad. Mycket.

image481
Och bilden är fin. Väldigt fin. Men den passar inte alls in i inlägget. (Förutom att den är lika fin som mina skor jag inte vet om jag ska behålla).

Lina på akuten

Paulina har ramlat och slagit sönder ögonbrynet. (Det är typ lika djupt som mitt ärr var. Så hon riskerar  vara märkt för livet. Varför är man alltid såhär när man är liten?) Hon är på akuten. Jag är kissnödig och måste ta hand om tvättstugan misstänker jag. Jag är inte så jättetaggad. Hur blev det nu med mina labrapporter? (ok ännu mindre taggad på det).

(Checka in bakgrunden på min blogg nu. Fin, visst?)

Vem bryr sig?

Fånigt. Mycket fånigt. Vem bryr? Vem i hela världen bryr sig? Ja, förutom jag då. (Det är inte meningen direkt.) Jag vet, ingen. Ja, förutom jag då. Alltså, ingen. Inte en kotte. Eller ett frö. Eller. Eller nåt!
Är det grönt nu? Nej inte grönt. Men det är lungt. (Nej, inte alls).

Du fattar ingenting. Och inte jag heller. (så det gör inget)

Mera skor, tack!


Checka in de här skorna. Det är vagabond, och nu har jag hittat de i min storlek. Det är rågummisula och själva skorna är i skinn. De är så ful-snygga att jag vill ha de. De är så häftiga. Frågan är bara om de är värda 1200 kronor. Jag tror det. De är så mig. De är ashäftiga. Verkligen! (Imorn ska jag på stan med Elli och shoppa!)

Fint, Dagmar!


Den här bilden är från Dagmars vårkollektion. (De hade förresten en visning på New York fashion week - häftigt!). Tycker den är superhäftig. Jag bara lite svårt att bestämma mig för vad det egentligen är. Jag tror det är en jacka. Fast det ser ut som en klänning, i jacktyg. Den var i alla fall riktigt snygg. Och den vill jag ha. Nu. På momangen. Eller nåt. (Haha, ofta)

Dumt.

Ibland är man dum. Inte blåst, utan bara dum. Inte osmart, mer korkad. Fast samtidigt inte pantad. Inte dum. Men dum-dum. Det är dumt att det är så. Och att man kommer på det i efterhand. För då är det försent. Om man skulle försöka ändra på det, och ställa allt till rätta skulle man bli dummare. Eller dummast. Bäst att vara smart från början i så fall. Men det är inte lätt när man råkar göra något dumt. (Dumt, visst?)

Sverige till EM

image478

Sverige vann mot Lettland med 2-1. Jag hade rätt. Jag gissade på just det. Jag kände mig stolt. (Fast det hade ändå varit okej ifall Zlatan hade fått avsluta med 3-1.) EM nästa för Sverige då! England är ute. Borta. Förlust mot Kroatien med 3-2. Jag fattar inte. Vad gör Steve McClaren? Det här inte kul. Alls. (Och Norge gick inte heller till EM).

Matte nu?

Piss. Varför blir det fel på matten? Jag som måste kunna allting till imorgon. Jag blir sur när lätta tal blir fel. För jag vet att det är lätt. Det bara borde vara det. Egentligen vill jag bara sova. Men det går ju inte. För då kan jag inget imorn. Då blir det ännu värre. Och varför mår jag jätteilla?

Hah. Nu hör jag Bella prata i sömnen. (Trodde bara det var jag som gjorde det!) "Jag hade aldrig pallat". Klockrent. Ska jag ta det som ett tecken och gå och lägga mig?

Vi gillar grått

Jag tycker den här bilden är så otroligt mysigt höstig. Och grått, grått, grått. Grå, de gråa. Gråast. Jag älskar grått. Det är en bra färg. (För det är en färg. Visst?) Jag vill köpa mer högklackade skor. Det lär bli en vinterinvestering på det temat. Eller, vad säger ni? Längtar efter vårskorna och vårkläderna. Och. Snygg trjöja. Och. Lägg märke till katten i höger hörn. Jag såg den inte först.

Matteplugg och babbel

Jag har gjort något oväntat. Jag har börjat räkna matte. Visserligen har jag i princip inte räknat någonting på hela kapitlet, så jag måste lära mig allt nu, men i alla fall. Det är inte imorgon provet är. Det är på torsdag. Två dagar. Och jag har redan räknat några tal. Det är bra.

En sak lackar jag på. Måste abra säga det. Bella maler konstant om ingenting. Jag fattar inte hur hon lyckas. Hon frågar om jag klyssnar. Jag är ärlig. "Jag hör allt, men jag lyssnar inte". Jag bryr mig inte. Jag orkar inte. Så blir hon ledsen för att jag inte lyssnar. Tror jag. Bajs

Going bananas!

Ett kapitel till i engelskaboken då. Det går framåt.
Jag har rakt hår (har precis plattat det - fråga mig inte varför, mitt i natten)
En och en halv pianoläxa  avklarad. (jag har två)

Men alltså va? Jag hänger fortfarande inte med.
Going bananas!


Klipp-klipp

Jag har i alla fall klippt mig.

    

Från bild 1 och 2, till bild 3 (håret är fortfarande blött och därför bara lockigt där nere). Halvt missnöjd med 3, så det fick kapas lite till. Slutresultat bild 4. (Bilderna är helt störda).

Stockholm streetstyle



Bara på tal om ingenting. Mitt i en dikt (Jag ska skriva fem stycken till imorgon). Den här outfiten är ganska cool. Jag gillar den. Hittade den på Stockholm streetstyle. Det är en rolig sida, med bland annat roliga outfits. Som den här. Typ.
(klicka på bilden för förstoring)

Mysmys

Mysigaste dagen på mycket, mycket länge. Man glömmer faktiskt nästan bort vad man saknar. Det är dumt. Onödigt. I lördags var det också en bra dag. Två bra dagar i rad. Plus att det var ganska så bra i fredags också. Och.. Allt är bra. För allt blir som vanligt vad man gör det till. Och jag vill inte göra något till dåligt, så därför blir det bäst. Och jag har det bäst. Detsamma.

Jag är snart klar

Jag har läst ett till kapitel ur min engelska klassiker. Fast jag minns inget av det, eftersom jag i princip sov. Så, nu har jag bara 44 kapitel kvar. Känns tryggt. Tryggt att jag nu har lagt 6 kapitel bakom mig, och ska vara klar med den på måndag. Men visst. Och oj.

Lördagar är bra dagar.

Men

Alltså, vänta lite nu. Har jag missat något?

Facebook-krig

Annika och jag har en störd konversation på facebook. Den är helt spårad. Folk måste tro att vi är korkade. Om man inte visste att allt var ett fett stort skämt skulle man tro att vi var genomonda. Undrar om folk fattar. Annars har vi inga vänner kvar snart (det var just angående detta vår wall-to-wall-konversation började). Bara för att hon googlar för att hitta vänner. Nej. Jag driver. Inte här också.

Sväng i kurvan.

image471
Okej. Skulle jobba idag. Jobbade idag. Men pallade inte. Inte egentligen. Inte så länge. Jag gick hem. Det går dåligt. Är i en svacka. Fångad i en ond spiral, ett elakt mönster. Varje gång jag försöker häva mig upp dras jag strax ned igen. Men jag vet att jag kan. Och snart kommer jag. Jag ska bara komma på hur jag ska lösa min gåta. Och lite knepigt är det allt.

Tänk så var det sommar nu. Tänk så kunde man softa runt i shorts, fipflops, solbrillor (okej, kanske inte) och en riktigt snygg väska. Som den på billden typ. Att resa utomlands skulle inte heller vara helt fel. Jag vill jag vill jag vill.

Och på samma gång har jag ingen aning om vad jag egentligen vill. Ju. För det är ingen som kan ruska om mig, och leda mig på rätt väg. Jag hänger inte med alltid. Jag går rakt fram, i kurvan.

Tema färdmedel: buss

Jag är motsägelsefull, jag vet. Det bästa jag vet är försenade bussar, eftersom det innebär att jag hinner med de. Men samtidigt är det sämsta som finns när man ska byta buss i stan och den åker precis när man kommer fram, just för att ens buss är försenad. Har ni egentligen tänkt på hur otroligt långt tid man tillbringar på bussen, eller i bilen, eller vilket färdmedel man nu föredrar. Eller hur stor del av sitt liv som faktiskt går åt till att välja kläder. Knäppt. Hur som helst, var det i alla fall en tant som påpekade till busschauffören att han var försenad. Ofta? Jag tror han visste det redan. Och det är liksom inte han som kört bussen hela dan.

Jag hade en plan.

Ledig från skolan idag. Försov mig. Inte till skolan utan jobbet. Hade tänkt börja vid ett, men vaknade fem över. Min superplan för onsdagen var därmed kasserad. Så, vi började om. Jag segade mig rätt länge innan jag drog till jobbet. Klockan tre. Jag jobbade till nio. Resultatet var berg- och dalbana som vanligt. Hittills ingen kemiplugg heller. Det känns dumt. Så alldeles strax ska jag börja.

PS. Sämst att jag måste jobba imorn bara.

Fler vinterskor?

Jag funderar på att köpa ett par lite finare vinterskor, med klack. Men jag måste erkänna att det känns lite konstigt att köpa vintermodellen för mina pumps. Fast jag gillar de ju verkligen, och så är de sköna att gå i. Bara det att de är konstiga där uppe. Eller stora. De ser väldigt plastiga ut, men de ser inte ut sådär i verkligheten.

Vackert!

image469
Hur kunde jag missa den här?
Hade någon konstig uppfattning av att Roberto Cavallis kollektion för H&M enbart bestod av leopardmönstrade klänningar. I fall någon berättat att denna fanns tillgänglig hade jag definitivt offrat en lektion för att haffa åt mig en! Den är vacker.

Dagens skollunch

Skollunchen idag var godare än på länge. Det var tema vegetariskt. Lasange, soppa och spenatpannkakor. Låter kanske itne sådär överdrivet gott. Men, lasangen var jättegod och pannkakorna asgoda, verkligen. Jag måste typ fråga om receptet. Ska göra det hemma. Känns bra att man är lite nyttig i allt det onyttiga. På tal om mat så är mina kostvanor helt rubbade. Jag blir ju aldrig hungrig, och varje gång jag äter, så äter jag extremt mycket mat. Jag tror inte det är smart.

Uppsats? Haha!

Jag har varit ledig från skolan hela dagen. Känner mig riktigt duktig som hunnit med att plugga, träna, jobba och springa runt på stan, på en och samma dag.

Det är roligt att skriva uppsats med Bella. Ungefär en minut efter att jag dragit ett dåligt skämt faller hon ihop på golvet och skriker av skratt. Vi säger att hon är trött. Eller något. Snart har jag nog hjälp henne färdigt, för jag orkar inte skriva mera. Nu. Jag som borde göra min svenska, men jag offrar mig idag. Idag är min snälla dag. Jag hjälper till med uppsatser och så. Alla som behöver hjälp kan höra av sig (Ledsen, klockan är över tolv nu. Inga fler kan höra av sig. Hoppas ni andra blev nöjda iaf.)

Taggtråd

Man vill gå över. Man vill gå förbi. Men det går nästan inte. Inte utan man skadar sig. Sårar sig. Eller river sönder sina kläder. Men ingen vill bli en trasa. Ingen vill blöda så att någon annan ser. Ska man då stanna på andra sidan. Ensam? Eller ska man be om hjälp för att komma förbi`?

image468
Foto: Jag (Grekland 07)

Godis eller bus?

Min lillasyster kommer in i rummet med en orange pappersmask där munnen är utklippt nede vid hakan och fula nallepuh-solglasögon.

"Bus eller godis?"
"Godis, tack!"
"Me, det är ju ni som ska ge godis"
"Men vi har ju godisförbud"
"Äh, ni fattar ingenting"

Jag gråter inte över..

Ser det ut som att jag gråter över spilld mjölk? Åh, nej. Knappast. Om det vore så väl att jag ens tålde mjölk skulle det kanske vara värt att offra ett fåtal tårar någon gång sådär. Men inte i dagsläget. Jag vet vad jag förlorar. Visst, choklad är inte helt fel alltid. Fast det gör ont i magen. Och jag gråter inte över spilld mjölk. Det är bättre att folk skippar den helt och hållet. Kanske. Eller?

Memories 2

image467Okej, lite mera minnen, när vi ändå är igång. Igår frågade min söta syster mig vilken min favoritdryck var. "Vatten", svarade jag såklart. Det är det ju. Hon ville inte vara sämre än mig så hon sa "Vatten OCH fanta är mina favoritdrycker. Vilka är dina TVÅ favoriter?". (Hon är redan inne i nyttighetstänket). "Chocolate Chunk är min andra favorit" sa jag. Det visste hon itne vad det var, Men vi hade i alla fall en likadan favoritdryck. Det var det som var huvudsaken. Men, vadå, chocolate chunk. Jag hade nästan glömt det! Jag gillar inte söta saker i vanliga fall, men den var annorlunda. Det var på Rhodos i somras. Is-mocca (eller något liknande), som inte smakade kaffe för fem öre (bara choklad) med chokladbitar i. Det var sjukt gott. Min mage var inte helt överens med mig. Fast.

Memories: Greece

Jag saknar sommaren och värmen och vattnet och solen och Grekland. Jag har ju tänkt ladda upp bilder från Rhodos för jättelänge sedan, men det har inte blivit av, och vår scanner är typ trasig, därför bildernas kassa kvalité. (Min digitalkamera var trasig, så jag fotade med vanlig). Men jag gillar den här bilden. Proppfull med minnen.

Den är borta

image465Det är orättvist. Jättejättejättejättejättesupermycketorättvist. Ja, men verkligen. Det är sånt här som inte borde få existera. Det är sådant här som man önskar kunde åtgärdas på ett eller annat sätt. Det är precis detta som bara inte får hända just idag, just nu, just på denna plats. Nej. Vi spolar tillbaka. Sparar dokumentet på datorn i skolan, och är lyckliga för att vi hunnit så långt. Eller så skriver vi med CAPS till alla våra msn-kontakter. JAG FÅR SPUNK. Eller något. Sedan bryr vi oss inte längre. För det är ändå inget att göra åt saken (men vi önskar i hemlighet att min datasnille-kusin var inne på msn).

PS. Jag tycker inte om elaka datorer och dåliga usb-minnen.

Jag har matte

Jag har matte, men jag är inte alls på mattehumör. Jag har gjort ett tal. Det blev rätt. Jag är nöjd. Jag orkar bara inte. Jag vill hellre ladda upp bilder på facebook, minnas sommaren och längta till lunchen om en halvtimme. Det är bra saker. Jag gör bara det jag har lust med. Och nu har jag inte lust at räkna matte, så jag gör något annat.  Nu blev det knasigt. Men sommaren är i alla fall bra. (Hösten också. Och vintern med förstås. Plus att våren är härlig. Missade jag nåt?)

Det var konstigt.

Imorse när jag satt på bussen hände en konstig sak. Jag råkade sätta mig på en sån där dålig plats, där man knappt når ned med fötterna till golvet, och inte har någon plats att stöja de mot heller. Jag satt och läste. Det var knepigt. Så jag lade upp fötterna på sätet bredvid mig. Då lutade tanten, som satt på andra sidan gången, över på min sida och drog ned mina fötter. Hon sa ingenting. Bara puttade på mina fötter. Alltså, va? Klart man inte ska ha fötterna på sätet. Men hallå.

Jag mår

Jag mår inte pisskit. Jag mår inte dåligt. Jag mår inte sådär. Jag mår inte okej. Jag mår inte bra. Jag mår inte lagom, ens en gång. Men jag mår. Jag mår som bara den. Jag mår jättebra. Jättejättejättebra. Det är knäppt. Men det bara är så. För jag mår jättebra. Och allt är jättebra. Så det så.

Den vill jag ha.


Någon måste i alla fall hålla med mig om att, särskilt, toppen som modellen bär på denna uråldriga reklam, är underbar. Den ser superskön ut. Assnygg, men samtidigt så ledig och avslappnad. Misstänker dock att den inte går att köpa längre. Osis.


Chokladkaka med nonstop

image463Alltså, checka bilden! Det verkar som om Marabou fixat en ny smak på de underbara chokladkakorna! Nu med nonstop i! (annat än att knapra på saltade solrosfrön).Det lär ju vara, typ, hur gott som helst! Jag MÅSTE smaka. Men min deal då. Fram till jul. Funderar just på om jag ska ta en paus, bara en dag. (Undrar om ICA hunnit få in den). Någon som smakat kanske?

Jamen, varför inte?


Kolla in de här supercoola Gucci-dojorna. Skulle man verkligen inte tacka nej till. Det hade varit helt perfekt om de varit i ankelhöjd, och man kunnat haft de nu på vintern, OCH de hade varit billiga. Eller åtminstone haft ett rimligt pris. Då skulle jag funderat på saken. De är ju på tok för snygga. Ju. (okej, vi kör väl på ett par sådana här då).

Tugga.

Okej. En sista Big Red. Jag som inte borde tugga tuggummi. På tal om tugga: Det enda jag gjort idag efter skolan, förutom att lämna tillbaka klänningen på BIKBOK, är ätit. Ätit, ätit, ätit. Jag satt vid köksbordet i säkert två timmar. Och pratade och åt, och pratade och åt, och skrattade, och läste och åt. Och tog en till portion. Och åt en annan maträtt, Och åt. Hungrig? Nja. (Okej jag kanske har gjort något annat också.)


Hey, lets go to africa!

image460
Kom så åker vi.

Slut!

Lovet är slut. Helgen är slut. Svenskan är slut. Och nu börjar snart engelskan. Engelskan innebär oförberett prov, vilket innebär slutet. Eller något. Bara för det så var lovet helt underbart. Jag vill ha mera lov. Det är inte så att jag hatar skolan, men när jag plötsligt var tillbaka här, ville jag bort. Långt bort. Jag längtar till jul. (Igår när jag kom hem så möttes jag av den mest underbara doften någonsin, i hallen. Torkat och saltat fårkött.) Snart, snart är höstterminen slut. Och det är jullov.

Vår idylliska snö

Snön gnistrar idylliskt på de tomtemysiga taken, gräsmattorna sover under ett kyligt snöblasktäcke och väggroparna bildar små, blanka insjöar. Solen somnar sakta. Den rymmer från vår hemtrakt bortom de dystra och nedtyngda granarna. Och det blir mörkt. Och allt vi ser är snön. Den vita, rena snön. Jag kan springa som solen. För ingen kan fånga mig.

Citat

Jag tycker att filmen "Clueless" var mycket djup. Jag tycker att den var djup på det sätt att den var mycket lätt. Jag tror att lätthet behöver komma från ett mycket djupt ställe om det är äkta lätthet. (Alicia Silverstone)

Exakt! Jag gillar det här citatet. Det är så invecklat och spårat att man nästan känner sig hemma. Ingen fattar någonting, och det är försent att skratta bort det. Men det är tanken som räknas. Eller något. (Klyschigt). Sedan blir det nog inte bättre på svenska heller.

I like it!

Denna sjukt snygga väska, som ägs och bärs av Lindsay Lohan, vill jag ha. Den är perfekt. Lagom stor. (Man får i massor av skolböcker i den, vilket innebär att man faktiskt skulle kunna använda den flitigt). Långt axelband. Och galet snygg färg. Sen gillar jag koftan också. Och att hon faktiskt shoppat på h&m.

Foto: Expressen (Klicka på bilden för förstoring)

Today.

Efter att ha cyklat till stan (möjligen sista gången för i år - med tanke på snön som virvlar ner här utanför) och sprungit runt där ett tag med Bella, cyklade vi vidare till bror D och ägnade eftermiddagen åt pizza och megastädning av hans lägenhet. Det var kul, även fast jag inte vill bli städerska. Och riktigt skönt att cykla faktiskt. Lite hurtigt, sådär. Typ.

Tio poäng, lätt!

image456

Gick in på Aftonbladets hemsida och såg att tre finalister korats till designtävlingen. Det man skulle göra var, att av ett eller flera gamla plagg, designa något nytt. Jag måste säga att jag är otroligt imponerad av Lynns bidrag. Samtliga var häftiga, men den här skulle jag inte tveka att köpa om jag fick tag på den. Hon bör vinna, eller vad säger ni? Gå in och rösta på aftonbladet.

Det är konstigt

En sak är konstig. Imorse när jag vaknade hade jag jättelust att jobba. Jag längtade verkligen till jobbet. Och jag skulle inte ens jobba! Jag har alltid gillat mitt jobb. Men nu var det annorlunda. Om det inte varit för att jag lovat att städa brorsans lägenhet hade jag absolut kört ett extrapass på jobbet. Inte för att allt gått så sjukt bra. Nej bara för att jag trivs och det är riktigt kul. Det känns bra. Riktigt bra. (Mindre bra är att det är en hel vecka tills jag ska jobba igen).

Förvirrad.

image455Jag känner mig, mer än lovligt, förvirrad. Jag orkar inte med alla svårtydna, komplicerade minspel. Charader är inte min grej. Bara om man låtsas vara djur (då kan det möjligen funka). Men, just det (du är inget djur). Sluta se så förvånad och glad ut. Bara för att der råkar vara Halloween behöver man inte bära runt på en mask vävd av gåtfulla intryck. Snälla, ta bort den. Jag vill se där bakom. Fast till och med masken möter mig skamligt sällan. Vart är du?

PS. Jag saknar dig!

Lätta bowlingklot

Jag är trött. Och mitt huvud börjar bli ganska tungt; ungefär som ett bowlingklot. Men det lättaste av de, faktiskt. Idag, när jag slutat, drog vi iväg och bowlade med jobbet. Det var riktigt kul! Första gången för mig. Och, jag lyckades faktiskt med en strike. Fast vår bana tjorvade hela tiden, så vi hann inte spela särskilt mycket. Men kul var det för det. Och riktigt mys. Trivs super på mitt jobb! Så härlig stämning och sköna kollegor. Great.


RSS 2.0