Kan du den här?

Okej, det kanske är många som har gjort eller sett den här förut. Men det hade inte jag. Såhär: Du ska få dessa sex kvadrater att bli fem genom att flytta två stycken tändstickor. Alla tändstickorna måste vara en sida i en kvadrat och kvadraterna måste vara lika stora. Ready? Go! (Det är jag som har ritat med musen i paint, klaga inte)

image549
Hänger ni med?

...

Jag sitter framför spegeln. Tittar på mig själv. Lägger huvudet försiktigt på sned. "Hej". Tystnad. "Vad heter du?". Blinkar några gånger. Och småler. Vad har jag lärt mig egentligen? Jag vill skriva om mig själv. Jag vill skriva om vad jag har lärt mig, på vilka vägar jag gått, vilka rödljus som hindrat mig, vems kryckor jag stött mig på och vilka blommor jag glömt vattna. Jag vill berätta om vilka dagar jag minns, om vilka solar som lyst upp min närvaro och om vilka skor jag velat bära när jag sprungit barfota. Men det gör jag väl inte. Jag är tyst. Mest.


Fyrverkerier

Under nyår tog jag en bild. En enda bild på ett fyrverkeri. Först tyckte jag den var ful och misslyckad (jag sparade den i alla fall, som minne), men sedan såg jag mina systrars och ändrade uppfattning. Inte att deras var fula. Jag kom på att det faktiskt var svårt att fota fyrverkerier. Jag blir så glad av att se bilden. Dubbla fyrverkerier. Utomhus. Inomhus.Tjing!

PS. Det krävs ett visst mått av estetik och känsla för att se det konstnärliga i denna bild. (klicka på bilden för förstoring)

Vinter nr 3

Vintern är på besök igen. Och egentligen har jag inget emot det. Nej verkligen inte. Det är mysigt med vinter. Fast det är konstigt att naturen inte kan bestämma sig. Ska vi ha vinter en stund sådär en gång i veckan eller vadå? Det är väl helt okej. Lagom med vinter. Då kan man uppskatta det när den väl kommer. Men efter sportlovet får det gärna bli vår. För snart är det påsk och sen är det nästan sommarlov. Och vi måste ju hinna köpa vårkläder nångång. Nej, jag måste sova. Godnatt.

Jag vann.

Jag vann. Jag är vinnaren. Erkänn det bara. Vad är grejen liksom?

Jag ska bara blunda

image547
Blundar jag tillräckligt länge kanske jag kommer dit. Kanske när jag somnat.

Me like a lot!

Lite inspiration i vardagen (juste, det är ju helg nu). Jag älskar rött och längtar efter varmare värder, så att man kan börja klä sig lite fint igen. Vinterjackor är varma och sköna, men visst vore det väl underbart att kunna vara utomhus, utan att likna en stoppad raggsocka. Det är inte ens många veckor kvar till sportlovet. Och efter det är det ju vår. Väl? Fast först vill jag hinna åka lite skidor helst.


PS. Jag tror min skärm på mobilen börjar dö. Bara på tal om rött, tidigare. Jag vill ha en röd, fin. Gärna. (klicka på bilden ovan, för förstoring)


2008, wie!

 126672-533 126672-532

Allt har blivit annorlunda 2008. Alltså, såhär. Jag har börjat jogga varje morgon, eftersom det nuförtiden alltid är sovmorgon på schemat. Då blir jag pigg och på bra humör. I lugn och ro äter jag en riktigt god frukost med främst vatten, frukt och yoghurt. Sedan har jag relativt regelbunda kostvanor. Ser till att äta något om jag jobbar sent till exempel. Jag mår bättre än på länge. Jag har fått värsta rutinerna. Jag använder min kalender jämt. Jag har små klisterlappar vid viktiga ställen och klistrar in hjärt-post-it-lappar varje vecka, i olika färger, där jag skriver allt jag ska göra den veckan (som inte ska ske på specifika dagar). Och igår fick jag den omega3-burk som jag vann för tre månader sen, på jobbet. Som pricken över i har jag (visserligen ett halvår efter tandläkarens uppmaning) köpt flourskjölning. Dags att börja använda det bara. Dessutom har jag blivit värsta studiemotiverad! Jag är imponerad över mig själv. (Jag sparar pengar till sommaren. Den kommer bli bäst. Någonsin).


Vintern är tillbaka

image544Vintern är tillbaka. Ifall någon missat det. Det betyder att det knarrade under fötterna när jag gick till gymmet imorse, bussen som vanligt är försenad, det är åter glashalt att cykla och det är pisskallt ute. Det ungefär. Och lite till. Typ, att det snöar. Jag ska inte klaga. Jag vill faktiskt ha vinter. Bara det att, det är kallt. Och så.

Äntligen

Äntligen! Bingo. Nej, inte Bingo, det påminner mig om lotter och Drömresan finns inte mera. Jag har suddat bort det. Nästan helt. Inte ur kalendern. Den glömde jag hemma. Cattis is back on track! Here I come. Jag sålde på mitt första samtal. Softade mig igenom hela dagen och fick ändå bäst resultat ikväll. Det är så härligt. Jag är jättejätteglad! Wie! (Jag har bytt avdelning på jobbet - som telefonförsäljare).

Jag har ätit upp

Jag har ätit upp de sista spåren av nyåret i Norge. Några IFA som mest smakade tvål och fanns i min väska. Det var gott (efter en stund försvann tvålsmaken) och inte ett dugg sorgligt, även fast jag får det att låta som det. Man måste fortsätta vidare. Man kan inte stå stilla i en korsning och kolla i backspegeln. Dels börjar de där bakom tuta, och dessutom hinner man inte fram i tid. Fast det vore inte helt fel att dra några varv i en rondell, juförsig. Men alla mina IFA är slut. (tror jag - okej de är det)

Jag älskar att springa

image542Jag tror inte jag har berättat om min nya underbara morgonvana. Varje morgon tar jag en joggingtur, i vårt lilla gårdsgym. Visst låter det mysigt? Tro mig, det är det faktiskt. Jag brukar jogga i en halvtimme. Det är vad jag hinner med. Sedan duschar jag och äter en riktigt fräsch frukost. (Idag åt jag vaniljyoughurt med äpple, banan, valnötskärnor och kanel. Underbar kombination. Jag älskar mat). Jag har börjat sköta mig själv bättre. Ta tag i saker. Handla (men spara pengar). Nu gäller det bara att börja ta flourskjölning också (jag har köpt, bara dags att börja också).

Dags att skriva krönika

Jag har börjat skriva på min krönika. Den är dålig. Och nej, jag är seriös. Jag säger det bara inte. Den är kass. Jag är inte bra på att skriva krönikor och sånt. Jag vet inte hur man gör. Jag ska lära mig bara. Så blir det kanske bättre sen. Det tar bara lite tid.

Egentligen var jag ganska irriterad när jag kom till skolan idag. För jag hade glömt nycklarna. Men vaktmästaren var snäll och lät mig låna, eftersom svenskaläraren absolut tyckte jag behövde datorn. Därför är jag jätteglad, även fast min krönika är dålig. (Den blir bra. Det tar bara lite tid).

Jag vet, det är januari

Det är januari. Jag vet. Det har gått två månader sedan jag klippte håret och det har växt knappt fem centimeter. Är inte det mycket? Är inte det ganska konstigt. Det är ju januari. Och i januari ska det vara snö och vinter. Det ska knarra under fötterna när man går (okej, springer) till bussen på morgonen, man ska inte kunna gå i tofflor. I januari ska det inte regna. Det ska inte vara lerigt, kanske slaskigt på sin höjd (inte ens slask har vi). Det ska vara försenade bussar (det är de juförsig alltid) och. Och. Och. Men så är det inte. För i år glömde vädret bort vintern. Jag hörde om någon som sett vårtecken, jag fryser nästan inte alls och snart börjar folk kolla snett på mig i min dunjacka. Det var kanske därför jag blev lurad. Lurad är fel ord. Jag köpte en vårjacka. Det var ett bra köp. Den finaste jag köpt. Men konstigt. För det är januari, och egentligen vinter ju. (Tänk så blir det ingen mer vinter i år - jag saknar de svenska vinter med massor av snö. Det är kallt, men det är så det ska vara också). Det är januari - och alla tror det är vår. (Men varför köper inte affärerna in vårkläder än?)


Kom, vi går.

image540
Jag fryser. Jag hatar kyla. Ska vi gå?

Idag gjorde jag något konstigt

Idag gjorde jag något konstigt. Något som jag aldrig gör, eller aldrig gjort. Jag var hos tandläkaren och de skulle sätta in någon ny tandställningsskit. Och när de skulle dra ut den så gjorde det så fruktansvärt ont. Så ont att jag höll på att börja gråta, fast det inte var meningen. Jag börjar inte grina sådär. Jag gör det bara inte. Men helt plötsligt kände jag att ögonen var alldeles blanka. Jag grät tyst av smärtan. Jag visste det bara inte själv. Sedan lämnade tandläkaren och sköterskan mig ett tag, så jag somnade där. Där i stolen. Det var skönt. Hoppas jag inte snarkade.

Nu ska jag springa på piano.

Det är en kniv i munnen

Mjölkfri, kravmärkt och pissdyr choklad. De på ICA trodde jag var vegan. Det står så på framsidan. "Vegan" och så är det en blomma. Jag har bara ont i munnen. Min tunga blöder. Det gör ont. Tandläkaren har gjort ett litet experiment. Hon satte in en kniv för att testa om jag märkte det. Jag visste det från början. Att något inte stämde.

Frukt är gott

   

Visst ser det gott ut? Kiwi, banan, äpple, apelsin, jordgubbar, hallon och blåbär. Plus en massa vit choklad. Jag, Alex och Annika hade myskväll igår. Det blev gott. Jättegott. Vi skar upp all frukt, lade de i en form, strödde över en massa vit choklad och ställde in det i ugnen. Med vaniljglass är till är det bäst. Jag vill ha mera. Nu. (Och jag har jättelust att baka). Jag vet att sista bilden är äcklig. Men det är gott. Och det var allt som blev kvar. Jag trodde min mage skulle spricka (men det gjorde den inte).


På blomsterängar

image535
Jag gick på en blomsteräng. Jag sprang över en blomsteräng. Kikade bara lite i smyg. Snabbt. Jag såg en fin blomma. Jag fortsatte. Jag såg den igen. Och igen. Och igen. Den var fin varje gång. Jag har korsat marken flera gånger. Men ängen är så långt borta, och jag kan inte flyga. Jag har inga vingar att flaxa med. Någon visade mig en ny blomma, den var uppdragen med roten, placerad på min egen äng (jag såg det, för den var ny). Den försökte inte synas. Snarare trivdes den i skuggan av de andra. Men den var den finaste av de alla. Jag hittade den. Och den försvann. Tillbaka till blomsterängen längre än fotsteg bort. Kan du lära mig sväva, utan att undra? Jag ska kolla närmare på den nästa gång jag möter dess världsfält. Jag är rädd för att trampa fel och bryta ömtåliga stjälkar när jag inte ser. Det är lätt, på blomsterängar. 
 


Dammiga pepparkakor

image534Det gör ont i magen och jag fiser hela tiden, men det är det värt. Man får väl offra sig en gång om året. Alldeles nyss åt jag tillsammans med Lina upp de två stora pepparkakshjärtan som hängt i köksfönstret hela julen. De var dammiga och vi fick ägna en halvtimme åt att plocka bort all äcklig, rosafärgad jordgubbsglacyr. Men annars var det gott. De var kanske lite gamla. men vadå. pepparkakor som pepparkakor. (Jag vill ha deg nu).

(På bilden har vi redan skrapat bort glacyren som ni ser. Okej. Det är inte min bild. De är tio gånger så stora också. Faktiskt.)

Släck lampan.

Ibland är det svårt att erkänna något för sig själv. Och trots att man vet det så är det inte ett faktum förrän man avslöjat det. Därför säger man inget. För man är rädd för sin egen reaktion. Det är som när någon tänder lampan i sovrummet på morgonen och man inte vill att det ska vara morgon än. Man blundar det hårdaste man kan och drar täcket över huvudet, som om lampan skulle slockna, för att man låtsades att den inte fanns. Fast det såklart. Ligger man där hela dagen kanske någon tillslut släcker den. Eller så stiger man upp själv och gör det. Fast då har man ju insett det. Då har man erkännt det för sig själv. Ska jag släcka lampan?

Tjing!

image525
Snart är det vår och man kan gå i linnen och färgglada kläder (bild från H&Ms hemsida).
Nu ska jag gå ner och äta. Och även fast skolan börjar imorgon så är jag jätteglad. Tjing!

Jag är hemma,

Jag flög, men jag flaxade inte. Jag åkte, men styrde inte själv. Och jag gick. Gick i mina egna skor, på mina egna vägar, på främmande platser. Och jag är så glad över det. Visst vill jag tillbaka. Fast allt går vidare. Det fortsätter. Antingen åt det ena hållet, eller åt det andra. Det är bra. Jag flög, jag seglade, jag landade. På hemmaplan. Nästa gång ska jag lära mig att flaxa, eller kvittra, som en fågel.


RSS 2.0