Det blir bra.

image630

Blundar lite kanske. Suckar. Lägger huvudet på sned. Sparkar fram och tillbaka med benen. Lyssnar till staden som vaknar. Stirrar ut ingenstans överallt allting som är värt att se fast det inte ens finns där. Ingen ser det du ser. Vickar på tårna. 09:09. Någon tänker i alla fall på dig. Det kanske är jag, om jag inte sover. Jag är morgontrött, visste du det? Nej, det är inte alls du. För du bor inte 100 meter över marken, bara i drömmarna när vi svävar omkring på luftpustar som maskrospollen. När tänker du då? Kanske nu. Om du inte sover och vickar på fötterna i sömnen. Det spelar ingen roll. Jag tror att vi kommer springa och springa och springa. Och sen kommer ändå någon hejda oss. Och sätta oss på samma buss. Men vi behöver kanske någon, någon som kör bussen. (Och gör allt åt oss?) Det är lätt att ta fel buss, du vet för att alla ser likadana ut. Du förstår hur jag tänker. Men jag tror inte du förstår mig än. Jag tror du är förvirrad. Jag vill det inte. Jag är bara komplicerad. Ja, och fast det inte syns så ville jag kolla runt hörnet när du gick och vinka. Du vinkade inte åt mig. Inte så jag såg det i alla fall. Fast det kanske var för att jag glömde se efter. Jag borde börja göra det.

Nu sitter jag i en sådan där konstig sits. Den är bekväm. Fast jag vet att den är helt fel. Jag borde inte vila fötterna och fisa äggfjärtar nu. Tänk så blir det helt knas. Jag får bara hålla tummarna. Jag kan inte göra något. Men det kan bli bra. Det blir det. Varför vet alla typ allting? (när jag är som tusen frågetecken tillsammans).

paus.

paus.

Tankepaus.

Det här blev inte bra. Det här blev inte alls bra. Jag har varit bortrest. Ifall ni undrar. Jag är jättesjuk och orkar inte sitta vid datorn. Det är så mycket som har hänt. Jag. Allt kretsar egentligen inte alls runt mig. Nej ingenting. Jag är lycklig. Jag tror jag kan flyga. Jag borde ha gjort så mycket mer. Men det gjorde jag inte. Allt fortsätter. Vib ryr oss inte okej? Jag är sjuk och ska sova vidare.

Men jag tar en paus, right?

Teenvogue

image629
Från Teenvogues underbara fotoshoot kallad Lovesong. Jag älskar den. Bara sådär mitt i allt utan massa fix. Hennes byxor är ascoola och jag har hakat mig lite på detdär med guldknappar. Så jag gillar hans jacka fast den egentligen bara är töntig, den är cool. Plus att bilden har massa grönt i sig - och grönt är min favoritfärg.  

PS. Grattis på födelsedagen Julia! (Jag var asduktig och bakade chokladmuffins igår natt).

Man måste inte bowla.

Man måste inte bowla för att få käglorna att falla. Man behöver verkligen inte kunna spelet. Jag hade aldrig spelat förut. Nu har jag. Nu vet jag mer. Men man behöver inget eget klot för att köra en strike. Neje. Någon kanske bowlar åt dig. Det enda du gör är att finnas där, och gå förbi. Enkelt? Kanske. Jag visste inte ens om att jag var med i leken. Jag var liksom bara där - i bowlinghallen. Hade någon räknat med att jag skulle vinna? Knappast. Men det gjorde jag. Eller något. (fast jag vet inte om jag ville ens).

Och 16:16. Vad är grejen med att någon tänker på mig?

Så enkelt är det kanske inte

image624
Jag vill också hoppa runt i randigt och färgglatt och bara le. Jag vill också ha massor av band i håret. (Jag måste bara säga det igen - jag älskar Benettons färgglada collektion. Deras reklamkampanj är helt underbar.) Men inte just nu. Inte just precis nu. Nu rynkar jag ögonbrynen (inte med mening) och stirrar på skärmen med trötta ögon. Varför blev det såhär då? Först blev jag arg på mig själv. Jag ville spola tillbaka tiden. Ångra tusen gånger. Som om allt skulle vara frid och fröjd då. Sen kom jag på att jag bara skulle fortsätta framåt. Att jag skulle springa i motvind om det behövdes. Jag bryr mig inte. Jo det gör jag. Men jag blundar istället. Det spelar ingen roll. Jag fattar ändå inte. (Dumt bara att jag trodde jag visste resans mål innan jag ens satt mig på flyget). Ingenting vet vi. Ingenting. (Därför ska jag lära mig religionen fast jag har pissont i huvudet).

PS. Tjejen till höger hade nog en tråkig dag på jobbet fast hon hade fina färger på kläderna och massor av roliga band i håret. Hon ler trött. Bara med tänderna. Vad tänker hon på? Hon kanske glömde vattna blommorna eller något - Men sånt brukar inte jag bli ledsen för (det glömmer man ju jämt). (Bara på tal om det vill jag helst ha en kaktus).

Bubblorna i bubbelpoolen

Jag var som bubblorna i en bubbelpool. Som en soppa nära att koka över. Och lite som en välskakad kolsyredryck. Tänk er hela magen fylld av ett bubblande skratt. Glad, gladare, gladast. Inga bekymmer. För allt är så bra. Tänk att allt kan vara liksom perfekt. Det är då man ler för sig själv och låtsas om att man inte vet varför. Tur att solen väckte mig imorse också.  Tur att jag blev glad idag. Och tur att det finns mat när man är hungrig. Men mest tur att det finns bubblor i en bubbelpool. För hur hade det sett ut annars? Det är ju inte så ul att vara en vanlig pool, som alla andra. Fast det rä ju också bra. Förstås. (allt är bra - right?). Fattar ni? Jag är bubblorna i bubbelpoolen.

Förresten, tack till Jilly B. Hon skrev en fint inlägg om mig.

Mango

image623
Jag älskar kontraser. Och skillnader. Och likheter. Och färger. Jag älskar himmel och guld och glitter och massor av nyanser. Och jag älskar drömmar och fyrverkerier och explosioner och laddningar. Sen älskar jag dagarna och livet och så. Och frukt förstås. och mat. (Och ord.)

PS. En litet vårhjälte har sopat rent vägarna från grus. Det är alltså vår. Konstaterat. (jag pratar för mkt om det).

Leende citat.

"Vissa leenden lyser som solar, andra som stjärnor. Men bara ett presenterar sin strålning med radioaktiv volym" (Ur Montecore - En unik Tiger av J H Khemiri). Jag bara älskar citatet. Jag älskar den  djupa metaforen. Den är så typiskt mig på något vis. Det är invecklat och orden blir nästan för många och för stora för sin egen betydelse. Jag gillar citat. Leende citat. (Du också?)


H&M garden

image621
Jag älskar den här fotoserien från H&M. Massor av vår och sommar. Och det är vår. Snön imorse var bombis vårsnö och regnet är vårregn. Igår hade jag klänning och vårskor. Man blev glad. Jag frös nästan inte. Eller bara lite.

Marimekko och H&M.

image620
Det är mindre än en månad kvar tills H&M ska lansera sin kollektion i samarbete med Marimekko. Jag har sett några få bilder. Och tycker de mest ser ut som vanliga mönstrade kläder. Inte så att det plingar Marimekko direkt. Fast jag har ju inte sett allt. Vi får hoppas på det bästa.

Jag ska flytta

image619
När jag blir stor vill jag bo i ett sånt här litet sagohus. Fast jag vet inte om jag vill bo i San Francisco. Jag vill inte ens bo i kalla Sverige. Kanske. Jag vill bara bo i ett vackert sagohus och aldrig frysa. Precis sådär.  (Kolla ingången - Det är en drömvärld. Ska vi flytta nu?)

Jag har en klump i halsen

Jag har en klump i halsen. Nej inte en sån där ledsenklump - inte alls. En fysisk klump. Hur mycket jag än sväljer så försvinner den aldrig. Jag kvävs inte. Det är bara obehagligt. Jag måste nog vila från gympan imorn - jag har ändå klarat simningen, så det är lungt. Fast jag ska gå på bilden. Jag måste. För jag har hur många idéer som helst. Min käke gör jätteont. Jag var hos tandläkaren idag (och ska inte dit förrän om två månader nästa gång! - fast jag kommer nog på ett mellanbesök troligtvis, det brukar ju bli så) och då hade jag inte ont. Nu är hela käken knas. Och jag ska sova. Godnatt.

PS. Det kanske är en gladklump i halsen.

Byxdress kanske.

image618
Idag var jag på Monki. Där fanns en ganska cool byxdress. Dock var höftbandet/midjebandet alldeles för högt upp. Min rumpa blev enorm. Det var inte fint. I övrigt var den ascool. Den här beiga kommer från Diesel. Och säg mig, är den inte snygg? Den snyggaste jag sett hittills. Tänk er vad underbart att bara dra på sig ett plagg och så är det klart liksom. Jag röstar för den här.

PS. Det är verkligen vår nu. Det var varmt med vårjacka och det var skönt med regn när jag var ute nyss. (Jag visste det!)


Djungel

image617
Djungeltema från ZARA. In the jungle the mighty jungle the lions sleeps tonight. Jag har aldrig varit i djungeln. Men jag vill dit. Bilderna är underbara. Visst?

Tema Stad

Mitt tema vann på Bild&form. Så tema Stad, jag är jättepep. Har redan tusen idéer. Superbra. Något som är mindre bra, eller jättedåligt, är att vi har matteprov imorn. Och jag har inte pluggat som vanligt. Jag har inte ens räknat allt än. Hur dåligt är inte det? Jag har precis börjat på hemuppgifterna, men de är ju jättelätta, så de känns onödigt. Jag vill gå promenad. Men jag borde plugga. (Undrar just när jag kommer gå och lägga mig ikväll.)

Vårinspiration

image616

Här kommer lite favoritbilder. Coolt och inspirerande skulle jag säga. The sartoralist är bra på sånt här. Och jag är dålig på att börja räkna matte. (men jag är hängig). Jag hade i alla fall på mig vårskor idag. Det är en bra sak.


IKEA och shopping

Igår efter att jag tränat cyklade jag, Bella och Ettan till IKEA. Där käkade vi lunch med Danne. Det var mys. Sedan sprang vi runt i alla affärer vid Boländerna - det är faktiskt en del. Köpte ett rea-halsband (som jag ångrar - varför?), en eko-jeanskjol (det var inte meningen) och ett par sneakers (jag har typ inga - och det är skönt att ha slappdagar och gådagar). Det var en mysig dag. Jag cyklar mycket nuförtiden. Känns det som. Men Upsala är ju en cykelstad så. (och jag vill köpa en ny cykel).

image615

Eko-väskor med kul budskap

image614
En tygväska vore faktiskt inte helt fel att ha. Jag tycker det är fint. Och eko-mode är ju också kul. Har jag kommit på. På första står det (som ni ser) Make art not war. Den vill jag verkligen ha. Ashäftig. That's me. På den andra står det My bag is always half full. Den tredje har texten Pass the PEACE please! och det var ju också lite kul. Dessutom gillar jag även den sista, med bara hjärtan. Designern heter i alla fall Melissa Vests.
(Här hittade jag bilderna)

Skodilemma - såklart

image613
Jag gillar de här skorna från H&M. De är fina. Jag vet bara inte vilken färg jag ska ta. Det känns som att jag har nog svarta skor. Och cerise är inte min grej. Kanske itne turkost heller - neje. Men hur ska jag amtcha brunt - är det lätt att hitta en väska i den färgen? Eller det måste jag såklart inte ha ens. Det lutar mot brunt. Dumt att inte brunt fanns i butiken då. Palla beställa. Ja.


Cattis was here

image612
Jag är i skolan. Jag har haft bild. Vi fotade oss själva. Det var roligt. Nu har jag nästan tre timmars håltimme. Jag vet att jag borde räkna matte. Jag har jättemycket kvar. Men ser det ut som att jag gör det?

För det är känslan som räknas

image610
Du kan ändå aldrig riktigt fånga mig - än. Jag tycker om sånt här. Jag tycker särskilt om byxorna på sista bilden. Och lite kanske är knas. Men det är fint ändå. För det är känsla.

Nudda mig inte

Förut sa jag "nudda mig inte jag kan gå sönder". Jag var klen som en isbit. Smälte så fort jag mötte värme, om ens bara en snudd från ett finger. Så då sprang jag bort. Jag gömde mig på nordpolen - eller något. Där byggde jag en bonad, en mur, av plexiglas. Nu kan du knacka hårt. Jag känner ingenting. "Hallå", "hallåå". Det ekar knäppt. Hör ni? Kanske vinkar du och ropar jättehögt. Jag ser inte - jag kollar bort. Jag hör inte - "nejmen förlåt, man hör inget hit in". Blir du sur? "Det är väl inte mitt fel att det är plexiglas heller". Nej juste, för så är det bara. Men äsch, så fånigt. Jag går ut igen. Det ekade så mycket att jag hör mina egna ord gång på gång, från igår från i förrgår från i förrförrigår. Du får snudda mig. Jag går inte sönder. Nej heller. Inga isbitar här inte. (precis som alla andra bara - kanske).

Street style

image609
The sartorialist har street style-fotat i Stockholm. Och jag tycker svenskar klär sig snyggt. Särskilt tjej nummer två. Men jag måste erkänna att jag är impad över den sista lilla tjejen. Hon kan inte vara särskilt gammal. När jag var i den åldern hade jag fula gympaskor och collegetröjor, typ. (Utvecklingen går framåt.)

Vincent

Zlatan och Helena Seger har fått en son till. Idag. Han ska heta Vincent.  Kul för dem. Kul för dem att läkaren berättar massa. Skvallertant där. Kul för oss då? Nej, vem bryr sig.

Red and blue and white and you (and me)

image607
Iih. Jag lovar, att alldeles snart, innan vi knappt lagt märke till det, kommer det vara sommar!
Och idag kom jag till jobbet, och mitt projekt har lagts ned och tillsvidare får jag sitta på ITH (där man säljer kallingar och strumpor). Men jag kommer knappt jobba där ändå. Jag är bara schemalagd på torsdag nästa vecka. Underbart. Och så fort de börjar dra igång det gamla projektet igen kommer jag att få vara med. Och det är ju skönt.

PS. Jag är jättemätt - har ätit alldeles för mycket igen
PS2. Jag var hos tandläkaren idag. De bokade in en ny tid på tisdag när vi har matteprov. Jag blir så irriterad. Bara för att jag inte jobbar betyder det inte att jag kan gå närsomhelst från skolan. jag går natur. Vi har prov jämt. Nästan.

Asos accessoarer

image608
Är det bara jag som blir jätteinspirerad? Jag älskar färgerna, flätat, små berlocker och massor av guld. Jag vill ha guldflipflopsjor i sommar. Fast jag hittade inte några sådana på hela förra sommaren. Och jag vill gå på stan, men jag hinner inte. Och på fredag har vi studiebesök till klockan fem. Vad är grejen?

Jag tror att ingen ser mig när jag blundar

Jag tror att ingen ser mig när jag blundar. Jag tror att ingen hör mig om jag håller andan. Jag tror att ingen lyssnar när jag sjunger för mig själv. Jag tror att ingen vet varför jag ler när jag är ensam. Jag tror att ingen förstår vad jag egentligen menar. Jag tror att ingen minns den dagdröm som jag drömde. Jag tror att ingen springer på mina väger. Jag tror att ingen känner samma sol som jag. Jag tror att ingen kan mitt hemliga språk. Jag tror att ingen anar vad jag önskar mig. Jag tror att ingen skrattar på mitt sätt. Jag tror att ingen är så lycklig som mig. Jag tror att ingen tänker som jag.

För jag tror att ingen ser mig när jag blundar. (man får inte tjuvkika).

Åhléns style

image607
Vårens olika stilar och trender, enligt Åhléns. Jag tycker det var fint. Vilken är du?
Nu ska jag i alla fall ta mig en promenix hem i solskenet. Jag har ingen aning om hur lång tid det kommer att ta. Jag bara går och går och går. Fast ändå. (Jag kanske borde ta bussen?)

Sicken flopp

Imorse missade jag bussen. (Som vanligt, eller något.) Jag tog en senare. Väl i stan tyckte jag att jag var smart. Hoppade på buss 17 (som förr alltid passerade Uppsala Science Park?) för att komma till skolan så fort som möjligt. Det slutade med att jag hoppade av näsan vid Lundellska och fick gå jättelångt. Väl framme i skolan hade klassen fått en halvtimme extra provtid (för Kemi-provet vi hade i fredags). SKönt att jag kom när det var fem minuter kvar på den tiden. Han göra en till uppgift. Jag kan inte rå för at jag är långsam. Det där provet sket sig totalt.

PS. Jag har köpt ansiktskräm och rengöring från The Body Shop. Jojoba-serien. Den luktar inte sådär överdrivet gott, mest som vanlig hudkräm, men den är jättebra.

Eko-mode

image606
I lördags köpte jag mitt första riktiga eko-plagg, vad jag vet om. Jag blev riktigt nöjd. Precis en sådan topp jag letat efter så länge. Den är benvit och jättefin. Och för omväxlings skull drog jag med några bilder på outfiten också. Mörka jeans till. Och mina Vagabond med rågummisula. Plus att jag använde min nya gröna vårjacka, fast det var kallt och nästan vinter.

Flower-tema

image604
Det spelar ingen roll hur många otrolig söta kjolar Topshop har. Man hittar de aldrig i butiken (Stockholm har väl inte det bredaste utbudet). Den här kjolen är så sjukt fin. Jag får värsta vibbarna - sommar på väg! Wie!

(Och varför är det ingen Bild&form idag. Jag har verkligen längtat. Jag vill måla nu. Och vi som skulle välja tema och allt.)

Paris fashion-week

image601
Jag tycker om Paris. Undrar hur varmt de har där. De har säkert inte pudersnö på marken och en himmel full av grå-vita moln. Modet lyser i alla fall.

Samarin och sommarjobb

Samarin är det äckligaste som finns - ungefär. Men jag var tvungen. Magknipen var hemsk. Magknip låter i allmänhet fånigt. Man höjer väl lätt på ögonbrynen och ställer sig frågande till den vånda som beskrivs. Kan det verkligen vara så farligt? Det gör stört ont. Fortfarande. (Kan inte samarinen börja värka snart?)

Idag var det sista dagen att skicka in ansökan för sommarjobb. Jag var färdig i hyfsat god tid (ungefär 20 minuter i tolv), fast jag glömde lite. Då frågade jag Bella om hon skickat in sin. Det hade hon inte gjort (Hon trodde det var 31 mars som gällde). Och eftersom hon inte är hälften så stresstålig som mig så tog jag över när det var tio minuter kvar. Hon letade igenom alla sina mappar för att hitta någon referens och jag skrev frenetiskt (det var en lång ansökningsblankett). Sedan, med kanske tre minuter kvar kom vi på att alla bilder var för stora (de fick max vara 150 kB), så jag fick beskära en bild från mina foton. Med allting klart klickade jag på "skicka ansökan". Då kommer en ruta upp - personnummer felaktigt. "Hur kan du skriva fel i personnumret?!!" Okej. Samla dig. "Skicka ansökan" - Ingen bildfil vald. Bilden försvann. När ansökningen äntligen skickades in stod klockan på datorn på 23:59. Som när man vill hinna få in en order på rätt timme, på jobbet, fast tusen gånger värre. Men jag hann. Och jag är stolt över det. (Hoppas inte deras datorklockor går för snabbt).

Ellosmode

image600
Titta så många trender ellos snappat upp. Den första - blockmönstrad, den andra - batikfärgad och den tredje är 3in1 ungefär - blockmönstrad och blommig toppad med söta volanger. Huruvida någon av dessa skulle passa mig är jag lite tveksam till - men jag gillar färgerna och alla mönster.

Dagen hittills

En underbar start på morgonen i form av ett uppiggande träningspass på Friskis&Svettis. När jag har segat lagom länge tänkter jag åka ner på stan och sedan till Unga-företagsamhets-mässan på Fyrishov. Det tror jag blir kul! Nu ska jag borta tänderna och skriva lite reportage (Antar att alla är ganska så nyfikna på min mormor). Tjingeling tingeling!


RSS 2.0