Yes!

  

Jag är så glad! (fina bilder, visst?) En dag har jag jobbat på hela den här månaden och jag har verkligen dragit mig för att gå dit. Nu gick jag. Idag efter skolan. Vet du vad de sa? (inte ett ord om att jag inte varit där på en månad). "Vad härligt att se dig!". Alla var typ skitglada och positiva. Och jag bara "Hehe, jag har ju inte jobbat på en månad..." Och alla andra: "Jo, vi har märkt det". Det är helt underbart att komma dit och bara ha jättekul. Och så går allt jättebra och så fattar jag inte vad jag tjafsat om i en månad. Jag tycker ju dethär är hur kul som helst. Jag älskar att träffa människor och babbla i telefon med söta tanter. Fyra timmar jobbade jag. Det var nog. Jag tjänade dryga tusen spänn. Vad är grejen? Det är skön timlön. Och det är allt jag får för den här månaden. Jag är galet taggad. (jag bryr mig faktiskt inte ett skit om allt fjant. jag är nöjd. jag vet att jag är bra. dåså).

En sak bara. Det handlar inte om att orka vara positiv. Det handlar om att bara vara det. Att vara en glad optimist rätt igenom. Det enda det egentligen handlar om ibland är att snubbla och skrapa knäna i svart pessimistasfalt. Tur att det finns plåster. Jag bara är så.

Och det var svarta ballonger



Varför ser bilden så ledsen ut? Det är bara svarta ballonger. Skuggballonger. Bara för att de är svarta måste de inte vara fyllda med bubbeltrubbel. Och de färgglada kanske har trubbel inuti. Jag är en färgglad ballong, utan massa sorgsna gråbubblor. Jag funderar mest på vad för registreringsnummer bilen på min tavla ska ha. Och vad för reklamskylt det ska vara. Nej, mera tänker jag på annat. Pffju.

PS. Vi ska ställa ut på stan. Känns bra. Jag är liksom konstnär nu va. Eller hur

Det är en bra sak

Och jag sprang mvg-tid på coopertest. Vad bra jag är ändå. För det var en bra sak,
(skolkampen var mindre bra - varför vill alla kolla men ingen ställa upp?) ju. (kom vi sist?)

Update: Vi kom på delad andraplats i skolkampen. Inte sist. Snarare långt ifrån. Typ.

En skrynklig pappkartong

Som en jättestor pappkartong. Inte skokartong, nej med klenare väggar. Den är tom, men samtidigt fylld av tjock luft. Fel tjock luft. Som inte jag brukar andas. Den är osynlig och man gråter när man känner lukten. Sen glömmer man så fort bort hur den luktar. Pappkartongen har fuktiga tåreväggar. Så när de torkar och allt suddas bort så blir det skrynkligt och ojämt. Och allt är som svart på vitt. Antingen vinner man eller så förlorar man. Det blir bara så jämt. (Antingen eller). Nu har jag en pappkartong. Jag ska måla den randig. Den kommer bli den finaste. För gråten syns inte när jag är klar. Jag kommer att vinna. Om jag får lite hjälp på vägen. (som tålamod).

Jag skrev dagbok i hammocken i kvällssolen.

Manchester United!



Ifall någon missat det, så har Manchester United just vunnit Champions League. Finalen var i Ryssland mot Chelsea. Asbra match. Egentligen hatar jag straffar. Men de vann ju, så det kvittar nu i efterhand. Och jag visste det hela tiden - att de skulle vinna alltså. Go Manchester United!

PS. Jag har en ny plan. Och den kommer funka asbra. (helt säkert). Sen ska jag skriva en "att-göra-lista". Allt kanske inte får plats på post-it-lapparna i kalendern. Dumt. Någon kanske undrar hur det gick med fotbollsmatchen. Vi förlorade med 2-1. Jag var väl inte direkt lysande. Friheten närmar sig. Dags att sova också. Bara sådär

ja ja ja ja!

ja. ja ja ja ja. JA. JA JA JA JA. JA! alltså ja. jag har aldrig någonsin mer kemi. aldrig aldrig aldrig någonsin mera kommer jag ha det. (förutom att jag ska skriva en kemi-lab). idag gjorde jag slutprovet. i kemi b. det gick pissdåligt. men jag bryr mig inte. för det är slut nu. (imorgon ska jag ta tag i mitt liv, efter alla labrapporter ska vara inlämnade. - och nej. det är inte slut då. det är massa kvar, men det är ändå lite närmare. lite mera klart) och det gick förresten jättebra på matte c nationella. skönt. för jag hade inte pallat fler motgångar. jag kan matte.

nu ska jag snart spela fotboll. ja, visst är det knas. mot lundellska. det är träningsmatch, mixade lag. konstigt, jag har en känsla av att jag inte är bland de bästa tjejerna på skolan i fotboll. (jag spelar inte ens?). och om någon missat det så är det final i champions league. Chelsea - Manchester United. Manchester vinner. lätt.

JA!

juste



tänkte bara säga att jag har kört bil. två gånger till och med. och jag har fått en ny mobil. den är fin. sen tror jag sommaren är påväg tillbaka. för det är solsken idag.

H&M

  

H&M's sommarbilder är så fina. Värsta känslan. Men jag har inte hittat så mycket som skulle passa än. Jag kanske ska köpa en sån där jättelång klänning. Det låter knäppt, men jag tror jag behöver den. Plus att det skulle vara riktigt skönt. Bara sådär. I mina fina sandaler. Jag kanske borde skriva min essä som ska in imorn. (Vad ska den handla om?) Pling. (inte ett ljud - kanske tyst om man blundar)

PS. Mina favoritjeans = i princip de enda jag alltid använder kommer från H&M och har gått sönder. Jag pallar inte. Nu har jag i prinvip inga jeans. Jag tror jag ska sy en kjol.

Bra va



Vissa dagar känner man sig så sjukt bra. Till exempel när man trampar ihjäl sig på en fånig cykel och hinner till coop på 12 minuter (5 minuter före stängning), fast ingen tror att man ska hinna. Eller när man har skrivit upp allt som är kvar att göra innan sommarlovet och känner att man bara har superkoll på läget. Och såklart när man får stryka och bocka punkterna på alla färgglada hjärt-post-it-lappar i min kalender. Vad bra jag känner mig.  (Sen känner man sig lite dålig när man glömt göra religionsläxan juförsig)

PS. Jag älskar den där bilden. Skönigar ju!

Jag har en plan

Vi går en kvällspromenad till ICA i linne och sandaler, och jag köper allt som är gott just nu (yoghurt, fetaost, pesto, valnötter, ekologisk kokos och zucchini). Bara för att vi känner för det.  Sen börjar det regna sommarregn och lukta sådär underbart gott. Då springer vi ut och hämtar in dynorna från solstolarna och äter grillat med sallad och pesto. Och jag bara älskar det. (Imorn blir det kallt igen?)

varför tror jag att allt är under kontroll och att jag har superbra lägesuppfattning och att jag kommer fixa alla problem även fast de inte bara är mina och det är knas när allt kommer tillbaka och jag minns och kommer ihåg allt och alla och ville inte öppna ögonen och vill inte släppa bilden för att det är underbart men det gör mig bara så glad och lycklig att jag nästan känner mig fånig fast vad spelar det för roll när jag har en plan för den måste funka då är det jag som är vinnaren så löser vi resten sen på vägen liksom nej jag måste bara säga att jag saknar er ni är bäst och jag är sämst på att säga till människor att jag tycker om dem hoppas alla fattar i alla fall det där var ju ändå bara en parentes jag vill skratta högt

Fett bra



Jag gillar det. Särskilt den första. Verkligen skitsnyggt. Visst?! Hur som helst, jag är trött. Jättejättetrött. Det är konstigt. Jag sov ända tills jag vaknade helt utvilad (7 timmar och grejer). Fast jag är kanske seg av all sol och hetta. Först var jag ute och solade, skrev religion och labrapporter. Sen käkade jag pizza. Dumt för det tål jag inte och då mår jag dåligt och blir dåsig. Sen drog vi och bowlade, chillade - drack äcklig loka (jag hatar kolsyra - den försvann inte fast jag skakade jättemycket) och så åkte vi gocart. Så sjukt roligt. Jag älskar det. Helt underbar dag. Men jag tror jag har vätskebrist. Eller nåt. Nu slocknar jag. Tjing so long!

Lite ensam nej

- Nämen flickor, sitter ni här alldeles ensamma?
- Nej, vi är sju stycken

  

Jag har aldrig tänkt på det förut. Men visst låter det knasigt. Vadå ensam liksom? Nu ska jag i alla fall ut i solen och  helt själv skriva labrapporter och uppsatser. (Skönt att Matte C nationella är över). 12 saker har jag att skriva allt som allt. Det känns så bra. Plus slutprovet i kemi då. Under tiden kan ni väl klura på några bra boktips! Jag har fått en presentcheck från Pocketogram och nu vet jag inte vilken bok jag vill ha. En poolbok till i sommar, det vill säga om jag lyckas ta mig på nån sistaminutenresa. Typ.

PS. Härliga bilder va? De är från i somras. Underbart medelhavsklimat och brunbrända ben. Mjao.

Shorts

image659
Tänkte bara säga att de här shortsen är ascoola och supersnygga. Och att jag vill ha dem. Det är Kate Moss som designat, för Topshop. Less is more - not. Kanske lite svårmatchat, förstås. Eller va?

Ofta du bryr dig

Jag har två favoritdofter; nyklippt gräs och kokos (ni vet the body shop-varianten - åh vad jätteorginellt). Vädret är helt underbart och körsången askul. Jag vill bara sjunga jämt. Och spela piano. Och jag är superlycklig för att det är vår (snart sommar) och mindre än en månad kvar till friheten (en dryg sådan visserligen). Det är inte alls konstigt att jag aldrig hinner blogga. Och jag borde jobba mera för jag behöver pengar, men hur ska det gå ihop när tiden aldrig räcker till? Oj jag borde sova. Tack för att vi får sluta tidigare imorn. Jag ska räkna matte hela dagen. Jag älskar matte C slutprov. Kan det bli en bättre fredag? Nej. Jag tror inte det. Dessutom har jag köpt nötter i massor som jag ska äta (hoppas man får!). Plus att jag lär köpa något annat gott och energirikt. Och förresten behöver man ingen spegel på kvällen (och på vintern - i alla fall det är snöfritt ute som det är här nästan jämt) för det är så mörkt att man kan spegla sig i fönstret. Det är fiffigt - man blir finare då (blekheten skuggas). Och blommorna i mitt fönster är också fina. För någon har vattnat dem. Tur, annars hade de varit döda nu. En bra sak är att jag inte får skavsår av mina keds längre. Men det tog sin lilla tid. Och jag hade typ gett upp. När jag får tid (typ på sommarlovet) ska jag läsa sista Harry Potter-boken och sy klart två söta kjolar. Om en månad börjar världens bästa sommarlov (sa jag det innan?). Och våra buskar har jättefina blommor. Men ärligt talat - vad är grejen med att alla bloggar har bilder på likadana träd (körsbärs typ). Rosa med massor av blommor. Det var bara fint en gång. Jag borde typ fota tallskott eller nåt. Alltså nej, jag kom typ sist i skolans fototävling (nästan). Och ifall någon undrade så har jag dött nu. I maffia alltså. Det var ändå inte jag som anmälde mig. Och hans som sköt mig med bananen blev glad. Dåså. Jag borde sova. Undrar jsut när jag börjar imorn. Jag ska ju jogga och grejer som vanligt. Jag springer intervaller. Fast inte så länge. Men ändå. Bäst. (åh tänk på sommaren när man är vaken ända tills solen går upp. känsla). Just nu skulle det sitta perfekt med en resa till typ Paris. Nej, Venedig, eller Rom. Varför inte typ Lissabon (lite eget ju) eller London (men dit åker typ alla). Palla bestämma kläder imorn. Mitt hår luktar gott av hårinpackning. Jag borde toppa det. Men jag vill ju spara till långt hår. Vad tjafsar ni om?

 okej, ingen bryr sig.
och ofta du läste hela vägen nej?


Sommarfärger

image662 image663

Jag älskar färgerna. Och det känns som sommar för mig. Jag måste nästan köpa linnet. Ska kika om det finns kvar på H&M. Men nu ska jag ut och springa och sen ska jag väl räkna matte. Tippar jag på. Fast jag är inte pep. (Snart är det slut. snart. snart)


Köpstoppet är slut

Jag har brutit mitt köpstopp. Eller det är slut. Egentligen var det ju fånigt redan från början. Men jag kunde ju inte ändra mig helt plötsligt  - då skulle det se ut som om jag inte klarade det. Jag är inte för sånt där med förbud egentligen. Man får väl göra precis som man vill och som man känner för. Jaja, i alla fall så har jag har köpt en klänning, en tröja, en topp, ett linne, en kjol, en jacka och ett par träningsbyxor. Jag borde börja skriva upp allt jag köper. Nu ska jag ta det lungt ett tag. Chilla, det är solsken ute (bakom molnen).

RSS 2.0