I'm in Paris!

image361Ja, ni ser ratt. Metro pa franska. Det kan val bara betyda en sak? Jag ar i Frankrike, i Paris! Fick det som forskottspresent av mamma. Jag blev varsta surprised. Fick veta det direkt nar jag kom hem fran skolan. Mamma hade redan packat en stor del av min vaska, sa det var i princip bara att kuta till bilen. Nu sitter jag pa hotellet och myser. Ledig fran skolan imorgon. Ska bli riktigt skont. Detta behovde jag verkligen. Nu blir det shopping imorn. Iih. Je t'aime Paris! Ha en superduperhelg. (PS. Det ar varsta varmt har!)

Okej. Sämsta hittills. Men jag skulle bra gärna vilja vara i Paris nu! (Det var fransk framsida på metro, för skojs skull, tror jag.)

Inköp och vardagsproblem

Den här väskan vill jag ha! Fast svart. Nu. Men jag hittar den inte. Den är från H&M. Jag hittade den på hemsidan, och tycker bestämt att den borde finnas i affären. Men. Givetvist fann jag den inte. Nej. Jaja. Måste nog hursomhelst beställa den snygga höstjackan jag behöver, eftersom jag inte hittade den heller. Kunde inte ens hitta ett par benvita strumpbyxor ens. (Fick köpa på Lindex barnavdelning! - räddningen i nöden). Hey ho. Vi beställer väl då.


Förresten. Jag tar tillbaka detdär om att skorna var sköna. De jag köpte igår. Jag gick med de i skolan idag och i slutet typ stapplade jag fram och gick jättesakta. Jag vet inte om det är för att jag helt enkelt inte är van att belasta trampdynan så mycket, och jag vänjer mig, eller om det är meningen att man slutligen ska vänja sig vid denna oerhörda smärta. (Jag håller tummarna för det första alternativet) Någon med större erfarenhet inom denna brasch kanske vill uttala sig? Tackar för det i så fall.

Silvertapet!

För någon dag sedan fick jag en sådan där typsikt Cattis-impuls. En kreativ, estetisk idé! Denna gång gällde det utformningen av mitt skåp. Jag ville ha det silverfärgat. En silverfärgad skåpdörr. Kunde det bli bättre? Så vad gör jag? Jag springer in till bildläraren (tillsammans med Alex, som såklart var på) och tigger massa folie. Silverfolie. Jag knögglar det (Haha, det ordet finns väl inte ens i svenskan!!) och tejpar noggrannt upp det på skåpdörren. Det tog säkert en timme. Men det var i alla fall bra tidsfördriv. (Vi hade håltimme, och har fortfarande inte fått våra datorer - de håller på att installera några nya program typ.) Se och njut. Här är resultatet:

  
Måste erkänna att jag blev riktigt nöjd, även fast några bara blankt och obrytt påstår att det är rätt och slätt fult. De har inte det estetiska ögat, misstänker jag. Detta är konst. I alla fall lite. (Samuel tog sönder Alex idag. Men hon blev inte ens ledsen. Tror jag.)

Foton i skolan!

Ja, som jag nämnde hade jag ju med mig kameran till skolan idag. Jag blev såklart superduperentisuastisk och drog skolan runt för att fota. Riktigt kul var det. Så, här kommer en liten fotomix från Rosendal! (klicka på bilderna för förstoring)

     
trappa, hissdörr, några klasskompisar i uppehållsrum x2, matsalen
Tyvärr inte världens flashigaste bilder. Ska fota något riktigt snyggt här någon gång. Men jag tycker vi har fin skola! :)

Dagens outfit. Wow! :)

  
Idag i skolan upptäckte jag till min förvåning att jag packat ner kameran i skolväskan. Därför passade Julia på att fota mig (Hon missade rätt mycket). Därför lägger jag upp, för första gången, kamera-dagen till ära, en bild på "Dagens outfit". Pricken över i får väl vara en bild på mig själv också. Sådana lägger jag inte upp varje dag direkt, måste jag erkänna!

Nya skor!

Idag köpte jag skorna med stort S. Riktigt sköna (för att vara högklackat). I skinn, av märket vagabond. De är verkligen häftiga. Bilden gör de tyvärr ej rättvisa. De är hur snygga som helst. Ett bra köp. Även fast plånboken inte håller med mig. (Den inser inte att jag behöver shoppa över huvudtaget! Dessvärre..) SÅ vad tycker ni?

(klicka på bilden för förstoring)

Tandläkare och andra bekymmer

Jag är helt slut (men ändock pigg som en gris! - Hängde ni med på det dåliga skämtet? Haha). Steg upp supertidigt imorse för att hinna till tandläkaren. Borrade bort gammal fyllning, fixade och trixade ett bra tag där innan jag lyckades smita. Känns bra att jag ska till tandläkaren om bara några dagar igen. Och sedan igen och igen. Och igen, I guess! Vi skulle introducera ettorna på skolan idag. Och jag måste bara erkänna det. Fiaskot var ett faktum. Vi var minst lika oförberedda och tråkiga som tvåorna förra året. Men. Vi fick i alla fall fika (även om det inte fanns till mig..) och sluta tidigare.

Måste bara skriva detta, angående en kommentar om mina åsikter om boken "Ett öga rött". Antisemitismen blossar upp som bara den i hela världen idag. Det är bara det att vi vägrar att se det. På samma sätt ville inte omgivningen se vad Hitler var i stånd till att göra. Jag förstår mycket väl att boken är skildrad ur denna unga killes ögon. Jag är inte dum. Men eftersom det finns länder i mellanöstern som har uttalat sig om mål med att förinta staten Israel, så blir jag upprörd. Jag förstår inte hatet som brinner där bakom. Borde vi inte hjälpa varandra?

Here comes hösten!

image345Hösten är här. Ett konstaternade. Ett faktum. Jag menar inte att jag ser gula löv på gräsmattan medan jag steker mig i solen. Nej. Nej, inte alls så. Jag menar att jag har halsduken virad två varv och huttrar, fastän jag har jacka, på busshållplatsen en måndagsmorgon. Och att jag sedan fryser fingrarna av mig för att jag cyklar en tur på kvällen. Dessa tecken är bara ett par i mängden av alla hösttecken som vivlar omkring oss likt löven som tappar taget om kvistarna. (Varför pratar vi aldrig om hösttecken, bara vårtecken?!). Nyss ville jag ha kallare väder, så att man kunde traska runt i jeans utan att förgås i hettan. Men. Aja, no comments. (Jag bad om ett mellanting!) Jag gillar ju trots allt hösten. Det är den mysigaste årstiden. Utan tvekan. Måste bara inhandla en vaarm jacka (och en klänning och strumpbyxor och tröjor och skor och väska och parfym och...) Hösten är dyr.

Månadens snyggaste, lätt!

Wow! Vad säger ni om detta armband? (ja, okej, egentligen är det ett aningen tight halsband) Ja, det är samma, men man kan vrida och vända på det, så att man tar fördel av just den färgen man vill framhäva. Är det sött, så säg! Jag är helt förälskad. Det klassas verkligen som månadens kap. Priset var, förbluffande (!), 1 krona, även om min syster inte ansåg att jag skulle behöva betala mer än 50 öre. Armbandet är handgjort och inhandlat i min syster och hennes kompis affär, som dessvärre är stängd nu under vinterhalvåret. (Jag lovar att säga till när de öppnar igen, så att ni kan vara där och fynda. De är värsta buisniesswomen!).

image343 image344
Jag borde ha sagt att jag är mållös. Det skulle varit sådär vackert, stumt lovprisande. Men det vore att ljuga, med tanke på hur många ord jag lyckades häva ur mig här ovan...

Hej hopp

Nej, nu pyser jag på cykelutflykt till Danne. en snabbis. 

På vägen inhandlas följande:
strösocker
havregryn
kakao
vaniljsocker...

Vad mer innehåller kokosbollar?
Måste checka upp det. Ciao så länge!


Update: Det var aningen knepigt att göra kokosbollar utan några som helst mått. Det smakade lite väl mycket socker. Dessutom glömde jag kokos. Varför var det ingen som sa något? Knepigt värre dethär.

Moccacino!

image342Igår, lördag, cyklade jag och Bella till Gränby Centrum. Egentligen bara för att hämta ut fotona från Grekland (som nu äntligen är framkallade!), fast såklart rände vi runt i massor av affärer också. Men det var riktigt kul. Hittade en massa fint som jag bara måste köpa. Och jag som hade bestämt mig för ett litet "köpstopp". Vi får väl se hur länge det håller. Ska skjuta på inköpen så gott det går. I alla fall avslutade vi dagen med en nyhet från GB. Moccacino! Jag hade riktigt höga förväntningar. Tänkte att det skulle smaka som min favorit-is-mocca (från bageriet bredvid hotellet, på Rhodos - nu när vi ändå var igång med Greklandminnen..), men det smakade rätt mycket kaffe, och alltså inte bara choklad. Men hyfsat gott var det, även fast jag tröttnade fort. Och visst, det var väl värt att offra lite magont för det. Kanske. Mysigt var det i alla fall att trampa hemåt i sommarens, kanske sista solstrålar, sörplandes och pratandes...

Jag vill ha skor!

Jag vill ha ett par bruna skor. Dessa hittade jag i H&M-katalogen, och de är ju bara perfekt. Men är då, såklart inte, till salu. Vart kan jag hitta fina pumps? Helst bruna då. Skor med hög klack. Jag känner att jag behöver några. Måste nog öva mig att gå i sådana. Plus att jag skulle skjuta några centimeter i höjden, vilket inte skulle skada direkt. Känns som jag har kollat på alla skoaffärer i stan! Tips någon? :)

Sommar utan sommarlov

På morgnarna är det alltid molnigt och på eftermiddagarna stekhett. Därför dör man, i princip, om man har dragit på sig jeans en morgon med iq-nivån på topp. Två av tre dagar har jag gjort misstaget. Jag litade på meterologerna, och visserligen, morgonen. På med jeansen och iväg till skolan. Det resulterade i en ofantlig värmebölja, som mest kändes på den kvava bussen, men ändå. Påminn mig om att jag ska gå i sommarkläder tills det ska börja snöa!

PS. Jag vill ha höst, om det ändå ska vara skola! Dessutom tycker jag skolorna borde ha insett att skolstarten borde äga rum i september. Samma visa varje år: Stekhett när vi börjar. Fattar de inte? (Till och med min mamma, som är lärare, tycker det) DS.

Summering av första skoldagen

Första skoldagen innebar ungefär detta:
× Ny kalender
× Nya lärare
× Nya mentorer
× Nya elever (fler!)
× Ny klasskompis
× Nya bussar
× Nya ämnen
× Nytt schema
× Nya papper
× Ny klasslista
× Nya rosendalspennor
× Nytt läsår
× Ny termin
× Nya möjligheter (så diplomatiskt)
× Gamla skåp (tack och lov!)
Sa jag ny kalender?

Allt detta hann vi med på 50 minuter. Jag vet inte om vi var effektiva eller inte.
(Sammanfattning: nytt)

Fotbollslandskamp

image340
Sverige vann just mot USA med 1-0. Källström gjorde målet. Det var riktigt snyggt. Matchen i övrigt var inte överdrivet snygg. Zlatan var rätt grym, men han var bland de få svenskarna. USA spelade bra i första halvlek, och Sverige i andra. Samtidigt vann Norge mot Argentinga med 2-1. Great! (Bör kanske tilläggas att jag är halvnorsk :D)

Min blogg är värdefull!

Känns bra att min blogg är så otroligt populär. Det snackas ju jättemycket om hur mycket bloggarna är värda. Det finns de som kan tjäna massa pengar på att blogga. Här kan du se hur mycket din blogg är värd!

image339

Nej? Det måste ha blivit något fel, eller vadå?

Önskelistan

Önska, önska, runt i ring. Önska kostar ingenting.
Jag vill ha!

En kamera ligger absolut bland de högst rankade önskningarna. Min egen har gått sönder. Den var juförsig inte av bästa kvalité. Men ändå bättre än att fota med än en gammeldags med fotorulle i, eller att hela tiden låna mamma och pappas...

En cykel vill jag också ha. Visst, jag har en cykel, men den är rostig och har alldeles för lågt styre. Dessutom är sadeln lös, och alltid sne. Egentligen önskar jag mig faktiskt en cykel åt mamma, eftersom jag kommer få hennes, om hon köper en ny. Det bör tilläggas att jag älskar hennes cykel. Den är superskön, och det är den jag cyklar på allt som oftast..


Pengar kan man aldrig ha för mycket av. Och om så vore fallet, kan man bara skänka det till välgörenhet eller något annat nyttigt. Men jag känner att jag behöver börja spara lite pengar nu, så att jag kan resa till någon speciell plats. Först och främst vill jag kunna hitta på något till sommaren. Göra någon lång resa. men om jag lyckas spara ihop en massa pengar kan jag förhoppningsvis åka på någon annan resa också.


Hoppsan! Min sista önskning avslöjades visst i och med pengabehovet ovan. Men jag önskar mig i alla fall en flygresa någonstans låångt bort. Kanske en shoppingresa. Trots allt är jag ganska mätt på sol. Men jag måste erkänna att det varit underbart att dyka ner i en pool, för att sedan steka sig i 40 graders hetta nu.


Ja, snart fyller jag år ju. Misstänker dock att större delen av mina önskningar kommer förbli, just, önskningar. Men men. Jag borde sova. Skolan börjar ju imorgon! ciao


Slut på sommarlovet

Den här sommaren har verkligen varit underbar. Den kommer vara speciell. Jag kommer minnas den. Och nu, äntligen har jag börjat framkalla bilderna från Rhodos. Ska bli kul att ha de i handen sen! I Östervik, utanför Narvik, i Norge är det väldigt vacker. Checka den här bilden!

image334
Back to school tomorrow. Back in buisness again.

Allt på en gång

Der känns som det är så mycket som händer samtidigt. Jag behöver verkligen skaffa en kalender om jag ska ha någon som helst chans att ha någorlunda koll. Skola innebär inte bara nya lärare, utan också en skolkalender. Great! Simskolan börjar, tandläkaren tre gånger (på två veckor. Ny tandställning), läkaren, min födelsedag (5 september), och massa kompisar och syskons födelsedagar, jobbintervju, massvis av inköp och så vidare, och så vidare. Listan kan göras lång. (På tal om listor har jag lsut att skriva en önskelista!)

Magproblem

Jag har fått tid hos läkare den 10 september. Långt, jag vet, men det var väl det tidigaste jag kunde få. Vill få verkligt bekräftat vad det är jag inte tål. Har slutat med gluten också. Och idag har jag inte haft ont i magen alls. Så problemet är kanske löst. Frågan är bara hur kul det kommer att vara att varken käka mjölk eller mjöl. Jag överlever.

Idag var jag och shoppade med Macke. Han köpte ett par skor, och jag hittade ett par jag skulle köpa. Kul värre. Lite nödvändig shopping får man väl offra sig för! Cyklade en massa. SKönt att njuta de sista sommarlovsdagarna, även fast det mest innebär långärmat och jeans...

Underbart snygg jacka

Den här jackan(eller kappan) hittade jag på Mango, när jag och Mary var där och shoppade. Den är så underbart snygg. Jag bara vill ha den, men jag är ju bara en fattig student. Visst skulle jag kunna spara och spara och spara, och köpa den. Jag vet bara inte om det är värt. Men snygg är den. Verkligen (plus att den är supermysig!). Ååh.
   Bilden blev konstig när jag laddade upp den. Men klicka på den för förstoring.

Som en kvist

Jag kände mig som en kvist. En liten, skör kvist. Inte en tunn från en björk som är lite seg och inte går av förrän efter man har böjt den, fram och tillbaka, några gånger. Nej. En uttorkad ensam kvist på marken, som någon tog upp, knäckte hastigt mellan två fingrar för att sedan låta falla snabbt mot marken. Obrydd om fallets höjd, och smärtan i landningen. Jag började tänka. Vet inte om jag tejpades ihop, eller om jag, som en mask, ålade mig vidare, utan den avbrutna delen. Men lever det gör jag. Och jag fortsätter med det.


Skolan

Skolan börjar på onsdag. Men ingenting kommer vara som vanligt. Ingenting som det brukar vara.Hade det inte varit för förändringarna hade jag bara fortsatt, rakt fram, utan att tänka särskilt mycket på det. Men nu. Nu känns allt så konstigt. Allt är nytt. Vi har nya mentorer. De bästa lärarna har slutat. Och. Och. Jaja. Ser ju hur det blir på onsdag. Men det känns knäppt.


Shopping igen då

Shopping, shopping, shopping. Jag kommer bli ruinerad. Idag köpte jag mitt första, och kanske sista par, cheap monday-jeans. Jag var bara tvungen. Det var rea, och det fanns så otroligt mycket jeans. Jag tänkte något i stil med: "Det måste ju finnas någon av alla dessa jeans som jag kan använda. Jag hatar cheap monday. Jag hatar de för att man inte ska ha rumpa när man har de. Men en 50-lapp kan jag väl offra". Och, ja, som ni förstår fick jag nästan utbrott i provhytten. Jag väste mellan tänderna till Bella, gång på gång, om hur mycket jag hatade cheap monday. Ändå slutade det med att jag gick därifrån med ett par blåa, visserligen snygga, jeans. Bara för att, liksom. Dessutom köpte jag en supersnygg tröja från VeroModa, top från JC, vit-grön skarf från H&M, sov-skjorts från H&M, linne från H&M och massa annat nödvändigt. Dessutom fick jag en stor skjorta från mamma och ett blått midjebälte. How intresting.

Poesi och svenska ord

Det är mörkt ute. Vi hade textläsning idag på kvällen. Jag läste faktiskt upp några blogginlägg. När jag får sådana där tankeflippar. De trodde det var dikter. Tror jag. Jag vet itne vad det är. Jag skriver de bara som en monolog. En vandrande tankegång. Funderande. Kanske är det poesi. Jag har fått en helt annan bild av poesi nu. Det kan vara så otroligt mycket. Typ en vacker mening.

Fågelskådning. Det tyckte en författare här, Katarina, vars bok jag hade läst(!), var ett av svenska språkets finaste ord. Och det kanske det är. Vad vet jag. Vackert klingar ganska illa ändå. själv tycker jag risalamalta är ganska fint. Men jag har ingen aning om hur svenskt det egentligen är.

Att skriva

Jag skriver och skriver och skriver och skriver. Och skriver. Sedan när jag skrivit klart skriver jag lite till. Och efter det kommer jag på att jag måste leta efter något jag redan skrivit så att jag slipper skriva något nytt mitt i allt skrivande. Jag skriver. Och jag älskar att skriva. Blev precis klar med en novell. Den blev inte bra. Jag är inte bra på att skriva noveller. Jag är bra på att skriva vad jag känner. Vad jag vill. Vad jag tänker. Visst kan jag skriva en novell. Ja, jag kan komma på allt detdär, men det finns så mycket roligare saker att skriva. Sådant som man inte kan tjäna pengar på. Sådant som inte en kotte är intresserad av att läsa. Sådant som är jag, i ett nötskal. Jag älskar att skriva.

På skrivkurs

Befinner mig på Wiks folkhögskola. Mitt i sommaren?! Ja. På skrivkurs. (Det där stipendiet jag pratade om). Jag är trött och seg som bara den. Känner att jag inte riktigt har vaknat än. Allt jag skrivit här har väl inte varit sådär världsbäst, direkt. Snarare tvärtom. Men. Jag orkar inte. Nej. Det får faktiskt vara dåligt ibland. Och nu är det det. Och det är okej.

RSS 2.0