pling!

image661

Luften är full av sommarlovskänsla och snart är det barfotasäsong - va? Nej jag vet. Och jag har suttit ute i minilite kläder och cyklat och solat istället för att plugga kemi hela eftermiddagen. Och nu börjar alla människor leva igen - ser ni inte det? Folk är ute, bara sådär utan anledning. Jag tycker om det. Tänk att allt bara flyter på. Nu blåser vinden i träden så att de vinkar och jag är hungrig, så jag ska inte tänka mera utan äta pizza (förresten är jag barnvakt).

Plingplong. (och jag var 17 år ville inte va den som blev kvar )

Jag har köpt alla mina enda almanackor där

- Vadå har coop forum almanackor?
- Driver du med mig? Jag har köpt alla mina almanackor där.
- Hur många almanackor har du köpt?
- En.

Varför gör jag inte såhär oftare? Jag menar sparar på konversationer som är lustiga. Den var ganska rolig. Och förresten, det var såklart jag som kom på den snitsiga rubriken (det är min grej).


Varför då?

Varför har jag fortfarande ont i min höft och varför funkar inte rexnet när jag som mest behöver det? Och kan ingen säga mig varför alla mina planer alltid spårar ur på något vis, och kan ingen bara berätta vad som händer? Det vore bra om någon kanske kom kom på att det vore smart att göra ett drag, för visst får man inte stå över i schack? Alltså man kan väl inte bara skita i att rubba sina gubbar - en bonde kan man väl flytta i alla fall. Bara göra typ rätt drag, så jag vet, för det känns som jag spelar två spel, hänger ni med? Det gör inget för det börjar bli bråttom nu.

PS. Jag är ett kylskåp med många magneter (olika sorter). Haha, ni fattar inte, alls. (Jag har 1000 ord till men det spelar ingen roll hur mycket jag skriver - jag kommer ingen vart i alla fall)

Skjortor och sånt

image660
Jag har likadan skjorta som den mörka tjejen. Den färgglada varianten. Den kommer från JC och är jättesnygg, tycker jag. Häftigt det var med hängslen till. Det var ett bra tag sen jag använde mina. Och ljusa jeans. Fast det är knepigt att hitta. Jag skulle vilja ha ett par höga jeansshorts. Ganska cool match det blivit, va?

Fattar ni tanken?

image658

En bild säger mer än tusen ord. Och ibland kanska det inte spelar någon roll att man har hundra bilder, när ett ord är så mycket mer. Eller. Det blev konstigt och invecklat. Här är många bilder från ZARA. Jag gillar dem. Man behöver inte alltid se varje plagg i detalj. Det räcker med mixen, med alla färger som blir helheten. Fattar ni tänket?


Exotiskt va

image657

Lite smått exotiskt, va? Båda kommer från H&M. En ryslig kombination, jo tack, jag vet. Men var för sig är de 10-poängare. Det skulle verkligen inte sitta fel med en sådan där klänning, men den lär  ta slut på en gång. Bara sådär plopp, huxflux, otur. Dumt i så fall.

Vi kallar det köpstopp

Idag var jag ganska nära att bryta köpstoppet. Ganska mycket nära. Det var andra gången. På 18 dar. Det tycker jag är bra. Jag har ju gått på stan också och inte bara suttit hemma och stirrat in i väggen, eller något sånt. Jag kan inte bestämma mig för om det är okej att köpa med presentkort eller inte. Jag fick från jobbet. Det var en tävling. Det borde egentligen vara okej. Visst? Fast ändå, det är liksom känslan. Att köpa. Det är konstigt. Kosntigt att jag ens tänker på det. För det är ju ändå jag som bestämmer och fixar reglerna. (Jag får till exempel köpa mat och sånt - men bara med kontanter, typ). Men det är så skönt när någon tar ett beslut åt en - även fast jag tenderar att välja tvärtom, liksom bara för att.

PS. Vad tjafsar jag om, det är väl klart man får handla för presentkort? Eller. (Hjälp mig om du har det minsta medlidande. Haha, jag känner mig som en tönt. Hur kan man ägna ett helt inlägg åt att fram och tillbaka fundera på eventuella giltiga fusk-knep för att småshoppa litegrann)

Såpa är sämst

image656

Ibland känns det som att jag lever i en bubbla med hala väggar. Jag halkar runt som på såpa och ingen kan fånga mig, ingen kan stoppa mig. Egentligen vågar jag inte alltid. Det är som när jag var liten och skulle åka de stora rutchbanorna på Fyrishov. Jag anade vad som väntade i slutet. Helst skulle någon stå där och ta emot mig. Men tillslut fick jag åka själv. Och kanske blunda. De som var modiga låg ner, då gick det ju extra snabbt. Blöt och kall blev jag. Tänk om jag kunde göra som en hund; bara skaka av sig allt vatten och springa vidare som om ingenting hänt. Fast det går ju inte. Jag var ju snabbast. Men kanske bara i min bubbla, eller. Finns det ingen botten där man kan vila? Jag gillar inte såpa (det är olika sorter tror jag)

Det var bra

Det var bra att jag inte åkte. Åkte på Sveriges Elevrådsmöten förra helgen. För jag hade den mysigaste helgen någonsin. Typ. Och så kände jag inte för det just då. Eller nåt. Och jag är ju inte ens med i elevrådet. Elevrådsstyrelsen.

Bara för att allt är sådär jättemysigt så känns det lite konstigt. På nåt vis. Vad hände med studsbollen då? Liksom. Vadå vi?

Running

image652 image654 image655

Jag vill springa igen. (Jag älskar att det är vår och solsken och glada miner). Igår sprang jag, på morgonen. Då fick jag ont i benhinnorna. Nu har jag ofta ont. Jag kan inte springa på asfalt. Jag vill ha nya träningskläder. (Vad är grejen med klackskorna?).

PS. Det blev lite mycket springning här nu, va.

foton: Vogue

Löpning med adidas

image650

Hey, Stella designar ju adidas, som känt. Och jag tycker hon är grym på det. Sen är bilderna inte bara snygga utan också inspirerande. Jag längtar till imorn. Då ska jag springa springa springa. Jag älskar att springa. Imorgon blir en bra dag, visst?

Igår på jobbet...

Igår gick det bra på jobbet. Förutom att jag fastnade i hissen förstås. Det var inte läskigt (man kan kolla ut), men det kändes lite skumt, som att vara ett djur på ZOO, typ. Lite uttittad. Fast efter knappt fem minuter så öppnades dörren av sig själv trots allt. Men jag kom försent till jobbet. Och det var ju onödigt. Kul var det i alla fall. På jobbet alltså. Inte att vänta ensam i hissen.

Ska jag?

ska jag ska jag ska jag ska jag ska jag ska jag ska jag? ska jag inte? Vad tycker ni? Ibland är sånt här jobbigt. När jag inte hänger med. När allting går för fort och jag inte hittar någon paus-knapp. Vänta på mig, typ. Det var ingen som sa. Alltså, vadå? Hehe. Nästan så känns det.

Hoppsan. Dubbelhoppsan. Hur ska jag lösa det här då?
Jag tror jag ska. (jag kanske får deala lite med mig själv). Eller.

Alltså. Nej. Vad är grejen? Jag känner inte för det nu. Jag orkar inte stressa.

Jag är fri

126672-644

Igår sprang jag och Bella hela vägen till ICA. Vi sprang genom skogen, i mörkret med våra mobiler som ficklampor. Det var lite smålerigt. Och jag blev inte ens trött. Och idag har jag spelat piano. Och så har jag gått en lång promenad och fått blött och lockigt hår och ätit kycklingwook med nudlar och blivit jättemätt och skrivit och blivit inspirerad och sjungit och skrattat och tänkt en massa och frusit och inte alls varit ledsen för att det snöat och bara känt mig lyckligast i världen. Ungefär.

Jag är fri. (ibland tror jag att jag spricker)


foto: teenvogue

Jonas Hassen Khemiri

Hela denna vecka firar vi världsboksdagen på skolan. Det är kul. Idag var vi på föreläsning av författaren Jonas Hassen Khemiri, som skrivit bland annat böckerna Ett öga rött och Montecore - en unik tiger. Han var skön och rolig. Han hade en härlig personlighet, och på något sätt kändes hans böcker mer verkliga när man såg skaparen bakom verken. (Jag lackade på Ett öga rött ibland). Jag fattar grejen. Jag gillar Montecore, särskilt slutet, men nu tycker jag mer om den. Det är konstigt. Han var en grym föreläsare, och det var fett värt.

PS. Jag känner att han blev lite återupprättad här. Han får några extra plus i kanten för att han var så verklig och typ närvarande? Eller nåt. Liksom nere på jorden. Det kändes bara så. (Coolt att han liksom får ett helt eget inlägg)


Om jag säger knas

Om jag säger knas, bara sådär rätt upp och ned, på tal om ingenting alls, lite allmänt tänkande, bekymrad, drömmande. Ja, men alltså, om jag säger knas - vad säger ni då?

Kan allt sluta vara sådär knas? Bara för skojs skull. Så slipper vi tjafsa mera och tänka - fast det gör vi i alla fall, ju. Me!

Jag gillar det

126672-642


"Jag tror att det är meningen att du ska bli skjuten med en pil eller nåt, men resten ska inte vara så smärtfyllt"  Nej, vi hoppas inte på det va? Jag vet. Jag vet inte alls. (vill plocka prästkragar åt  mig själv, fast de har inte kommit än).


Färgglatt ja

126672-640 126672-641 

Bubbeltrubbel vår i luften men kyligt i alla fall man kan inte gå i t-shirt då fryser man för mycket och tänker på tråkigheter iställer för glada minnen och solen bakom molnen fast det är mulet och regnet kikar ned mot träden falla inte falla stanna inte stanna stanna regnet där uppe vi väntar på solen som gömmer sig bakom molnen och kollar på färgglada bilder och önskar oss fina klänningar och drömmer sommardrömmar tills vi vaknar och då är verkligheten lika bra ja visst är den jag är jättejätteglad och jag längtar tills jag ska springa springa på lördag hela vägen till och nu förstår jag nu förstår jag precis känslan fast det itne var samma sak men ändå fattar jag grejen för jag ville bara springa i en evighet utan att stanna och kunde aldrig bli trött inte trött bara glad och lycklig och sånt ni vet vad jag menar jag tror jag blundar mig och önskar lite en stund

foton: Teenvogue

Livet leker

image637 image638    image635

Jag tycker kläder är roligt. Jag tycker skor är ännu roligare. Jobbet är roligt. Livet är roligast. För roligt. Nästan. Neje, men jag har köpstopp. Inofficiellt. Jag har inte skrivit det, att jag shoppat. Jag orkar inte fota och grejer. Men i alla fall, the satoralist har varit ute i farten igen. Han orkar i alla fall fota. (fast det är roligare att fota andra än sig själv).

Förresten kom jag på en sak. På tal om ingenting, men med tanke på mat. Jag har ett par tips till övers (funderar på att bli kock). 1. Det är jättegott med gurka på pizza (särskilt kebabpizza). 2. Gurka är gott på allting, t.ex. på majsbröd med leverpastej. Det funkar på allt. Jag älskar gurka. Jag kom på det typ nyss.

Det spelar ingen roll va?

image634

Det spelar ingen roll om jag gömmer mig. Kanske mycket skugga runt omkring. Men jag har färgglada skor, så någon kommer tillslut avslöja mig. Jag kan krypa ihop till en liten boll. Jag kan kasta mig bort i ett hörn. Det spelar ingen roll. Jag är en studsboll. Så jag kommer tillbaka. Du hittar mig alltid, i alla fall. Det gör du, va?

Foto: Nylon Magazine

Yesterday

image632
Jag har köpt skorna i mitten, fast i svart. Och jag vet inte. De kanske är finare i brunt. (men de har inte kommit ut i butik ännu - jag hoppas de kommer snart). Idag regnar det, men det är ändå varmt. Igår var det nästan sommarkänsla. Man blir lycklig av sånt där. Jag var på Gränby Centrum med Elli. Och lite på stan. Och så cyklade jag till pianon i solbrillor. Och så sprang jag tre varv på elljusspåret med Jiyan (och promenerade ett och gjorde utfall). Och det var underbart och jag älskar att springa och jag kunde sprungit hur många varv som helst. Men jag har träningsverk idag. (Men det spelar ingen roll).

Oh, yesterday, all my troubles seemed so far away. (They still are)

Foto: Wedins

RSS 2.0