Randigt

image598
Randigt och marint. Det är fint. (Från Henri Lloyd).

Jag ramlade

Igår cyklade jag till skolan. Det var underbart. Idag skulle jag cykla till skolan. Jag kom kort. Jag halkade i tredje svängen och ramlade. Det var inte så farligt. Jag gick helt enkelt hem, lämnade cykeln och tog bussen. Det skulle inte funka att cykla. Det var glashalt. Väl på bussen märkte jag att det var hål i mina byxor (och att jag hade fått ett sår). Jag orkar inte ha hål i byxorna. Det var ju sämst. Men nu ska jag plugga kemi. (Varför blir jag aldrig någonsin stressad? - Jag borde vara det, jag kan ingenting).

Solsken

image599
Men det är klart jag gör. Det gör jag alltid. Och på att solaktiviteten ökar. Vi vet faktiskt inte om det är vi med våra koldioxidutsläpp som ligger bakom alla klimatförändringar. Hur som helst, ni får hålla tummarna för att jag vinner skolans fototävling. En kamera skulle inte vara helt fel, även fast chansen inte är den största. Kanske.

Smile with me!

image597
Ifall någon undrar så var klockan nyss 23:23. Någon tänkte på mig. Och jag tänkte på kemi. På organisk kemi. Metan etan propan butan pentan hexan heptan oktan nonan dekan. Jag kan. Inte allt. Jag ska börja plugga nu. Jobbet gick sämst. Men jag är ändå glad! Faktiskt. Jättejätteglad. Imorgon ska jag äntligen träna. Och Benetton har underbara kläder. Man blir ännu gladare av dem. Visst? Glad gladare gladast(e-) cattis (xtra-trippel-superlativ-special - nästan. Haha ofta?)

AMANDA!

JAG DRAR NU AMANDA. SÅ DU VET. VI SES PÅ JOBBET. JAG MÅSTE GÅ FÖR JAG HAR INGET BUSSKORT OCH INGA PENGAR. PALLA.


Det gick inte mer

Det här var det sista jag behövde. Det absolut sista. Visst, temadagen lät väl kul. Det är inte det att jag skiter i hur mycket vatten en miljon människor i Asien (som givetvis har sin årliga torka i två-tre månader) använder på ett år och hur jag ska lyckas förse dem med det. (Det gör jag juförsig också). Men grejen är den, att att att. Allt krashade. Som ett rasande korthus, för andra. Värre för mig. Inte projektet. Nej nej. Jag pallade bara inte. Jag var slut. Helt slut. Jag är det fortfarande. Jag hinner inte med. Som på ett löpband. jag springer bara snabbare och snabbare och snabbare. Och ingen stoppar mig. Och ingen kan stoppa mig. Jag glömmer att ta drickpaus. Jag får vätskebrist. Det är farligt. Nu vill jag mest bara fly härifrån. Jag trodde nästan att jag kunde det. Men det går ju inte. Och jag fryser. Och det är kallt. Och jag vill bort - bort från detta kyliga land. Ärligt talat, Sverige?

Lite H&M

image596
H&M är bra på mode. Fortfarande. Det regnar ute, och det är kallt. Men snart är det mars. Jag tycker inte om den här månaden. Februari har varit ovanligt tråkigt. Men jag vet egentligen inte varför. Abstinens. Eller något. Jag är arg. På mig själv.

Temadag

Jag har sovit alldeles för lite, har ont i huvudet och vill helst äta mat. Jag brukar aldrig ha ont i huvudet. Alla NV-2:or har temadag. Tema: Staden. Vi ska alltså planera en hel stad ur naturvetenskapligt och etiskt perspektiv. Vår stad heter Shangri-La och ligger i Asien. Jag är med i gruppen som ansvarar för mat och vatten. Jag orkar bara inte beräkna. Beräkna hur mycket odlingsmark vi behöver. Hur ska man veta det?

De sover väl?

image594
Jag tycker om den här bilden. Klockorna, väskorna. Varför känns det så avlägset och drömmande? Frågande och undrande? De sover med öppna ögon.

Bara för att

Bara för att jag var så duktig idag. Bara för att jag kutade till bussen och var i skolan i tid. Just bara därför så har vi IG-dag idag, ända fram ill lunch. Och bara därför har jag inte ens med mig kemi-boken. Vad är grejen? Varför är inte det uppskrivet i min kalender då? Men det gör inget. Jag ska gå ner och kolla om jag får låna en kemi-bok, eller nåt. (Eller så skriver jag labrapport!). Jag fattar bara inte vart Julia och Alex är.

PS. Ser det ut som om jag vill veta hur brittisk jag är när jag svensk-norsk? (Facebook: "How british are you?" Inget, hoppas jag. Då är det något fel).

Lila Vila

image593
Måste bara säga att VILA har en riktigt söt vårkollektion. Dumt att jag inte kan ha kläder därifrån. Ja, knas att de inte säljer kläder för små människor. (Fast vadå, jag är inte ens liten - tycker jag). Och ser ni hur mycket lila det är! Våren blir en enda stor färgklick. (Efter sportlovet har jag bild&form - Wie! Jag vill måla!)

Hurtiga dagar

Jag tycker att jag lever upp till benämningen sportlov någorlunda i alla fall. Eller ja, jag sportar inte mindre än vanligt i alla fall. Tog en riktigt långpromenad med Bella i solskenet och sedan cyklade jag och Ettan till Boländerna för att köpa russin, valnötskärnor och leverpastej. Det är gott. Bara inte tillsammans. Dessutom har jag hunnit slappa lite (i form av bastning och solning) med bästa Jiyan. Värt. Och nu ska jag kanske göra något vettigt. Eller nåt.


Black and white

126672-591
Jag vet inte varför jag tycker så mycket om svart-vita bilder. Det finns så många grå nyanser, fastän vi oftast bara ser det som just, svart eller vitt. Solsken eller oväder. Varför är det så? Silverstedt fortsätter som ni ser som modell för Sisters och jag tycker hon gör det bra. Jag tycker ju om bilden.

I'm running

image590
Det är inte så långt bort som vi tror. Huxflux står vi bara där i flipflop på stranden, och så är det sommar. Men tillsvidare kan vi njuta av nuet. Det brukar jag göra, och det tycker jag om. Idag cyklade jag med Bella ner till elljusspåret och sprang ett par varv. Det var skönt att äntligen kunna springa utomhus (jag hatar att springa på gym utan syre). Dessutom kikade solen fram. Hihi. Tjing!

PS. Bilderna är från Forever21 (Varför blev de så suddiga? - knäppt)

jag krossade tankeskålen

På morgonen väcker solen mig jag ler tar steget ut genom fönstret springer på bomullsmolnen jag vet att jag svävar om jag kastar mig ut i friheten men jag vågar inte längre än att trippa på tårna och sträcka mig uppåt mot drömmarna och jag är lycklig så att jag spricker och jag vet att jag snart ska våga lita på de dolda vingarna som jag bär på likt en fallskärm som jag egentligen vill testa fast jag missat varje tillfälle hilmen bjudit och jag springer och jag skrattar och jag gör allt jag alltid velat kunna och jag hoppar drömhopprep och blir aldrig trött sen vet jag inte vad som händer för jag blundar en sekund för länge och molnen är ovanför mig istället för under och ingenting stämmer och regnet blir vattenpölar i mina ögonvrår och det blir lerigt och smutsigt och jag glömmer att jag älskar regn och saknar istället även fast det inte är någon idé och jag inte vet vem jag tävlar emot och jag slarvar bort bokstäverna bland tankarna och önskningarna för visst får man önska sig något när alla siffror är lika på digitaluren fast alla klockor går olika och man inte kan veta om någon tänker på en i alla fall och man aldrig vill sätta en punkt någonstans någonsin inte än för att allt är för lika och något nytt måste hända nu och det bara är jag som kan bestämma vad nästan

jag borde sova och vakna igen sen när jag klättrat upp för stegen till sagovåningen där jag egentligen bor som jag inte sagt till någon men alla vet har ni märkt vad jag har märkt jag vill ha blå tapeter inte bruna eller fyrverkerier då tänker man för mycket nej det är bra att tänka men varför köper jag rött då kanske

Kjolinspiration.

Den här kjolen är vintage från Urban outfitters. Den ser ful ut på bilden, men i verkligheten var den definitivt en av de sötaste jag någonsin testat. Den var för stor, så det kändes ovärt att lägga ut 500 spänn. Komiskt var i alla fall att jag ritat upp nästan exakt en sådan här modell.

PS. Varför har förresten deras provhytt så skumt ljus, är det ett nytt sätt att lura kunde kanske? Och klicka på bilden för förstoring.

Jag vill springa nu

Jag älskar att cykla. Jag cyklade till stan idag, till jobbet (det gick piss). Och jag köpte den röda väskan. Dessutom köpte jag tyg. Men jag är rädd för att det inte ska räcka. Det är blommigt och jättefint. Imorgon ska jag sy. Kanske. Jag blir så arg. Jag vill gå promenad. Jag vill bara gå nu. Gå och gå och gå. Är det svårt att förstå? Låt mig bara springa. Det spelar ingen roll att jag inte har vingar, vem har sagt att jag ska försöka flyga?


Shopping i Sthlm

Idag var jag med Julia i Stockholm. Det var mys. Jag hann med en del shopping. Tema svart och rött. Nästan - bara. De söta röda skorna kommer från Åhléns och är ett riktigt kap - 99 kronor! Dessutom är de hur sköna som helst. De svart är vagabond-sandalerna jag skrev om tidigare (550 kr). Och glasögonen, som är supersnygga(bilderna ger dem inte rättvisa för fem öre), kommer från BikBok och kostade typ 79 spänn styck. Wie!

image585

Dessutom fick jag även med mig dessa båda hem. Linnet (perfekt med ett bevitt baslinne) kostade är från BikBok (79 kr) ochden grå myströjan med roligt tryck från ZARA (39 spänn!).
(Klicka på bilden för förstoring!)


Nej, nu ska jag på promenad (som om jag inte gått nog idag). Tjing.

Väskduell

image584
Jag har lite beslutsångest faktiskt. Jag vet faktiskt inte vilken av dessa söta väskor jag ska köpa. Dels har jag ingen vit, men samtidigt tycker jag det är så mycket roligare med färg. (Så varför tvekar jag då att köpa den röda?). Det är bara det att jag egentligen är på jakt efter en mörkröd väska som matchar mina skor. Så, hjälp mig nu, vilken ska jag ta? De kommer från Biano, bör jag kanske tillägga.

Rensa mitt ogräs

Ursäkta mig. Tillåt mig spy. Bara i smyg sådär, så att ingen ser. (fast jag kan inte spy). Vissa saker är jag helt enkelt dålig på. Riktigt sämst. Till exempel på att rensa ogräs. Så fort jag tror att jag är klar är de där igen. Mitt ogräs växer överallt, i grusjord, på fina gräsplättar, i rabatten, ja, till och med på asfalt. Det är knas. Och jag måste rensa själv. (jag blir smutsig under naglarna).

Sommardrömmar i tyg

image583
Jag blir så inspirerad. Jag har lust att sätta mig ned och rita mönster, cykla ned på stan (helt med en varm vind virvlandes i håret), köpa fladdrande sommartyg och sy. När jag är klar vill jag ha sommar. Fast först kommer våren, så jag får vänta lite till. De kommer förresten från ASOS.

Pirater

image581
Tuppen-ja, jag vill ha! (helst nu på en gång). Jag undrar just om pirater äter alldeles för mycket mat (så att magen sväller och gör ont) och jobbar extra som telefonförsäljare. Jag kanske borde sluta med sånt. Eller vadå?

Alla gick på den

Alla gick på den - jag också. Vi trodde det var vår. Igår var det snöstorm. Insåg ni finten? Grundlurade. Men det gör inget, det är ju ändå sportlov. Och när det är sportlov ska det vara snö. Så jag är nöjd i alla fall. Det enda som är lite dåligt är att man är kritvit och alla sandaler är fula då. För jag hittade faktiskt ett par sandaler på stan. Jag blir alldeles glad av sånt. Att hitta sandaler alltså. Och av att det finns galet mycket färgglatt i affärerna.

Har precis ätit flygande Jakob. Det är sjukt gott. Jag hade faktiskt glömt bort hur gott det var. Så det var tur att jag åt, nu minns jag. Igen. Nej, jag ska baka mjukpepparkaka (någon har köpt en sådan där färdigsats där man bara ska tillsätta vatten typ, som går ut snart. Jag tar på mig bakansvaret som vanligt. Det är ju faktiskt riktigt roligt att baka.) och spela piano. Tjingeling så länge!

Skor förstås

image580
Jag kommer bli ruinerad om jag ska köpa alla skor jag behöver inför våren. Vagabond är mitt favoritmärke. Snygga och otroligt sköna dojjor. Vilken energikick man får av alla dessa färger. Nu ska jag ner på stan och kolla läget på skohyllorna. (Gladiatorsandaler och nitar verkar hålla i sig fortsatt, måste jag bara säga).

Alla hjärtans dag.

image579Igår var det alla hjärtans dag. Då fick vi godis och efterrätt (fruktcoctail och glass) i skolan. Och dessutom var det riktigt god mat - tacogratäng. Efter skolan jobbade jag och där fick vi mjölkchokladhjärtan med rött papper (precis som det på bilden!). Det var gott. Det var verkligen länge sedan jag åt godis. Jag är inte så mycket för sådant, men choklad tycker jag om. (Visst blir man mer kär av choklad - eller hur är det? Smart att ge det på alla hjärtans dag då). Efter jobbet körde jag ett skönt intensiv-pass.

Min lillasyster hade definitivt alla-hjärtans-dag-outfit-nummer-ett. Gråa jeans med hjärtan på, ett bälte med hjärta, röd-vita strumpor, röd-vitrandig tröja, vita hårspännen med hjärtan på, röda rosetter i håret och ett gulligt hjärtformat halsband (vad missade jag nu?). Dessutom gav hon blommor till sin fröken. (Jag vill också vara sju år). Hon tackade så hjärtligt.


Skärpning!

image578

Det är jättefint. Särskilt dessa från Monki. Färgglatt och flätat. 10 poäng. (På tal om Monki. Alla reavaror kostar 20 spänn där nu. Skynda fynda kanske?)

Skridskor idag kanske?

Idag var det en speciell dag för alla barn. I alla fall för alla barn i Uppsala. Nästan. Min lillasysters klass skulle åka skridskor. Kul, tänker ni. Det tänkte jag också först. Sedan skulle jag åka till skolan. Då hade huxflux halva hennes skola bestämt sig för en härlig skridskodag på schemat. Två skolklasser på bussen, falsettröster som konverserade vilt och dörrar som öppnades gång på gång. Hoppas 115 är sen. Hoppas 115 är sen. Hoppas 115 är sen. Buss nummer 115 var mer sen än vanligt. Orsak? Barnen i Storvreta hade också skippat skolan för skridskor. Det var nästan komiskt. Undrar just hur det såg ut på Studenternas.

Älska färger

image567
Jag vill ha mera färg. Jag älskar färg. Och en randig väska vore inte helt fel. (Vart kan man hitta snygga budget-varianter?). Jag säger blått.

Jag är inte klar än

Jag skriver och skriver och skriver och skriver. Och kommer ingen vart. Eller jag kommer långt. Jag har så mycket jag vill skriva, men det spelar ingen roll, för jag kommer itne hinna klart. Och jag vill inte att någon ska läsa. Jag vill inte att någon ska se. Jag visar inte ett halvfärdigt plagg för någon. Ingen skulle tycka det var fint. Bara vissa sömmar skulle vara sydda. Ingen skulle förstå. Förstå vad det skulle bli, vad som var tanken. Därför vill jag itne att någon ska läsa. Jag är inte klar än. Och det tar tid.

Att göra

Att göra:
1. Ta körkort före 2009 (då blir det tjafs).
2. Skriva klart LG-arbete

PS. 1:an blir svårast.

Regn vs Solsken

image559
Jag går mot solsken i kyligt regn (det gör inget, jag tycker ju om regn).                

(bilden)

Neje

Hela min kropp är just nu träningsvärk identifierad. Jag fattar inte hur. Jag har kanske stretchat för lite, eller något. Och jag är trött fast jag sovit länge och jag är seg och jag vill inte alls städa. Jag vill helst skriva, men jag vet inte hur och vad. Och jag ska inte ens jobba idag, vad tjafsar jag om? Som sand i munnen. Jag vill spotta ut. Och jag vet inte vart jag ska gå, rädd för lerig skor. Neje.

Åh, vilken underbar dag

Vilken underbar dag. Jag vaknade innan väckarklockan hann ringa, utsövd och jättepigg. Tog det riktigt lugnt och gick på en timmeslång promenad. Solen sken och det droppade lite från träden. Jag gick på en från början bred stig. Den blev smalare och smalare, och jag kom aldrig ut någonstans. Gläntor fanns det gott om, men inga större vägar eller slut. Jag hoppade över träsk och stora vattenpölar. Tillslut insåg jag att jag inte skulle komma någon vart, så för att hinna hem i rimlig tid vände jag tillbaka. Jag var varm och blev sådär friskt lättrosig om kinderna. Som man blir glad av, ni vet. Jag åt en härlig frukost innan jag åkte på dagens enda lektion - idrott. Det var jättekul. Redskapsgymnastik. Jag blir superentusiastisk och jätteglad när jag klarar något svårt. Nu sitter jag i skolan och försöker skriva lite labrapport. Ska strax ner på stan och träna - igen. Intensiv. Väldigt vad mycket träning det blev idag. Känns det som. Tjingeling så länge!

Jag har hittat vad de gömt

Igår kväll när jag gick på promenad på en halvödslig, men upplyst skogsstig, tillsammans med pappa såg vi plötsligt ett litet vattentorn mitt i allt. Det var konstigt. Vi visste att det fanns där, men det kändes bara underligt. Jag fick en konstig känsla. Typ Stalins Sovjet. Ett övergivet och bortglömt Ryssland. Det kändes som om jag var där. På en undangömd plats. Pappa fattade exakt. Det var knas. Fattar ni?

Är det slut snart?

image558
Det är fortfarande vinter. Men jag är trött på kyla och stickat nu.
Efter sportlovet får det vara slut med vintern tycker jag.

Vårskor, wie!

   
Nämen, checka vilka söta skor jag hittade på REA. Jag älskar färger, och snart, snart är det vår, då kan man ha dem! Jag brukar ju  typ aldrig lägga upp bilder på kläder och så, men varför inte, egentligen? Jag tycker i alla fall de är söta. Klack är bonus, fast den borde vara högre. Och det är peeptoe också.

Det är tanken som räknas

Bara för skojs skull tänkte jag vara med i en tävling på Kellys blogg. Man kan vinna den där söta väskan från  friis & co: (jag vinner juförsig bara bibliotekstävlingar - men det är ju också bra). Bella fyller ju år snart och detta skulle vara en perfekt födelsedagspresent tycker jag. (In my dreams - jag har råd med en ansiktsmask. typ).

(klicka på bilden för förstoring)

Tankar om regn

I lördags skrev jag en dikt på jobbet, mellan samtalen. Amanda tyckte absolut jag skulle publicera den. Haha. Asså jag bara skrattar. Men jag tycker faktiskt om den. För även om man inte ser det, så är det en tanke där bakom. Fast den är hemlig.


Tankar
om
regn
Massor
av regn
Gråter du
nu,
ensam?

Kalas

Idag fyller väldens sötaste Paulina 7 år. Så vi ska ha kalas. Mormor har kommit på besök. Det är mys. Och jag har just kommit hem från tandläkaren. Allt är fixat. Men jag är trött. Jag borde göra skolarbeten. Men ska väl fika istället (fast jag hatar tårta).

image552
Yes. Det blir en glad-dag. Tjingeling!

Krax

Krax
Jag flaxar
Kan du lära mig
- att flyga?

Jag börjar tröttna

image551
Igår jobbade jag. Det gick inte så jättebra. Jag försökte knappt. Jag tror det smittar av sig. Mitt humör. För ingen annan var pep heller. Kändes det som. Knäppt att jag sålde mest i alla fall. Jag blev irriterad. Lite sur. Jag börjar tröttna. Fattar ni?

Nu vill jag laga mat. Vad ska jag göra?

Jag saknar

Jag saknar dig
Jag saknar er
Jag saknar oss
och allting,
runt omkring

Jag saknar sol
Jag saknar ljus
Jag saknar värme
och kramar
som förlamar

Making food

Idag gjorde jag något bra. Jag promenerade till ICA, köpte två kilo kycklingfiléer, massor av marinad och nudlar (med kycklingsmak). Sedan gick jag hem igen. Det var slaskigt och halt och jag var kissnödig och fick blöta strumpor. När jag kom hem fixade jag kycklingen i marinaden och städade. Sedan fixade jag värsta goda mega-middagen till min familj som blev asgod. Wookade grönsaker, nudlar och den marinerade kycklingen (med lite creme fraishe i). Jag blev värsta nöjd med mig själv. Jag offrade skridskorna.

PS. Det blev jättegott. Jag glömde att jag ägde en kamera, så jag fotade inget.

RSS 2.0